Hei Taipei, mukava tavata!

Taakse jääneen kesän yksi parhaita kokemuksia oli vihdoin ja viimein päästä Taiwaniin. Meidän molempien matkalistalla ollut maa oli vuorossa Etelä-Korean jälkeen. Lensimme Soulista Taipeihin parissa tunnissa ja lentokentällä molemmat vaan fiilisteli - täällä ollaan!

Taiwanin pidempi tournee jäi valitettavasti kuitenkin väliin, kiitos taifuunien ja huonon sään. Kaupunkiloma Taipeissa oli meidän ensikosketus maahan ja valtava nälkä jäi päästä kiertämään koko maa. Suuret suunnitelmat meillä oli, mutta reissuissa sattuu ja tapahtuu.

Odotin, että Taiwan on todella kiinalainen ja niinhän se olikin. Ilmeisesti taiwanilaiset eivät niin pidä siitä, että heitä muistutetaan tuosta samanlaisuudesta Kiinan kanssa. Meidän Taipein reissun aikana yritin etsiä eroavaisuuksia Taiwanin ja Kiinan välillä. Kovin montaa en ehtinyt löytämään, sillä aikaa ei ollut tarpeeksi tuohon havainnointiin. Taiwanilaiset ovat vielä pienempiä kuin kiinalaiset, sen aikakin ehdin huomaamaan.

Ehdimme hyvin näkemään Taipein eri kolkat, joista lisää myöhemmin. Heti ensisilmäyksellä Taipei vaikutti todella siistiltä paikalta. Kaupunki oli myös jollain tapaa aika karu, mutta kaunis. Uskonto ja hengelliset asiat näkyivät katukuvassa.  Ilmassa tuntui olevan myös monia sanomattomia sääntöjä ja normeja. Ihmiset vaikuttivat vähän hitaasti lämpeneviltä.

Ja nyt seuraa suora mainos maailman parhaasta dumpling-ravintolasta: Din Tai Fung- ketju. Ravintola löytyy muun muassa Taipei101:n food courtista tai Xinyin alueelta kauppakeskuksesta. Käytiin tässä ravintolassa myös Macaulla, mutta dim sumit eivät olleet läheskään niin hyviä kuin Taipeissa. Aivan täydellinen ravintola ja ihan mahtava palvelu. Tulipa nälkä. Dumplingit ovat kova juttu Taiwanissa.

Sitten "kannattaa välttää" mainos hotellille nimeltä Bnight (180€/4yötä). Sijanti hotellilla oli oikein hyvä, noin 15min kävelymatka Taipei Stationille ja 10min metropysäkille. Hotellin respa sijaitsi 6.kerroksessa baari- ja ravintolakadulla. Meidän huonen oli 5.kerroksessa. Huone oli oikein siisti ja kiva, mutta meininki oli kuin bordellissa. Niitä ääniä ja jyskytystä en ihan heti kuulkaa unohda. Seinät olivat paperia. Vieressä oli naisten yökerho, josta kuului vielä musiikki aina aamuviiteen saakka. Olin tästä syystä aika väsynyt koko Taipein reissun ajan, sillä herkkäunisena en saanut nukuttua kuin pari tuntia yö. Nyt jo naurattaa koko tuo hotellikokemus, mutta silloin ei :D

Taiwanista jäi hyvät fiilikset! Sinne on pakko päästä uudelleen paremmalla ajalla.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday- blogitempausta, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin SatuKaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @jennaasi