Keukenhofin tulppaanipuistoa ihastelemassa

Tulppaanit tulppaanit tulppaanit <3 Tämän vuoden yksi matkahaave oli nähdä Hollannin tulppaaniloisto Keukenhofissa. KLM:n halvat lentotarjoukset tammikuussa toimivat kipinänä toteuttaa tämä matkahaave. 

Lähdimme pitkästä aikaa minireissaajan kanssa kaksin reissuun. Pitkän viikonlopun aikana oli tarkoitus kokea Amsterdamia lapsen kanssa, käydä Utrechtissa ja viettää yksi päivä Keukenhofissa. Reissua varatessa en heti tajunnut, että satumme tulemaan Amsterdamiin King's Dayna, jolloin koko kaupunki on valtava oranssia väriä täynnä oleva festivaalisirkus. Tämä muutti pitkän viikonlopun alkuperäistä suunnitelmaa, sillä alkuperäinen tarkoitus oli majoittua yhdessä paikkaa. Päädyimmekin lopulta kolmeen eri hotelliin, mikä oli kyllä mukavaa vaihtelua.

Photo 29.4.2018 13.01.13.jpg

Keukenhofiin pääsee kätevästi Schipholin lentokentällä bussilla numero 858. Pääsylippu tulppaanipuistoon ja bussikyyti kannattaa ostaa etukäteen netistä. Busseja tulee tiuhaan tahtiin eikä meidän tarvinnut sunnuntaina jonotella. Alunperin aikomus oli mennä Keukenhofiin edellispäivänä, mutta silloin bussijono oli satoja metrejä eikä hermoni kestäneet jonottamista, joten matkustimme minireissaajan kanssa Utrechtiin ja koitimme seuraavana päivänä uudestaan.

Sää ei ollut mitä parhain. Vettä sateli pitkin päivää, mutta en antanut tuon haitata menoa. Eikun kertakäyttösadetakki päälle ja tulppaaneja ihastelemaan. Olihan tämä paikka kaunis kuin mikä. Väkeä oli odotetusti valtavasti liikkeellä sateesta huolimatta. Aikaa vierähti puistoa kierrellen ja välilllä pienempää ja isompaa massua täytellen noin neljä tuntia. Suurimman osan tästä ajasta vietimme tosin lampaita, ankkoja ja kaneja ihmetelleen. Perheen pienimmille löytyy siis myös nähtävää ja koettavaa. Puistossa on myös tilaa juosta, kunhan vähän pitää silmällä ettei pienet kädet ulotu kukkapuskiin.

Kukkia rakastavalle tämä paikka on taivas. Kukkien värimaailma ja kauniit puistomaisemat olivat ilo silmälle. Tänne kannatti todellakin matkustaa! Hauska oli myös huomata, miten hämmentynyt minireissaaja oli kukkien paljoudesta. 

Photo 29.4.2018 12.48.25.jpg
Photo 29.4.2018 14.01.14.jpg
Photo 29.4.2018 12.54.43.jpg
Photo 29.4.2018 12.49.24.jpg
Photo 29.4.2018 11.45.43.jpg
Photo 29.4.2018 12.13.20.jpg
Photo 29.4.2018 11.46.00.jpg
Photo 29.4.2018 11.49.27.jpg
Photo 29.4.2018 11.30.48.jpg
Photo 29.4.2018 11.47.00.jpg

Ainoa ärsyttävä asia puistossa oli asiakaspalvelun laatu. Todella töykeää ja välinpitämätöntä asiakaspalvelua sai kahviloissa ja näytti siltä, että nuorempia asiakaspalvelijakaarti oli lopen kyllästynyt duuniinsa. Ehkä huonolla säälläkin oli osuutta asiaan, mutta missään muualla Hollannissa en vastaavaan törmännyt.

Keukenhofissa päädyin pohdiskelemaan, kuinka helposti toteutettavia jotkut matkahaaveet ovat. Miksi en ollut käynyt täällä aiemmin? Johtuiko se siitä, että kohde oli Euroopassa parin tunnin lentomatkan päässä eikä 10h lentomatkan päässä huitsin kuusessa? Oliko tämä liian lähellä?

Keukenhof oli mahtava kokemus. Saako Keukenhofissa tulppaaniöverit? Vastaus on kyllä. Positiviisella tavalla.