Talviloma Saimaan rannoilla

Lunta ja aurinko.
Kahvia ja pullaa.
Sauna ja sohva.
Elämää ulkona.

Olo on kuin olisin ollut etelänlomalla parisen viikkoa. Puolentoista viikon "hiihtoloma" Itä-Suomessa tarkoitti itselleni ennen kaikkea maisemanvaihdosta hetkeksi. Minimimmin kanssa matkattiin ensimmäinen pidempi junamatka yhdessä ja hyvinhän se meni. Onneksi viihdykkeiksi riittävät vielä vaihtuvat maisemat ja muut ihmiset. Utelias tuo pienempi reissutoveri kyllä on, sillä hän ei suostunut nukkumaan kuin pieniä pätkiä loppumatkasta. Perillä minimimmiä odotti isovanhempien syli ja äiti sai hetken aikaa lepuuttaa käsiään. 

Vauva-arki on lisännyt omaa ulkona olemista merkittävästi. Joka päivä suhaillaan menemään vaunuilla jollain raitilla metsässä tai kaupungissa oli sää melkein mikä tahansa. Olin ilahtunut, kun loman aikana aurinko paisteli niin kauniisti. Pääsin nauttimaan upeista talvipäivistä ulkona. Ja kylläpä sää suosi myös hiihtolomalaisia.

Saimaan rannoilla kelpasi kävellä, juosta, "hiihtää", liukastella ja hämmästellä. Nykyisin vähemmäksi jäänyt oma aika tuntui monelta tunnilta, kun sai tuulettaa päätä ja juoksuttaa jalkoja ulkona. Mietin useampaan kertaan, miksi sitä ennen kykki niin paljon sisätiloissa. Mikään ei piristä paremmin kuin raikas ilma ulkona. 

Tämä loma antoi vauhtia arjen pyörteisiin ja latasi energiavarastot täpötäydeksi. Kotiin oli erityisen kivaa palata viettämään arkea ja onnistuin torjumaan lomaltapaluuahdistuksen, joka väistämättä nostelee päätään pidempien lomien jälkeen. Jos ihmettelette, että miksi blogi ei päivity tällä hetkellä niin usein, niin enhän mä aina malta avata läppäriä tämän kaiken tohinan keskellä. Arki vie ja minä nautin. Menihän se kymmenen päivän lomakin hetkessä eläen.

Ja millaisissa maisemissa sitä lomaa vieteltiin? No katsokaapa. On meillä vaan kaunis kotimaa.

Tiedättekö, sieltä se kevät tulee. Aurinko lämmittää jo selvästi.  Maaliskuussa ei jumahdeta kuitenkaan vain kotiympyröihin, vaan suunnataan muun muassa Tukholmaan ja Lapin keväthangille laskemaan. Muutama reissu lähiseudullekin on luvassa. Niistä lisää myöhemmin.