Bambalyne - oluen ystävän valinta Vilnassa

Hyinen tuuli ja kirpsakka pakkanen vei meidät Vilnan vierailulla myös maan alle. En ole aiemmin postannut yksittäisestä ravintolasta tai baarista, mutta Bambalyne oli sen verran mainio paikka, että nyt on vähän pakko hehkuttaa. Tämä olkoon ensimmäinen HPFL-blogin postaus sarjassa Ruoka & Juoma.

Olutmatkailu ja uusien oluiden maistelu maailmalla on harrastus jo itsessään. Hyvä olut maistuu parhaimmailta reissun päällä paikallista meininkiä ihmetellen. Hyvää viiniä nyt yhtään vähättelemättä, uusien olueiden maistelu on ainakin tähän asti ollut yksi mielenkiintoinen osa reissaamista maailmalla. En millään ole pysynyt perässä, mikä on ollut paras maistelemani olut maailmalla. Parhaat ja mieleenpainuvimmat "olut-hetket" voisin yrittää joskus listata. Nyt on taas pakko vinkata Ramin blogiin, sillä Rami on tehnyt mainion postauksen "TOP10 Oluen perässä maailmalla." Erilaisilla olutpanimoilla voisi vierailla useamminkin, mutta ennen kuin lähden yhtään enempää rönsyilemään, niin mennäänpäs itse asiaan.

Ennen Vilnan reissua olin lukenut Bambalynesta paljon kehuja Tripadvisorista. Luulin, että paikka on ravintolan ja pubin yhdistelmä, mutta paikka osoittautuikin olutkellariksi. Lounaan jälkeen suuntasimme tänne uteliaina ja Bambalyne löytyikin hyvin läheltä Kitchen-ravintolaa. Laskeuduimme rappuset alas ja Bambalyne toivotti tervetulleeksi kotoisuudellaan ja tietysti - oluilla! 

Kellari on kaupan ja pubin sekoitus, joka myy liettulaisia oluita. Voit ostaa täältä mukaasi oluita tai jäädä nauttimaan niitä paikan päälle. Jos jäät paikan päälle, niin olut maksaa hiukan enemmän. Ensin luulimme, että tämä on paikka, josta käydään normaalisti tilaamassa tiskiltä, mutta eihän se niin mennytkään. Pubin takaosassa olevat kylmäkaapit olivat täynnä erilaisia paikallisia oluita, joista sai valita mieleisensä. Valikoimaa oli paljon, jopa 80:n erilaisen oluen verran. Meillä menikin tovi ennen kuin osasimme päättää, mitä halusimme maistaa. Sitten marssimme tiskille maksamaan ja itse saimme valita, joimmeko lasista vai pullosta. Lasin sai tietysti valita itse. Suolaista naposteltavaa oli mahdollista ostaa oluen kylkeen. Ne jätimme väliin.

Kellarissa oli hyvin rauhallista iltapäivällä. Välillä ihmisiä tuli ostoksille ja muutamat jäivät nauttimaan oluen paikan päälle. Me viivyimme tovin, sillä mikään kiire ei ollut takaisin ulos. Oluet maksoivat 2 - 4€ /pullo. Tykkään itse enemmän Indian Pale Ale-tyyppisestä oluesta ja suosiksi nousi Humulupu Ipa. Liettualaisten pienpanimoiden oluita olisi voinut maistella enemmänkin, mutta kaksi oli ihan riittämiin.

Jos tykkäät oluesta ja haluat vierailla kivassa pubissa tai ostaa kotiin viemisinä paikallista olutta, niin suosittelen Bambalyneä lämpimästi. Todella autenttinen ja kiva paikka ottaa taukoa nähtävyyksien kiertelystä. Suosittelen!

Kellari Bambalyne
Stikliu 7
Auki: 11 - 24 (su-ma 11-22)