Aurinkoinen syysloma New Yorkissa

Tänä vuonna marraskuu alkoi valoisasti ja aurinkoisesti New Yorkissa. Mikä olisikaan ihanampi tapa aloittaa vuoden synkein kuukausi kuin olemalla reissussa? Olin tänä vuonna kaukaa viisas ja säästin lomapäiviä marraskuun lomaa varten. New Yorkin reissu oli myös pitkästä aikaa sellainen reissu, jonka varasin hyvissä ajoin. Näin ollen ehdin pitkään fiilistellä tulevaa reissua.

Joku pitkään blogia lukenut voisi hämmästellä kohdetta. Miksi ihmeessä me lähdettiin New Yorkiin? Viime vuosina kaikki kaukoreissut ovat suuntautuneet Aasiaan, joten oli hyvää vaihtelua suunnata välillä rapakon taakse. Lisäksi tällä reissulla oli myös toinen syy. Lähdettiin vihdoin ja viimein moikkaamaan ystäviä, jotka asuvat Nycissä. Tämä jos jokin on aina hyvä syy lähteä reissuun jonnekin, minne muuten ei ehkä matkustaisi.

Aikaa meillä oli neljä kokonaista päivää + matkustuspäivät. Aika vierähti tuttuun tyyliin nopeasti, mutta mielestäni reissu oli juuri sopivan pituinen. Jet lag vaivasi hiukan alussa, mutta yllättävän hyvin ekasta kokonaisesta päivästä selvittiin. Taapero heräili aamuyöllä, mutta torkkui sen verran aamuisin, että itsekin sai levättyä.

nyc auringonlasku
nyc1.jpg
P1020345.JPG
P1020298.JPG
nyc3.jpg
nyc4.jpg
nyc2.jpg
nyc7.jpg
P1020282.JPG
Photo 02-11-2018, 20.14.10.jpg
Photo 31-10-2018, 20.15.14.jpg

Etukäteen en ollut tehnyt muita suunnitelmia reissua varten kuin varannut meille liput One World Observatoryyn. Missattiin auringonlasku, jota olisin halunnut nähdä, mutta muutoin tuo paikka oli käymisen arvoinen. Kaupunki kuin kaupunkin näyttää niin komealta korkealta ihasteltuna. Lisäksi käytiin yhtenä päivänä Jersey Mills Gardenissa shoppailemassa. Muina päivinä käveltiin ympäri kaupunkia, ihasteltiin mm. New Yorkin kaupunginkirjastoa, ihmeteltiin Roosevelt Islandin oravia ja mentiin katsotaan dinosauruksia luonnontieteelliseen museoon. Muu aika otettiin tosi rennosti.

New Yorkissa on paljon tekemistä ja pientenkin lasten kanssa tekemistä löytyy. Minireissaaja halusi kävellä itse paljon ja olin hämmentynyt, kuinka pitkiä matkoja hän jaksoi tepastella ympäri Manhattania. Välillä pysähdyttiin leikkipuistoon leikkimään, jotta pienimmät jaksoivat istua vaunuissa. Reissun huippuhetkiin kuului myös lounas päiväuniaikaan ravintolassa Halloween tunnelmissa. Halloween näkyi lokakuun viimeisenä päivän kaikkialla kaupungilla.

nyc5.jpg
Photo 02-11-2018, 1.44.53.jpg
nyc6.jpg

Ekalla kerralla en oikein syttynyt New Yorkille. Tätä reissua ennen olin vähän skeptinen siitä, että tykkäisinkö matkustaa enää tällaiseen suurkaupunkiin. Pakko kuitenkin tunnustaa, että New York toimi loistavasti. Tässä reissussa yhdistyi niin moni kiva asia. Olin ihan lomalla. Reissu oli vaan niin kiva ja tarjosi uusia kokemuksia monella tavalla. New York kutsuu varmasti vielä uudelleen.

Olipa kiva reissu <3