Vuoden 2016 reissukooste

Reissuvuosi 2016 alkaa olla paketissa. Tai sitähän se oli jo omalta osaltani elokuussa, kun vuoden viimeinen reissu tehtiin Venäjälle. Sen jälkeen matkat ovat tarkoittaneet lähiseikkailuja lenkkipoluille, merenrantaan tai Helsinkiin. Ja nyt tulee myös aika karu fakta, jota en olisi itsekään uskonut todeksi. Nimittäin en ole poistunut pääkaupunkiseudulta sitten elokuun. :D Hups! Mustahan tulikin varsinainen kotihiiri loppuvuonna olosuhteiden pakosta. Edellisessä postauksessa kuitenkin tunnustin, että tänä vuonna onnellisimmat ja voimaannuttavimmat hetket olen kokenut juuri kotimaassa. 

Viime vuoden lopulla asetin itselleni reissumoton: "Matkusta sinne, minne fiilis vie"

Ja näin tein. Onneksi alkuvuoden kova reissutahti hiukan kompensoi tätä paikallaan pysymistä. Seuraavana katsaus vuoden 2016 reissuihin. Kyllähän sitä kuitenkin 13 maahan tänäkin vuonna ehti. Tuntuu ihan hupsulta, että kaikki tämä(kin) mahtui tähän vuoteen. 

Thaimaa

Uusi vuosi 2016 startattiin Thaimaassa. Uusi vuosi vaihdettiin Cha Amissa ja sen jälkeen vietettiin lupsakkaa rantalomaa Hua Hinissa ja Bangkokissa. Loma oli kaivattu rantaloma ja täytyy sanoa, että tarpeeseen se tulikin (niinkuin joka loma aina?). Thaimaahan voisin lähteä lomalla koska tahansa ja lapsen kanssa sinne varmasti tulee reissatua rantaloman merkeissä tulevaisuudessa. 

Bangkokista jäi itselle hiukan "njääh-fiilis". Voiko tällainen suurkaupunkifani olla pitämättä Bangkokista? Bangkok ansaitsee uuden mahdollisuuden tulevaisuudessa. 

Vilna, Liettua

Vilna! Voi kuulkaa, miten kiva kaupunki Vilna on. Tammikuussa oli kylmä kuin Siperiassa, mutta se ei vaikuttanut siihen, miten mukava reissu tämä oli. Viikonloppu Vilnassa on mainio idea minilomaksi ja suosittelen Vilnaa lämpimästi. Seuraavan kerran menen Vilnaan kesäaikaan, jotta ei tarvitse pukeutua pilkkihaalarivarustukseen. Vilnan reissu oli vuoden mukavin kaupunkiloma.

Genevenjärvi, Sveitsi

Kirkkaasti vuoden paras reissu. Aurinkoinen sää ja upea Genevenjärvi sytytti. Kävimme Genevessä katsomassa lätkää, ihastelimme upeita järvimaisemia, tutkimme Lausannen Olympiamuseota, joimme vuoden ekat terassioluet (omalta kohdaltani myös vuoden vikat), yövyimme upeassa Montreuxissa ja huristelimme autolla järven ympäri käväisten myös Ranskan puolella. Sveitsi on yksi Euroopan kohteista, jota haluan tutkailla lisää. Olen potenut tuosta reissusta asti ihan hillitöntä Sveitsi-kuumetta.

Dublin, Irlanti

Dublinin reissu tarkoitti itselle lähinnä Facebookin HQ:ta, mutta ehdittiin sitä onneksi nähdä hiukan kaupunkiakin ja perinteinen irkkubaari. Dublin ei kaupunkikohteena houkuttele jatkossa, mutta Irlannin upeaa luontoa haluan nähdä joskus.

DSC_0147.JPG

Praha, Tsekki

Oluen ystävän kaupungissa viikonloppu vierähti kuin iltamissa. Edellisestä Prahan reissusta oli itsellä vierähtänyt jopa seitsemän vuotta. Kaupunki oli edelleen se sama, mutta tällä kertaa kaupungilla oli paljon muutakin annettavanaan kuin itse olut. Praha on todella kiva kaupunki. Tykästyin siihen tällä reissulla enemmän kuin ajattelin. Viikonloppukohteena myös oikein toimiva!

Varsova, Puola

Puolan reissulla olin väsynyt, mihin syynä oli pieni reissuähky ja alkuraskauden voimattomuus. Varsova oli yllättävän moderni ja viihtyisä. Kaupunki vei mennessään,mutta valitettavasti väsymys vei vähän fiilistä koko reissusta ja kohteesta. Varsova on kyllä kaunis ja kaupunkilomakohteena todella edullinen. Viiden tähden hotellihuoneen saa alle satkulla ja ruoka on oikein halpaa. Maitobaarissa syöminen on kokemus, jota ei kannata missata. 

Skimbaloma Saalbachissa, Itävallassa

Voiko lasketteluloma Itävallassa epäonnistua? Ei kyllä voi. Lento vei meidät tuttuakin tutumpaan Müncheniin, josta suunnattiin kohti Saalbachia. Matkalla lentokentältä rautatieasemalla saatiin sakot ilman lippua matkustamisesta. Omaa hölmöyttä oli hypätä kiireellä junaan ilman lippua ja tietysti ne saksalaiset nipot tarkastajat olivat juuri silloin paikalla. 60€ tuli takkiin jo heti alkureissusta. Ärsyttää oma tyhmyys vieläkin, sillä olen sieltä tunnollisemmasta päästä enkä matkusta oikein IKINÄ pummilla. 

Saalbach on laskettulukohteena todella toimiva. Ainoa ärsyttävä asia oli se, että rinnealueesta toiseen ei päässyt niin kätevästi, vaan sukset sai ottaa useamman kerran pois jalasta, jos halusi vaihtaa kukkultalta toiselle. Pääsiäisenä lämpötila kutitteli jo kahdenkympin korvilla päiväsaikaan. Lasketteluvermeet päällä oli hiukan kuuma alhaalla laaksossa. :) Säät onneksi suosivat edes parina päivänä.

Tallinna, Viro

Ihanan ihana Tallinna! Tallinna yksi suosikkikaupungeistani tällä pallolla. Tallinnan ravintolatarjonta on vertaansa vailla ja aina tästä pienestä pääkaupungista löytää jotain uutta. Tänä vuonna olen käynyt Tallinnassa VAIN kerran. Yleensä Tallinnassa tulee käytyä muutaman kerran vuodessa.

Skotlanti

Viikonloppu Skotlannissa tarjosi upeita vihreitä maisemia. Ihastuin Skotlannin vihreyteen. Vettä satoi koko viikonlopun aikana, mutta sehän kuuluukin Skotlanti-kokemukseen, eikö vaan. Viikonlopun aikana näin paljon, mutta kuitenkin liian vähän. Edinburgh jäi melkein kokonaan näkemättä, mutta pikakelauksella tuo kaupunki oli valloittava. Skotlanti on luontoa rakastavan matkailijan mieleen. Tykästyin. Ehkä vähän jopa rakastuin.

Italia

Kesäloma Italiassa ei ollut kaikkien aikojen kesäloma, mutta tarjosi upeita maisemia Napolinlahdella, Amalfin rannikolla sekä Roomassa. Rooma jätti kylmäksi. Amalfin rannikko oli romanttinen ja kaunis. Ischian saaren maisemat olivat häikäisevät. Kesälomalla oli omat kivat hetkensä, mutta Italiaan ei tarvitse hetkeen uudestaan matkustaa.

Kazan, Tatarstan

Vuoden parhaimpiin reissuihin kuuluva Kazanin reissu toi takaisin kaipaamani reissufiilistä. Pimeällä taksilla ajelu, oudot ruoat, aivan uusi eksoottinen kohde ja kuuma aurinkoinen sää oli juuri sitä mitä kaipasin vuoden viimeiselle reissulle. Kivaa oli. 

Sellainen oli reissuvuosi 2016. Nyt loppuvuonna olen nauttinut kotimaan maisemista täysin siemauksin. Ensi vuonna aionkin panostaa kotimaanmatkailuun ja lupaan itselleni, että matkustan ainakin kerran lappiin. Lentämistä ei ole vieläkään niin kova ikävä, mutta alan kaivata sitä fiilistä, kun menee lentokentälle ja tietää, että kohta lähdetään maailmalle.

Kaukolento Aasiaan. Yksi sellainen ensi vuodelle, kiitos.