Haussa Helsingin paras kiinalainen: Meng Loong

Kesäloman ensimmäisenä virallisena päivänä Helsingin parhaan kiinalaisen ravintolan metsästäjät tekivät erilaisen tutkimusreissun. Käväisimme nimittäin paljonkin kehutussa Lauttasaaren kiinalaisessa ravintolassa nimeltä Meng Loan (tai Meng Loon) ja vieläpä lounasaikaan. Tämän ravintolan lounasbuffet oli juurikin se, mitä haluttiin lähteä testamaan. Á la carte menu jäi tällä kertaa siis testaamatta.

Lounas tarjoillaan klo 10.30 - 15 välisenä aikana. Me päräytimme paikalle vasta kahden maissa ja olimme varautuneet, että kaikki ruoat buffetista olisi jo loppu. Ravintola on tilava ja sinne mahtuisi useampikin kiinalaisturistiryhmä syömään. Kuulemani mukaan kiinalaisturistibussit tekevät excursion tähän ravintolaan usein ja meidänkin vierailun aikana pari isompaa pöytää oli varattu. Tämä on hyvä merkki siitä, että ruoka on ainakin autenttista.

Alle yhdeksän euron hintaan sai salaatti- ja lämminruokabuffetin, johon ei sisältynyt sushia. Sushin kanssa lounas olisi ollut muutaman euron kalliimpi. Salaattipöydästä löytyi buffettien perustarjottavat, jotka eivät millään tavallan houkutelleet. Muutaman salaatinlehden nappasin lautaselleni ja suuntasin katseeni lämpimiin ruokiin ja erityisesti olin kiinnostunut tofusta, jota oli kehuttu. Lämpimiä ruokia oli tarjolla sopivasti ja ruokaa tuotiin lisää sen loppuessa. Kaikki ei nyt ihan kiinalaistyylistä ruokaa ollut, mutta niin se aika usein menee lounasaikaan.

Ensimmäisenä fiiliksenä olisin voinut sanoa, että ruoka oli "perussettiä", jota kiinalaistyylisestä buffetista voi odottaa saavansa. Olin kuitenkin yllättynyt, miten hyviä makuja oli ruokiin saatu ja osittain tämä lounaan antimet maistuivat aidosti kiinalaiselta ruoalta. Mitään sykähdyttävää ruoassa ei ollut, mutta ruoka oli oikein hyvää. Kesälomalla Kampin Tang Dynastyn lounasbuffetin myös syöneenä, sanoisin, että tämä oli makujen osalta herkullisempi. Jälkiruokana oli, mikäs muukaan kuin Ville Vallaton- jäätelöpuikko, joka oli tietysti herkullinen.

Palvelu oli lounasaikaan hyvin niukkasanaista ja hymyt pysyttelivät piilossa. Toisaalta, en ehkä lounaalla välttämättä odotakaan kuuta taivaalta asiakaspalvelun osalta. Kaiken kaikkiaan kiinalaistyylisenä buffetina tämä ravintola on varteenotettava vaihtoehto. En odottanut, että tästä ravintolasta tulisi se Helsingin paras kiinalainen ravintola. Ravintola Chengdulle etsitään vielä kuumeisesti kilpailevaa hyvää kiinalaista. Vinkkailla saa edelleen, jos tulee mieleen hyviä kiinalaisia ravintoloita. Testiryhmällä on seuraavana listalla excursio Itä-Helsinkiin.

Arvostelu

Ravintola Meng Loong
Osoite: Itälahdenkatu 27
Ruoka: 3,5/5
Hinta: Lounas 8,4 - 12,90 €
Tsingtao: -
Kokonaisarvio: 3,5/5

Muut kiinalaisten ravintoloiden arvostelut voit käydä kurkkaamassa Ruoka ja Juoma-kategorian alta. Haussa Helsingin paras kiinalainen - etsintäkuulutuksen löydät täältä.