Viikonloppulomalla Pietarissa

Pietari on I-H-A-N-A.

Viime syksyn ensimmäisestä Pietarin visiitistä asti odotin jo seuraavaa reissua Pietariin. Aurinkoisena toukokuun viikonloppuna keväinen Pietari sitten kutsui. Aikaa kaupungissa oli viikonloppu, mikä riitti hyvin rentoon kaupunkilomareissuun. Vitsi, miten ihanaa olikin tuulettua tuossa suurkaupungissa.

Syksyn duunireissulla ehdin nähdä Pietarin päänähtävyydet. Tällä reissulla halusin tehdä enemmän omia juttujani eli haahuilla kaupungissa ja nähdä tiettyjä kohteita, jotka viime kerralta jäi näkemättä. Faktahan on se, että Pietariin ei mitenkään riitä viikonloppu. Aina jää jotakin nähtävää seuraavaan kertaan ja näin kävi tälläkin kertaa.

P1020838.jpg
Photo 18-05-2019, 13.28.56.jpg
P1020848.jpg
Photo 18-05-2019, 12.24.47.jpg
P1020845.jpg
P1020849.jpg
P1020857.jpg
P1020859.jpg

Yhden päivän ohjelmaan kuului Uuden Hollannin saari, Peterin ja Paulin linnoitus, Loft Project ETAG ja Pushkinskaya 10. Ensimmäinen paikka oli lapsiperheen paratiisi, mutta tällä kertaa oma minireissaaja ei ollut reissussa mukana. Viimeisimmässä paikassa oli jotenkin hullua hypätä suuren kadun vilinistä sisäspihalle kuuntelemaan psykedeelistä musiikkia ja juomaan pienpanimo-olutta. Parasta Pietarissa onkin se, ettei sitä koskaan tiedä, mitä sen sisäpihoilta ja kortteleista löytyy. Toisena päivänä otimme Neva-joen rannasta lautan ja suuntasimme Peterhofiin nauttimaan aurinkoisesta päivästä. Jos jotain suosittelen päiväseikkailukohteeksi Pietarista, niin tuota Peterhofin palatsialuetta. Miksi ihmeessä lähteä Versaillesiin, kun voi suunnata Peterhofiin? Alue oli aivan ihana. Tänne kannattaa varata vähintään muutama tunti aikaa.

P1020872.jpg
P1020905.jpg
Photo 19-05-2019, 21.01.02.jpg
P1020911.jpg
P1020902.jpg
P1020895.jpg

Majoitumme Nevski Prospectin lähellä Majestic boutique hotellissa, joka oli oikein mainio neljän tähden hotelli. Sijainti oli erinomainen ja lähin metro Gostini dvor oli vain parin sadan metrin päässä hotellilta. Aamupalalta löytyi vauhdittajaksi vodkaa ja shamppanjaa - venäläiseen tyyliin sopien.

Pietariin junailee Allegro-junalla alle 3,5 tunnissa Helsingistä . Kaikki rajamuodollisuudet tapahtuvat junassa, ei tarvitse jonottaa mihinkään ja juna vie keskustasta keskustaan. Oman kokemukseni mukaan ja vedän tässä nyt vähän kotiin päin, Allegro-juna on yksi parhaista tavoista matkustaa ulkomaille. En pääse edes kotikotiin siinä ajassa junalla kuin junailen jo Pietariin viikonloppulomalle. Kesäaikaan Allegron liput ovat alkaen 39€ suunta ja muina aikoina 29€. Me hoidimme viisumit Rustravelin kautta. Viisumin käsittelyssä kesti 7 arkipäivää ja viisumi maksoi 79€. Viisumin hakeminen on tosi helppoa, mutta ymmärrän kyllä, että se vaatii hiukan enemmän vaivaa. Allegro-junalijat saavat muuten -10% alennusta Venäjän viisumista Lähialuematkoilta.

Kenelle Pietari sopii?

Kaikille kaupunkilomailusta pitäville, kulttuuria ja taidetta rakastaville, hyvän ruoan ja juoman perässä oleville, hipsterimenoja hakeville, pariskunnille, lapsiperheille ja ihan jokaiselle. Itse ehdin Nizzassa tuskailemaan, kuinka kaupunkilomat on niin nähty. Pietarissa kuitenkin löysin itsestäni sellaisen nautiskelevan kaupunkilomailijan, joka todellakin otti viikonlopusta kaiken irti.

Erään tuntemani junayhtiön slogan kuuluu: Älä lähde Pietariin. Saatat rakastua. Niinpä. Oli ihana humputella kunnolla ja nautiskella kaupunkilomailusta täysin (shamppanja)siemauksin. <3