Talvisia aktiviteetteja taaperon kanssa Rukalla

Tämän vuoden ensimmäinen kunnon reissu suuntautui Rukalle, jonne on aina niin kiva mennä. Suunnattiin Kuusamoon juuri ennen pääsiäisruuhkia ja lähdettiin pois pitkänäperjantaina, jolloin Rukalla oli melkoinen vilske. Pääsiäisen alusviikko oli rauhallinen aika lomailla. Laduilla, rinteessä ja keskuksessa oli väljää.

Aikaa meillä oli kolme ja puoli päivää. Itsellä oli yksi kokonainen vapaapäivä, jolloin sykittiin menemään koko rahan edestä.  Oma laatuaikani kului ladulla sykkien, mutta ehdittiinpä me puuhastella minireissaajankin kanssa asioita. Minireissaajan kanssa reissaaminen on tällä hetkellä antoisaa ja entistä kivempaa, sillä yhteistä tekemistä löytyy jo paljon. Ihan vielä minireissaaja ei ollut valmis suksille, joten hiihto- ja lasketteluharjoitukset jätettiin ensi talvea odottamaan.

DSC_0058.JPG
DSC_0050.JPG

Itse syy tällaiseen minilomaan oli isäni pyöreät synttärit, joita hän oli lähtenyt viettämään Kuusamoon. Ukin meluisat ja aktiiviset viihdytysjoukot eivät tietenkään jättäneet näitä synttäreitä välistä. Mökissä riitti meteliä aamusta iltaan saakka.

Tässä kaksi ulkoaktiviteettia, jotka erityisesti sopivat pienemmille lapsille:

Rosa & Rudolf Family Park

Vapaapäiväni kunniaksi suunnattiin heti aamusta Rosa & Rudolf Family Parkiin, joka sijaitsee Vuosselin puolella. Klo 10 aikaan paikalla olikin paljon lapsiperheitä. Alueelle pääsee voimassaolevalla hissilipulla ja alle 6-vuotiaat saavat alueelle ilmaisen hissilipullisen vanhemman seurassa. Ilman hissilippua lippu maksaa 10€. 

Lasten alue sopii erinomaisesti aloittelijoille harjoituspaikaksi. Eri pituisia taikamattoja on viisi ja alue sopii temmellyskentäksi vaikka koko päivän ajaksi. Nälän iskiessä omia eväitä voi nauttia taukotuvassa, jossa paistuu nakit ja makkarat. Meillä ei ollut tällä kertaa eväitä mukana, vaikka olisi ollut kyllä mukavaa nauttia niitä taukotuvassa.

DSC_0031.JPG
DSC_0043.JPG
DSC_0044.JPG
DSC_0046.JPG

Ilman suksia liikkuvalle pienokaiselle löytyy leikkipaikka, karuselli ja vanhemman seurassa voi lähteä hakemaan vauhtia tubing-alueelle. Meidän aika vierähti karusellissa, napakelkassa, liukumäessä, vaijeriliussa ja tuossa tubingissa, joka oli hulvattoman hauska. Tubingissa lasketaan ilmatäytteisillä renkailla lumesta tehtyä kourua pitkin. Yllättävän vauhdikasta touhua se oli. En tiedä kumpaa otti enemmän mahasta, mua vai minireissaajaan vai kenties ukkia? 

Pienen lapsen kanssa Rosa & Rudolf Family Park on mukava alue, jossa on tekemistä pidemmäksi aikaa. Jos minireissaja harjoittelisi laskemista, niin veisin hänet tuonne harjoittelemaan. 

*Liput Rosa & Rudolf Family Parkiin saatiin Ruka-Kuusamon matkailulta

Huskyajelu Lammintuvalla

Samaisena päivänä hiihtoreissuni jälkeen lähdettiin huskyajelulle Lammintuvalle. En ole koskaan aikaisemmin ollut poro- tai huskyajelulla. Lammintuvalla oli kiirastorstaina paljon väkeä. Kaikki aktiviteetit näyttivät käyvän hyvin kaupaksi. Lammintuvalla on lapsille oma lastenmaa, josta löytyy paljo leluja ja muun muassa napakelkka.

DSC_0056.JPG
Photo 29.3.2018 14.27.41.jpg

Me saatiin minireissaajan kanssa oma kuski ajelun ajaksi. Yleensä koiria voi ajaa itse reitin ympäri. Lammintuvalla reitti on 2,5 kilometrin pituinen. Matka on tasaista ja reissu vierähti lumisia maisemia ihastellen. Minireissaajan matka meni koiria ihmetellessä. Hintaa huskyajelulla oli 30€ /henkilö.

Pulkkakyytiä!

Minireissaaja rrrakastaa pulkassa istumista. PisteVuokraamossa pulkan vuokraus oli 4€ päivä. Jos oma pulkka ei mahdu auton kyytiin tai sitä ei löydy majapaikan varastosta, kannattaa kipaista vuokraamoon. Minireissaaja jaksoi istua hetken jos toisenkin ulkona pulkassa. 

Kaiken kaikkiaan olisi ollut kiva, jos aikaa olisi ollut enemmän. Jokaisesta hetkestä kuitenki otettiin ilo irti ja tämä reissu oli niin piristävä! Isoin kiitos reissusta menee tietysti Harjun tukiduolle <3