Kuumailmapallolento Helsingin yllä

Rakas Helsinki. Olen myyty. En ehkä koskaan voi lakata hehkuttamasta pääkaupungimme kauneutta.

Jos edellisen postaukseni otsikko oli kesän huippuhetket, niin tämän otsikko voisi olla kesän huippuhetki. Pääsimme elokuussa ihastelemaan Helsingin kauneutta yläilmoista kuumailmapallon kyydissä. Olin ostanut O:lle synttärilahjaksi kuumailmapallolennon jo ennen meidän kesälomamme alkua, mutta huonojen säiden vuoksi lento peruttiin huonon sään takia varattuna päivänä. Kuumailmapallolentoja järjestäneille yrityksille heinäkuu oli kuulemma surkea kuukausi.

Kotiuduttuamme Aasiasta Helsingin sää oli mitä mainioin. Sääennuste lupasi pelkkää aurinkoa ja vain kevyttä tuulta seuraaville päiville. Tällä kertaa sää todellakin suosi meitä kuumailmapallolennon suhteen ja seikkailumme alkoi Malmin lentokentältä kauniina elokuisena iltana. Kuumailmapallolento oli Better Balloonsin järjestämä. En voi kuin lämpimästi suositella! Pariskunta koiransa kanssa oli tehnyt tätä hommaa jo pitkään enkä usko, että ketään pelotti kyydissä olo.

Jokaisen kuumailmapallolennon reitti on erilainen riippuen sääolosuhteista ja tuulista. Reittiä ei pysty tarkkaan valitsemaan eikä palloa ohjaamaan, joten laskeutumispaikkaa on vaikea määrittää. Ennen kuin lähtöpaikkamme valikoitui, piti tuulta luodata pienellä ilmapallolla. Kuumailmapallolentoja järjestävät yritykset tekevät saumatonta yhteistyötä, sillä kaikki pallot lähtivät samasta paikkaa ainakin tuona päivänä.

Meidän lähtöpisteemme oli Jollas ja siellä sijaitseva pieni nurmikenttä. Kasasimme pallon yhteisvoimin nurmikentällä. Pallon täyttämistä oli hauska seurata, nimittäin pallon koko tyhjänä yllätti minut täysin. Se oli melkein koko nurmikentän pituinen makkarapötkylä, josta muotoutui itse pallo. Kasaamiseen meni aikaa puolisen tuntia.

Kun pallo oli täytetty, oli aika kiiruhtaa nopeasti kyytiin ja sitten oltiinkin jo ilmassa! Nousu tapahtui niin näppärästi ja nopeasti ettei sitä ehtinyt edes tajuta. Pian allamme oli Itä-Helsingin asuinalueet ja takanamme saaristoinen meri. Maisemat olivat hienot aina alusta loppuun saakka.

Kamera halusi ikuistaa jokaisen maiseman ja hetken, vaikka silmät tallensivat muistini sopukoihin kaikki nuo reilun tunnin aikana nähdyt maisemat. Lopulta pistin puhelimen taskuun ja nautin vain noista maisemista. Vieressäni seisovan aviomieheni silmät tuikkivat iloista samalla tavalla kuin omani. Olimme molemmat aivan myytyjä. Kuumailmapallolento oli kokemuksena paljon hienompi mitä osasisimme odottaa.

Pääsimme lentämään kirjaimellisesti Helsingin yllä. Näimme minikokoisen Linnanmäen, Kalasataman rakennusalueet, stadikan, Pasilan betonilähiön ja kaiken sen vihreyden, joka ympäröi Helsinkiä. Suuntamme oli kohti Espoota, jossa näimme naapurissa olevan Tapiola Golfin ja edessämme olevat tuhannet puut ja metsät. Laskeutumispaikkaa saimme hetken etsiä ja välillä pallon pohja osuikin puiden latvoihin. Laskeutuminen tapahtui hyvin nopeasti sopivan paikan löydyttyä ja pian jo tömähdettiin pehmeästi keskelle pientä peltoa Oittaalla, Espoossa. Pian perässämme laskeutui toinen kuumailmapallo.

Kun olimme saaneet pallon kasattua takaisin autoon, joimme vielä iltahämärässä lasilliset kuohuviiniä Oittaa campingin parkkipaikalla ennen paluuta Malmin lentokentälle. Kokonaisuudessaan tämä reissu vei aikaa reilut viisi tuntia ja lopulta olimme kotona puoliltaöin.

Sinä yönä näin unta lentämisestä ja suukosta, jonka sain Helsingin yllä.