Suomi matkailun maailmanmaineeseen vuonna 2017

Viime vuoden lopulla Suomi sai vihdoin ja viimein ansaittua näkyvyyttä matkakohteena kansainvälisessä mediassa. Matkailumaana Suomi on jäänyt muiden Pohjoismaiden varjoon jo pitkän aikaan, mutta ei enää. Tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Suomi on nostettu useammassa arvostetussa lehdessä suositelluksi matkakohteeksi vuodelle 2017. Kuinka iloinen olenkaan tästä ollut!

Ensimmäinen kunnianosoitus tuli Lonely Planetilta, joka nosti Suomen kolmanneksi parhaaksi matkailukohteeksi vuonna 2017. 10 maan listalla Suomi oli ainoa eurooppalainen maa. Suomi pystyy tarjomaan matkailjoille monipuolisia elämyksiä niin kaupungeissa kuin kansallispuistoissakin.

Ja siitä se sitten lähti. Suomea on hypetetty muun muassa Financial Timesissa, Forbesissa, Independentissä ja Natgeotravelissa. Kaikki erittäin arvostettuja lehtiä. Huomionarvoista on, että Suomea aletaan pitää ympärivuotisena matkailukohteena. Yötön yö ja Lappi eivät ole ainoita vetonauloja, vaikka Lapin matkailu on erittäin kovassa nosteessa, kun aasialaiset turistit ovat löytämässä Pohjois-Suomen hiihtokeskusten ja erämaiden lumoa. Suomen ainutlaatuista luonto, kuten kansallipuistot kiehtovat muutenkin useita matkailijoita. Suomen luonto saa tänä vuonna myös oman liputuspäivän ja on näin ainoa maailmassa, jossa liputetaan luontoa. 26.8.2017 nostetaan lippu salkoon Suomen luonnon päivänä.

Suomalainen ruoka ja kulttuuritapahtumat kiinnostavat myös ulkomaalaisia turisteja enemmän. Helsinki on pieni sykkivä pääkaupunki, jossa tapahtumia riittää niin kesällä kuin talvella. Ja ei Helsinki Suomen ainoa kaupunki ole. Onhan meillä Tampere, Turku ja monta muuta upeaa kaupunkia.

Kun mietitte tänä vuonna minne matkustaa, niin ottakaa Suomen kartta nenän eteen ja matkustakaa kotimaassa. Tämä vuosi on satavuotisen kaunottaremme Suomen vuosi. Jos haluatte hakea hiukan inspiraatiota Suomen kohteista ja kauneudesta, niin pistäkää rakkaan ystäväni Kaukokaipuun Nellan lanseerama #suomiretki seurantaan Instagramissa. Suomiretkellä on nykyisin myös omat nettisivut. Myös Luontoon.fi ja Retkipaikka tarjoavat hyvää tietoa erilaisista retkikohteista.

Vaikka useampi meistä haaveilee aina kaukomatkasta maailman toiselle puolen, niin joskus kannattaa tsekata, mitä lähiseutu ja kotimaa tarjoaa. Itse olen nähnyt Suomea niin vähän. Pienenä tyttönä retkeilin pehmoleluleijona kainalossa ympäri Lappia. Nyt haluan ottaa oman tyttöni kainaloon ja näyttää hänelle Suomen luontoa. 

Haastankin teidät lukijat matkailemaan tänä vuonna kotimaassa. Minulle saa vinkata mainioita kotimaan retkeilykohteita. Otan mielelläni vinkit vastaan.

Psst. Käykää osallistumassa Matkamessujen lippuarvontaan. Aikaa on ma 16.1.2017 asti.