Haussa Helsingin paras kiinalainen: Ravintola Brokadi

Eilen pääsin pitkästä aikaa maistamaan aitoa ja maukasta kiinalaista ruokaa. Pitkään on Helsingin parasta kiinalaista metsästetty ja erilaisia paikkoja testattu, mutta eilen osui kohdalle todellinen kiinalaisen ruoan jackpot. 

Taannoinen HS:n juttu Helsingin kiinalaisista ravintoloista kirvoitti halun päästä testaamaan jotain uutta hyvää kiinalaista Helsingissä. Brokadista oli kuullut toistakin kautta kehuja ja nähnyt herkullisia ruokakuvia (kiitos ruokainspiraatiosta Arna). Ravintola Brokadi sanoo olevansa paikka todellisille sichuanilaisen ruoan faneille. Aika kovat odotukset nousivat jo pelkästään nettisivujen perusteella. Vastasiko paikka sitten odotuksia?

Päräytimme paikan päälle puoli viiden aikaan ja olimme hetken aikaan ainoat asiakkaat, kunnes pöydät alkoivat täyttyä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä, joka kiinalaisissa ravintoloissa on usein enemmän poikkeus kuin sääntö. Ravintolan sisustus on oikein raikas ja viihtyisä. Perheen pienemmät on otettu huomioon monella tapaa. On useita syöttötuoleja, hoitotaso ja lapsille omat ruokailuastiat.

Menu oli monipuolinen ja oli todella vaikea päättää, mitä ottaisin. Minireissaajalle pyydettiin erikseen riisiä ja kasviksia. Alkupalaksi otettiin wontonit ja pääruoiksi sammakon koipea ja totta kai mikäs muukaan kuin mapo tofu. Ruoat tulivat suhteellisen nopeasti pöytään. Minireissaaja sai valtavan kulhollisen ruokaa ja hän söi sitä hyvä ruokahalulla. Sammakkoannos oli uskomattoman herkullisen näköinen ja se oli juuri sellaista sichuanilaista ruokaa, jota syötiin aikoinaan Chongqingissa ja Chengdussa Kiinassa. Ihan mielettömän maukasta ja autenttista! 

Photo 17.3.2018 17.04.42.jpg
Photo 17.3.2018 17.04.17.jpg
Photo 17.3.2018 17.04.12.jpg
Photo 17.3.2018 16.32.01.jpg
Photo 17.3.2018 16.31.12.jpg
Photo 17.3.2018 16.36.17.jpg
Photo 17.3.2018 16.36.28.jpg
Photo 17.3.2018 16.32.04.jpg

Mapo tofu on yleisin syömäni kiinalainen ruoka ja sitä on helppo vertailla aiempiin ravintoloihin. Helsingissä paras syömäni mapo tofu on syöty ravintola Chengdussa Kulosaaressa, vaikka sekään ei voittanu kotikokin tekemää mapo tofua. Brokadin mapo tofu ylsi samalle tasolle Chengdun kanssa. Annos oli herkullinen ja maukas, mutta olisin taas kaivannut vähän enemmän tulisuutta ruokaan (jota nyt sain lisäämässä purkista chiliä.) 

Kaiken kaikkiaan ruoka oli niin hyvää, että tyhjennettiin kaikki kulhot ja saimme mahan täyteen herkullista kiinalaista. Brokadi pitää lupauksensa ja tarjoaa autenttisia kiinalaisia makuja. Menussa on paljon hyviä vaihtoehtoja, joita odotan pääseväni testaamaan lisää pian. Tästä tuli ykkössuosikkini Helsingin kiinalaisista ravintoloista.

Tulisen lämmin suositus <3

Arvostelu

Ravintola Brokadi
Osoite: Mäkelänkatu 45
Ruoka: 4,5/5
Hinta: Pääruoat 15-50€
Tsingtao: 6€/pullo
Kokonaisarvio: 4,5/5

Muita testaamiani kiinalaisia ravintoloita voit käydä lukemassa täältä.