Haussa Helsingin paras kiinalainen ravintola: Dong Bei Hu

Helsingin parhaan kiinalaisen metsästys vei tällä kertaa Kaisaniemessä sijaitsevaan Dong Bei Hu-ravintolaan. Ennen tämä kovastikin kehuttu kiinalainen ravintola sijaitsi Korkeavuorenkadulla.

Sijainti Vuorikadulla on hiukan syrjäinen. Ravintola sijaitsee toimistorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa ja ensisilmäyksellä paikka näytti lähinnä hotellin aulabaarilta. Ravintola onnistui kuitenkin luomaan ihan mukavan yleisfiiliksen. Sisustukseltaan tämä ravintola oli kaukana peruskiinalaisen ravintolan sisustuksesta. Tämä sai minut miettimään, että tykkäänkö sittenkin sellaisista punaisista härpäkkeistä seinillä enemmän kuin pelkistetystä sisustuksesta.

Pöytäseurueita oli paikalla muutamia alkuillan aikaan. Palvelu oli oikein ystävällistä ja nopeaa. Tilaus taittui englanniksi, mutta muuten palvelua sai suomeksi. Näissä kiinalaisissa ravintoloissa on muutaman kerran joutunut miettimään, että kannattaisiko suoraan puhua englantia vai suomea? Laskua tilatessa emme olleet ihan varmoja, että meniköhän nyt ihan oikein, mutta lasku tuli oikeanlaisena.

Dong Bei Hun hintataso oli aika samaa tasoa kuin aiemmin testatuissa ravintoloissa. Pääruoat maksoivat 13 - 30€. Päätin testata, millaiselta tofu tässä ravintolassa maistuu ja tilasin tofua chilillä ja pähkinöissä. Seuralaisen valitsi kanaa ja pähkinöitä eli aika perusvalinnoilla mentiin. Ruoka tuli pöytään nopeasti. Nyt on pakko antaa ensimmäistä kertaa miinuspisteitä riisistä, sillä se oli liian stickiä omaan makuuni ja vähän liian kylmää. Ruoka oli keskivertoa ja ihan hyvää, mutta vähän mautonta. Tulisuus ja chilit puuttuivat. Ruoka kaipasi lisää maustetta. Samanlainen tuomio tuli kana-annoksesta, joka oli kuulemma hiukan mauton. Maku ei ollut mielestäni myöskään miten autenttinen, vaan oma annokseni sujahti "suomalaisen kiinalaisen ravintolan makukategoriaan".

Tämän ravintolan ruoan maku ja laatu ei vastannut omia makumieltymyksiä. Kotona saan parempaa kiinalaista ruokaa, tämä oli lopputuomioni. Ehkä makunystyräni ovat tottuneet liian hyvää, sillä välillä tuntuu, että kotikokin tekemä kiinalainen ruoka on aina väistämättä parempaa kuin ravintoloissa. ;) 

Itse ravintola oli kuitenkin viihtyisä ja palvelusta jäi hyvä mieli. Loppheipat kajahtivat tarjoilijalta iloisesti lähtiessämme pois. Harmi, että tämä ravintola ei tarjonnut sellaista ruokaa kuin olin toivonut. 

Arvostelu

Ravintola Dong Bei Hu
Osoite: Vuorikatu 20
Ruoka: 2,5/5
Hinta: Pääruoat n.12-30€
Tsingtao: 6,8€/pullo
Kokonaisarvio: 3/5

Muut testatut kiinalaiset ravintolat Helsingissä:

Ravintola Nanking
Mei Lin
Chengdu (ykkösijaa pitävä)
Meng loong