Elämän pienet asiat: 10 syytä olla onnellinen

Vaihteeksi jotain muuta kuin reissujorinoita ja -fiilistelyitä. Syksy tuli vähän yllättäen taas kerran tänä vuonna. Upeat vaahteranlehdet leijailevat maahan ja syksyn värit saavat jälleen kerran huokailemaan. Kuinka kaunis tämä vuodenaika onkaan!

Syksy tuo usein elämään uusia asioita. En yleensä kerro henkilökohtaisia kuulumisiani sen kummemmin, mutta elämänmuutos kolkuttelee jo ovella ja tänään tällä reissurontilla alkoi virallisesti (hiukan) pidempi loma.  Eihän tätä faktaa voi blogissakaan sivuuttaa. Reissuja tulevaan vuoteen tulee varmasti mahtumaan, niin isoja kuin pieniä. Isoin ja merkittävin seuraava reissukohde on Espoossa sijaitseva sairaala, jossa maailmaan pömpsähtää aikanaan pieni seikkailija. Jos jokin asia, niin tämä on se THE syy olla onnellinen. 

Menohaluja on jo rauhoiteltu syyskuun aikana lääkärin määräyksestä. Elämässä on pitänyt opetella downsiftaamista, rauhoittumista ja paikoillaan pysymistä. Jälkimmäinen on tuntunut suorastaan mahdottomalta oppia. Tällaisen touhottajan kun pistää neljän seinän sisälle, niin mitä siitä tulee? Vastaus: addiktio siivousrättiin ja puussa pelleilevän oravan tuijottamiseen. Tunnustan myös kahvinjuonnin lähteneen taas lapasesta. Telkkariin ja Netflixiin en ole vielä koukuttunut. Vielä.

Syyskuun aikana on tullut pyöriteltyä elämää monesta eri näkökulmasta. Kun ollut aikaa, niin on ollut aikaa myös ajatella. Minusta on selvästi tullut jo oman elämäni filosofi. Tärkeintä elämässä on oikea asenne asioihin. Olen aina arvostanut läsnäoloa ja hetkessä elämisen taitoa. Olen aikaisemmin kirjoittanut asioista, jotka ovat sillä hetkellä tehneet minut onnelliseksi. Nyt on aika listata tämän hetkiset elämää rikastuttavat pienet asiat, joista olen tullut onnelliseksi. Elämän suola ovat ne pienet asiat, joista koko onnellisuus ja hyvinvointi rakentuu.

1. Aurinkoinen syksy

Syyskuun onnellisimmat hetket olen elänyt kävelemällä lähimetsään hengittämään raikasta ulkomailmaa. Olen ihastellut syksyn värejä ja nuuskutellut syksyistä ilmaa. Ulkona on niin kaunista. Haluaisin tallentaa kaikki syksyn värit kameralle. Syksystä on tulossa kesän jälkeen lempivuodenaikani. Ennen pidin keväästä, mutta joka vuosi tykkään enemmän ja enemmän syksystä. Syksyn värit ovat myös lempivärini. Väreillä ja vihreydellä on virkistävä voima.

2. Marjat ja sienet

Puolukat ja karpalot ovat loppukesän ja syksyn marjoja. Molemmissa hätyytellään yliannostusta, sillä aamupalani koostuu lähinnä karpalosmoothiesta. Molemmat marjat ovat ihanan kirpsakoita ja niitä tulee näin syksyllä ahmittua kaksin käsin. Sieneen en ole päässyt itse, mutta eräs rakas marjojen ja sienien keräys- ja kuljetusfirma kotipuolesta on ilostuttanut meidänkin pakkasta.

3. Lukeminen

Netissä notkumista olen yrittänyt vältellä, sillä hups, siinähän vois vierähtää vaikkapa päivä. Vauva.fi ja muut keskustelupalstat saattaisivat näin loppuraskaudesta kiinnostaa, mutta olen keskittynyt lukemaan uutisia, artikkeleita ja enpä ole varmaan koskaan lukenut näin paljon ihan omaan alaan liittyviä juttuja (ja kaikenmaailman blogeja... ;)). Nyt on ollut aikaa myös lukea ihan oikeita kirjoja. Tänään aloitin Chengduun sijoittuvan kirjan. Eilen luin Satu Rämön ja Katja Lahden Vuoden mutsi- kirjan. Toissapäivänä sain luettua loppuun Hongkongiin sijoittuvan jännitystarinan. 

4. Musiikki

Rakastan spotifyta. Päivät pitkät kun luukuttaa mitä noloimpia ikihittejä, iskelmää, indietä, rokkia tai hipsterimusaa, niin ei voi olla kuin hyvällä tuulella. Olen myös alkanut tunnistaa millaisesta musiikista mini tykkää. Toivottavasti en ole soitattanut hänelle liikaa ysäriä. Muuten unilauluna pitää opetella oikeasti laulamaan Dr.Albania tai Mr.Presidentiä.

5. Nukkuminen

Aina sitä valittaa, että väsyttää eikä ole aikaa nukkua tarpeeksi. Nyt jos alkaa väsyttää, voi vain laittaa silmät kiinni ja torkahtaa. Tosin liika nukkuminen ei ole hyvästä. Päivärytmi? Sitä ei ole.

6. Kahvi

Olinkin väärässä. Onhan minulla päivärytmi. Siihen kuuluu aamukahvi ja päiväkahvi. Ulkona. Kahvilassa valitsen aina kuitenkin chai latten. Olen koukussa erityisesti Roberts Coffeen chai latteen. Viime perjantaina vierailin Helsingissä Agata Bakery & Cafessa. Siinäpä kiva kahvila. Kannattaa käväistä.

7. Hyvinvointi iholla

Vaikka tällä pidemmällä lomalla voisi liikkua tukka tötteröllä ja koomailla kotona milloin minkäkin näköisenä, niin omasta ihosta haluan pitää huolta. Ihonhoitotuotteissa luotan Madaraan. Iho kiittää, kun sitä rasvaa ja erityisesti kasvava maha iloitsee öljystä. 

8. Musiikkia livenä

RHCP livenä Ratinassa neljä vuotta sitten. RHCP livenä Hartwall Arenalla syyskuun puolivälissä. Olipa hyvä keikka. Livemusiikki ja isot konsertit. Kyllä niistä vaan tulee todella hyvä fiilis.

9. Minityypin tarvikkeet

Ajattelin etten KOSKAAN hurahda mihinkään FB-kirppareihin. Nyt huomaan kuitenkin, että olen löytänyt itsestäni tavaroiden metsästäjän Tori.fi:stä ja olen vähän huomaamatta tykästynyt tähän touhuun. Vaarallista, mutta mukavaa. Käytettynä on niin paljon kukkaron nyörejä hellivämpää ja ympäristöystävällisempää hankkia tavaroita. Reissureppu ja monta muuta juttua minille on vielä hankkimatta, mutta ehtiihän sitä.

10. Reissufiilistely ja valokuvien läpikäynti

Olen vihdoin ja viimein saanut käytyä läpi tämän vuoden aikana otetut valokuvat. Järjestänyt, muokannut ja deletoinut turhat pois. Samalla olen päässyt fiilistelemään kaikkia tänä vuonna tehtyjä reissuja. Samalla on tullut kirjoiteltua matkajuttuja, joita on vain syntynyt. Niitä onkin teille luvassa paljon syksyn mittaan, vaikka itse reissajan takamus pysyykin kotimaan kamaralla hetken aikaa. Suomilomailu tulee olemaan tämän seikkailevan äidin juttu hetken aikaa. Huomaan kuitenkin tiirailevani halpoja lentoja milloin mihinkin. 

Joskus pienimmät asiat ottavat suurimman paikan sydämessäsi. — A.A. Milne, Nalle Puh