Staycation Hotel Havenissa

Lähilomamatkailun on tullut jäädäkseen ja Staycaniot ovat olleet jo monta vuotta minunkin tapa tehdä helppo irtiotto arjesta. Miniloma Helsingissä on helppo toteuttaa ja piristää kummasti arkitouhujen keskellä. Ja mikä parasta: saat nukkua hotellin pehmeissä lakanoissa ja syödä herkullisen aamiaisen. Ruuhkavuosia viettävänä nukkumiseen panostaminen on energisoivin tapa rentoutua ja kerätä voimia. Uniloma hotellissa voi olla väsähtäneelle äidille kullanarvoinen voimaantumisloma. Taito heittäytyä irti arjesta lyhyeksi ajaksi ja kyky unohtaa kaikki arjen kiemurat ovat taitoja, joita staycation-lomailu kehittää.

haven1.jpg
haven2.jpg
haven3.jpg
haven4.jpg
haven5.jpg
haven7.jpg
haven6.jpg
haven8.jpg

Viimeisimmän staycanionin vietin Hotel Havenissa. Tuo hotelli oli vielä Helsingin hotelleista testaamatta ja eräänä koleana sunnuntai-iltana tepastelin Unionkadulla sijaitsevaan hotelliin, josta olin kuullut paljon hyvää. Olin aiemmin viikolla makustellut mielessäni, että söisin aamiaista Havenin aamiaishuoneessa kaikessa rauhassa merinäköalaa ihastellen hyvin nukutun yön jälkeen. Olin haaveillut kylvystä, skumpasta ja hotellin sängystä.

Hotel Havenin minilomasta ei ole oikeastaan mitään kummempaa raportoitavaa ja siksi se onkin ollut onnistuneen Staycationin merkki. Hyvän ruoan jälkeen oli ihana pulahtaa kylpyyn haaveilemaan ja sen jälkeen sänkyyn latautumaan. Maanantaiaamuna sain juuri sellaisen aamiaisen kuin olin toivonut. Herkuttelin erityisen maukkaalla puurolla ja aamiainen täytti mahan aina iltapäivään saakka. Hotellihuoneesta tuli lähdettyä ihan viime tipassa, että ehti töihin. Suosittelen testaamaan lähilomailua joskus sunnuntaista maanantaihin. Hotelliaamiaiselta saa ihan erilaisen startin uuteen työviikkoon.

Grand Deluxe-hotellihuoneessa parasta oli huonekorkeus ja tunnelma. Jokaisessa hotellihuoneessa on aina omat spessut juttunsa. Havenin hotellihuoneen tunnelma oli klassinen, mutta moderni. Huonekorkeus toi huoneeseen enemmän tilan tuntua. Ikkunalaudalla seisoskellessani tunsin itseni niin pieneksi. Huoneessa oli paljon pieniä yksityiskohtia, joka oli tarkkaan harkittu kokonaisuus.

Photo 10-10-2018, 13.25.06.jpg

Helsingin hotelleista Havenissa oli tuulahdus vanhan ajan prameaa hotellitunnelmaa. Hotelli oli klassisen kaunis, mutta niin kodikas. Hotelli on takuulla sijaintinsa puolesta turistien mieleen. Havenista ei tullut omaa suosikkiani, mutta sitä voi kyllä lämpimästi suositella hotellina. Erityisesti aamiainen oli parempi kuin monessa muussa hotellissa.

Helsingin hotelliarvosteluja pääset kurkkaamaan täältä.