Hotel F6 - vauvan kanssa hotellilomalla Helsingissä

Taito heittäytyä irti arjesta lyhyen ajan sisään on yksi sellainen taito, jota nykyään arvostaa eniten omasta "nämä jutut osaan" - kategoriassa. Kun aikaa on alle vuorokausi ja mieli kaipaa minilomalle, on hotelliloma mitä kätevin tapa irrottautua arjesta. Pienen lapsen äitinä oma loma ei vielä tule kyseeseen, mutta en sellaista tällä hetkellä kaipaakaan. Siksipä otin vauvan kainaloon ja lähdin hänen kanssaan viettämään hotellilomaa Helsinkiin. 

Mikäpäs muu olisi kivempi kohde tällaiseen pieneen perhelomailoitteluun kuin perheomisteinen Hotel F6. Hotelli sijaitsee ihan Helsingin ytimessä, mutta kuitenkin rauhallisella paikalla Fabianinkadulla. Hotellin 66 huonetta on sisustettu tyylikkäästi, mutta samalla niissä on kodinomaista tunnelmaa. Siinä missä moneen muuhun hienompaan boutique- hotelliin tekee mieli kiskaista parempaa seppälää päälle ja aukaista skumppapullo, voi hotelli F6:en mennä ja laittaa olohousut jalkaan ja heittäytyä sohvalle syömään karkkia. 

Hotel F6:n tunnelma on ainutlaatuinen. Se on lämmin ja rauhallinen. Ystävällinen palvelu ja hymyt kruunaavat asiakaskokemuksen. Tällaista tyylikästä hotellia, joka on tavallaan niin kodinomainen, en ole tavannut aiemmin. Harkittu, yksityiskohtia täynnä oleva sisustus oli upea, mutta ei missään nimessä liian prameileva ja pröystäilevä. Tuntui myös kuin olisin ollut 100 kilometrin päässä kotona, ulkomailla (vaikkapa Lontoossa) hotellihuoneessa, jossa oli niin mukavaa, ettei sieltä tarvinnut poistua. Ja sitä emme tehneetkään. Jos kova nälkä olisi iskenyt, olisin voinut tilata Woltilta suoraan huoneeseen ruokaa. Tämä on tosi kätevä palvelu, sillä valinnanvaraa riittää. 

Tämän hotelliloman tarkoitus oli rentoutua ja virkistyä. Halusin myös nähdä, miten hotellilomailu toimii pienen vauvan kanssa. Siinä missä vielä paria päivää aiemmin olisin voinut jättää minireissaajan yksin sängylle tai sohvalle hengaamaan, täytyi nyt valvoa hänen touhujaan silmä kovana. Hän nimittäin päätti harjoitella kääntymistä mahalleen. Hotelliloma tarkoitti hänelle lattialla leikkimistä ja nukkumista sekä uusien asioiden ihmettelemistä. Silloin kuin minireissaaja päätti nukkua torkut, otti äiti itselleen hetken omaa aikaa vihreää teetä juoden, karkkia mutustellen ja BBC Newsiä katsellen. Hotellihuoneen yksityiskohdat tutkailimme tarkasti yhdessä. WC:n sininen valo, kiiltävät pinnat, peilit, pöydät ja kirjat tutkimme pientä yksityiskohtaa myöten. Pieni reissaajani on nimittäin kovin utelias ja hän nauttii eniten, kun saa katsella uusia asioita äidin sylistä käsin.

Deluxe-huone on tilava isommallekin perheelle. Meitä odotti huoneessa vauvalle oma sänky, jossa hän tyytyväisenä nukkui (ihme kyllä). Vaunut mahtuivat kätevästi huoneeseen. Samoin hissiin vaunut mahtuivat näppärästi (tosin poikittain) ja aamiaisellekin otin vaunut mukaan, sillä kantoreppu jäi kotiin. 

Hotellihuoneen sisustus oli harkittu ja nykyaikainen. Jokainen pieni yksityiskohta tuntui harkitulta. Hotellihuoneen sisustus oli miellytti omaa silmää kovasti. Ihastuin erityisesti kylpyhuoneen seinään, johon yleensä ei ihan älyttömästi kiinnitä huomiota.

Aamiainen tarjoillaan tyylikkäässä Runar- baarissa arkisin klo 7 - 10. Olimme heti seitsemän aikoihin aamiaisella, sillä minireissaja on aamuvirkku. Marimekon tyylikkäistä astioista oli kiva nauttia kerrassaan herkullista luomupuuroa, karjalanpiirakoita sekä suussa sulavaa lohta. Saimme nauttia aamiaisen kaikessa rauhassa, sillä aamu oli rauhallinen ja hiljainen. Tunnelma oli ihana. Kun aamiainen oli syöty, oli aika palata sulattelemaan täyttä vatsaa hotellihuoneeseen. AamuTV kertoi meille päivän ensimmäiset uutiset. Minireissaaja leikki hetken ja otti ensimmäiset päiväunet. Itse istahdin haaveilemaan nojatuoliin ja annoin vain ajatusten hyöriä mielessä. Nukahdin toviksi ja kun heräsin, iloitsin siitä ettei vielä tarvitse lähteä mihinkään. 

Kun klo 12 check- outin aikaan laitoin huoneen 405 oven kiinni, mietin mielessäni kuinka virkistynyt olin. Olimme viihtyneet tällä hotellilomalla. Seuraavan kerran, kun minulta kysytään hotellisuositusta Helsinkiin on minulla heti mielessä tämä hotelli, joka toimii erinomaisesti myös perhelomailuun. Sydän sykkii erityisesti hotellin kodikkaalle tunnelmalle ja ystävälliselle asiakaspalvelulle. 

Hotel F6
Fabianinkatu 6
https://www.hotelf6.fi/fi/

* Yhteistyössä Hotel F6*