Hotel Fabian - rakkauslomalla Helsingissä

Ystävänpäiväviikonloppu - mikä mainio ajankohta lähteä pienelle rakkauslomalle! Meille Valentine's Day on nimensä mukaisesti rakkaudenpäivä. Matkatoverini kanssa ollaan taas tallattu yhteistä matkaa taas yksi vuosi lisää. Päätimme juhlistaa vuosipäivää tänä vuonna yhden yön lomalla Helsingissä. Yöpaikaksi valikoitui tyylikäs Hotel Fabian, joka sijaitsee kivenheiton päässä Kauppatorilta ja Esplanadilta.

Hotel Fabian sijaitsee rauhallisella paikalla Fabianinkadulla, Kasarmitorin läheisyydessä. Kun astuimme hotellin ovista sisään loskaisena lauantaipäivänä, tunsin heti oloni kotoisaksi. Tämä kotoisa fiilis säilyi koko vierailumme ajan. Ehkä mieleen tuli jopa sellainen moderni perhehotelli (ilmankos siellä oli niin paljon saksalaisia?) Hotellin kaunis aula oli pienehkö, mutta viihtyisä. Saimme huoneemme neljännestä kerroksesta, jonne suuntasimme uteliain mielin. 

Kaunis ja moderni huone

Hotel Fabianilla on kolmenlaisia huoneita: comfort, style- ja lux-huoneita. Me yövyimme comfort-huoneessa, joka oli kooltaan vähän perushotellihuonetta tilavampi.  Huone oli modernin simppeli ja ennen kaikkea mukava. Erityisesti pidin huoneen yksityiskohdista, kuten metallisista lampuista, ei ihan tavallisista yöpöydistä sekä huoneen mustavalko-twististä.

Kaappitilaa oli yllinkyllin ajatellen esimerkiksi matkalaukkuja. Puvun ja mekon sai ripustettua suoraksi kaappiin takkien joukkoon. Ainut asia, jota ehkä heti kaipasin, oli vedenkeitin sekä mahdollisuus tehdä pikakahvit. Tällainen kahviaddikti nimittäin olisi halunnut siemailla mukavassa nojatuolissa yhden kupillisen kahvia heti tullessa.

Meidät toivotti tervetulleeksi iloinen tervehdys ja itsetehdyt suklaat, joita maistelimme rose-kuohuviinin kera. Kaikista jännin maku oli pestonmakuinen suklaa (jollei makuhermoni huijannut). En ole niin sanotusti suklaan ystävä, mutta tuollainen peston makuinen suklaakonvehti oli kyllä erikoinen ja maukas!

Comfort-huoneen mukavuus ja makoisat yöunet eivät olleet ainoat asiat, jotka saivat tämän rouvan hymyilemään. Hotel Fabian onkin löytänyt jotain sellaista, mitä monesta ketjuhotellista puuttuu. Nimittäin täällä oikeasti viihtyi todella hyvin. Verrattuna lähellä sijaitsevaan Lilla Robertsiin, joka on ylväs ja lähes tajunnanräjäyttävä kokemus, niin Fabian kilpailee ehdottomasti mukavuudellaan ja tunnelmallaan. Pienillä yksityiskohdilla ja tunnelman luomisella hotelli saa hyvän maineen. Ja onhan Fabian yksi suosituimmista Helsingin hotelleista. 

Aamiainen

Aamiaishuone oli pienehkö ja olin kuullut, että monet olivat sanoneet sitä hyvinkin ahtaaksi. Menimme aamiaiselle yhdeksän pintaan sunnuntaiaamuna. Aamiaisella oli väkeä, mutta vapaana oli vielä muutama pöytä. Tilat olivat kieltämättä melko ahtaat, sillä en meinannut mahtua istumaan pienen pöytämämme ääreen. Tästä syystä aamiaisella ei tehnyt mieli viettää kovin paljon aikaa. 

Aamiaisella en voinut käyttää aamiaisen tasomittarina munakasta, sillä lämpimiä ruokia ei ollut tarjolla. Sen sijaan herkuttelin ihan mielettömän herkullisella luomupuurolla, joka ansaitsee kaikki maailman ylistyssanat. Rehellisesti en ole varmaan koskaan syönyt niin hyvää puuroa kuin ystävänpäiväaamuna. Muutamat ulkomaalaiset rouvashenkilöt olivat myös hyvin kiinnostuneita, miten tuo maukas puuro oikein valmistetaan. Taisipa näillä rouvilla olla kotiin viemisinä maukkaan puuron resepti.

Aamiaisvalikoimasta löytyi aika perusvalikoima: leipää, leikkeleitä, jogurttia, puuroa, kahvia & teetä jne. Ilokseni huomasin, että tarjolla oli paljon myös luomutuotteita. En sanoisi, että valikoima oli suppea, mutta sitä munakasta olisin kaivannut. Puoliso oli mielellään syönyt vähän pekonia.

Positiivista palautetta täytyy antaa astioista. Pidän itse paljon Iittalan valkoisista astioista ja niistä on aina mukavaa syödä myös aamiaista. Aamiainen sopi hyvin Fabianin tunnelmaan, sillä minusta aamiainen oli kodikas. Vaikka tilat olivat hiukan ahtaat, ja valikoimasta puuttuivat lämpimät ruoat, niin aamiaiselta jäi kiva fiilis ja täysi maha (taisin vähän innostua siitä puurosta).

Se fiilis

Hotellin kotisivuilla sanotaan, että "hotelli on suunnattu omatoimiseen matkailuun tottuneelle nykypäivän matkailijalle." Voisinpa sanoa tällaisena omatoimimatkaajana, joka on yöpynyt hyvin monissa eri hotelleissa vuoden aikana, että olen samaa mieltä. Hotelli Fabian on moderni ja sisustettu hyvällä maulla. Fabianissa vallitsee sellainen mutkaton ja kotoisa tunnelma, joka saa minut varmasti palaamaan jonain päivänä. En ihmettele, että tätä hotellia kehutaan niin paljon. Joistakin hotelleista tulee vain niin hyvälle tuulelle. Ja onhan sillä aivan ensiluokkaisella palvelullakin vaikutusta viihtyvyyteen.

Meidän ystävänpäiväviikonloppu oli niin kiva ja onnistunut. Kävimme lauantai-iltana herkuttelemassa ravintola Ragussa, joka sijaitsee Ludvikinkadulla pienen kävelymatkan päässä Fabianista. Raguakaan ei turhaan ylistetä. Hotelli Fabian ja Ragu ovatkin lyömätön yhdistelmä rakkauslomalle.

Rakkaus, hyvä ruoka ja viihtyisä hotelli. Siinäpä onnistuneen viikonlopun ainekset.

*Yhteistyössä Hotel Fabian*