Matkamessupöhinää luvassa

Ensi viikolla saa taas luvan kanssa matkakuumeilla. Ensi viikolla alkaa nimittäin MATKA 2O16 -messut! Jee! 22.1 - 24.1 järjestettävät Matkamessut ovat täynnä inspiroivaa ohjelmaa. Itse olen tarkastellut messujen ohjelmaa suurella uteliaisuudella jo monta kertaa ja ajattelin kertoa teille muutamat omat tärppini messuille. Valitettavasti tämä reissurontti ei tänä vuonna pääse itse messuille viikonlopuna, vaan osallistun vain torstain ammattilaispäivään. Minulla on myös perusteltu syy skipata viikonlopun messuhuuma. Lähden nimittäin perjantaina reissuun. 

Tänä vuonna Matkamessuilla on paljon maailman maita edustettuina. Messuilla voit kohdata ja tutustua jopa n.80 maan matkailutarjontaan. Teemamaana tänä vuonna on elämyksellinen Espanja, joka on suomalaisten kestosuosikki matkailumaana. Itseänikin on espanjan kielen opiskeluiden ansiosta ruvennut vihdoin kiinnostamaan Espanja reissukohteena. San Sebastian on yksi sellaisista Espanjan kohteista, joista haluan hankkia enemmän tietoa. Samoin, rakkaan naapurin Ruotsin kohdetarjonta kiinnostaa. Onhan se Ruotsi niin lähellä, mutta aika tuntematon matkailukohteena Tukholmaa ja Årea lukuunottamatta.

Matkamessuilla on myös aivan uusia maita ja kohteita mukana. Tiedättekö, missä sijaitsevat Kirgisia ja Tatarstan? Matkamessujen jälkeen monet osaavat varmasti paremmin sijoittaa nämä kaksi maailmankartalle. Uusina maina mukana messuilla ovat muuten myös Bolivia ja Uruguay.

Travel Bloggers Give Back - hyväntekeväisyyskirpputori

Rantapallon Meeting point-alueen vieressä (jos et löydä, yritä bongata Möhköfantti)
Lauantai klo 13 - 16
(tarvittaessa sunnuntai klo 12 - 14)

Upeat matkabloggaajakollegat järjestävät hyväntekeväisyyskirpputorin lauantaina 23.1. klo 13 - 16. Kirpputorilta voit löytää matkailu-aiheisia tavaroita aina matkaoppaista unimaskeihin. Osa tuotteista on matkabloggaajien lahjoittamia ja osa yhteistyökumppaneiden lahjoittamia tuotteita. Allekirjoittaneenkin muutama matkaopas löytyy myytävien tuotteiden joukosta. Kirpputorin tuotot menevät lyhentämättömänä Autolla Nepaliin- projektin kautta Nepalin kastittomille. Tällainen hyväntekeväisyyskirpputori on mielestäni niin upea juttu enkä voi kuin nostaa hattua mainiolle idealle. Niillä pienillä teoilla voi saada jo paljon aikaan! 

Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan, mitä kirpputorilta löytyy ja moikkaamaan mukana olevia matkabloggaajia, joilla on aina paljon matkailuinspiraatiota jaettavana.

Mukana hyväntekeväisyystempauksessa ovat seuraavat matkablogit:
Archie Gone Lebanon
Pingviinimatkat
RIMMA + LAURA
Vaihda vapaalle
Matkakuume
Cocoa etsimässä
Kaukokaipuu
Destination Unknown
Siveltimellä
Haavematkoja
Deep Red Blues
Maarit Helena
Marika World
From Karoliina
Globe Called Home
With Huge Passion for Life
Travellover
Veera Bianca
Walleni.us
Pakkasesta paratiisiin
Seolful Insight
Rento -matkablogi
Meriharakka

Kannattaa myös seurailla TBGB-tempauksen Facebook-, Instagram- ja Twitter-sivuja. 

Ohjelmalavat

Ohjelmalavoilla tapahtuu viikonlopun aikana paljon. Esimerkiksi Mondo-lavalla on paljon infoiskuja, joita kannattaa käydä kuuntelemassa. Tässä muutamia omasta mielestäni mielenkiintoisia puheenvuoroja nostettuina. Päivä messuilla vierähtää nopeasti, jos käy kuuntelemassa useita puheenvuoroja ja infoiskuja. 

Perjantai 22.1.2016

Mondo-lava:

15.30 Traveltrends of 2016 and how you can afford to travel more often, Mattias Varen, Travel Economist, professional traveler, FOREX Bank

16.30 Parhaat vinkit aktiivilomalle. Tripsteri.fi-sivuston kirjoittajat antavat vinkkejä elämykselliseen ja aktiiviseen lomailuun

Sonera-Inspiration Stage

Klo 12.30 Kolme näkökulmaa matkailun trendeistä

Klo 15 Maailma yllättää matkailijan. Lavalla puhujina Madventuresin Riku ja Tunna. Juontajana kirjeenvaihtaja Kari Lumiketo

Lauantai 23.1

Royal Caribbean lava

klo 12.30 Tuntematon Thaimaa - Millainen Thaimaa odottaa matkailijaa suosituimpien turistikeskusten ulkopuolella

Klo 13 Risteillen Karibian kahdeksalla saarella, Adalmina's Secret-bloggaaja Anna-Katri

Klo 15 Alaskan risteilyt. Risteilyasiantuntija Petri Sirén. 

Rantapallo Meeting Point

Klo 11 Suomalaisten matkablogien yleisöprofiili - kelle bloggaaja kirjoittaa? Rantapallon päätoimittaja Riikka Krenn avaa analytiikkaa blogien taustalla

klo 15.30 Lähimatkailun helmiä. Hannu Tuominen, Matkalla Maailmalla kertoo kotimaanmatkailusta.

Klo 16 Tourism facilities of Tatarstan Republic

Klo 16:30 Kasvava trendi, Wellness-matkailu, Laura Peipp, Levi Wellness Club

Sunnuntai 24.1.  

Mondo-lava

Klo 16 Vinkit viinimatkalla Barcelonaan ja Portugaliin. Tripsteri.fi- sivuston kirjoittajat neuvovat miten tehdä onnistunut viinimatka

Rantapallo Meeting- point

Klo 12 Hyvä olo matkailun trendinä, Aurinkomatkat

Klo 13.30 Matkusta Valko-Venäjälle, Juhan Savander

Royal Caribbean lava

Klo 16.30 Sri Lanka - The wonder of Asia

Ole aktiivinen

Jos mielessäsi on jokin tietty matkakohde tai maa, niin kannattaa etukäteen katsoa, missä kyseisen maan ständi sijaitsee ja kannattaa ehkä jo miettiä pari kysymystä, joita kohteesta haluaisit esittää. Viikonloppuna on paljon ihmisiä liikkeellä, joten kannattaa valmistautua. Suosittelen myös menemään juttelemaan matkailualan ammattilaisille ilman ujostelua. Voit ehkä löytää Ruotsista, Tallinnasta tai vaikkapa Thaimaasta jonkin ihan uuden kohteen, retken tai ravintolan seuraavaa reissuasi varten.

Uupuuko Matkamessujen lippu?

Useissa matkablogeissa on ollut messulippuarvontoja käynnissä. Tällä hetkellä ainakin Tuntemattomaan ja takaisin, Adalmina's Adventures ja Panun Matkat blogeissa on vielä lippuarvontoja käynnissä. Kannattaa ehdottomasti osallistua, sillä vielä voit voittaa liput ensi viikon messuille.

Matkailuinspiraation jakaminen ja Matkamessupöhinä. Ai vitsi, mä tykkään ensi viikosta jo nyt!