Hotelliarvostelu: Hilton Kalastajatorppa

Hilton Kalastajatorppa
23.7.2015
Deluxe-huone keskimäärin n.150e/yö
+ Upea merinäköala
+ Loistavat puitteet
+ viihtyisä huone
- sisustus kaipaisi hiukan päivitystä
- Palvelu hiukan ylimielistä

- Maksullinen wifi 10€/vrk (aulassa ilmainen)

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa kesäloma kuin lomaa edeltävä arkiloma. Päivää ennen kesälomamme alkamista, olin järjestänyt O:lle yllätyksen, joka meni noin 60% mönkään huonon sään vuoksi (tästä lisää myöhemmin). Yllätykseen kuului yöpyminen Hilton Kalastajatorpalla. Koska yllätyksestä pääjuttu peruuntui, päätettiin oikein kunnolla nauttia hotellista.

Saavuimme Hiltoniin heti työpäivän jälkeen. Kalastajatorppa sijaitsee hiukan syrjässä Helsingin keskustasta, mutta mielestäni paikka on aivan loistava. Nelosen ratikka lähtee ihan kulman takaa ja ympäristö on oikein hyvä vaihtoehto rauhaa etsivälle. Merenrannasta pääsee suppaamaan, Cafe Torpanranta tarjoaa maukkaat sumpit ja Seurasaareen pääsee helposti iltakävelylle. Hiltonista löytyy pieni kuntosali, saunaosasto, oma uimaranta ja tenniskentät. Täällä tulee ihan erilainen fiilis kuin keskustassa. Muuten, mielestäni yksi Helsingin kauneimmista kaduista, Hollantilaisentie, sijaitsee ihan Kalastajatorpan vieressä. Tuolla voisin kuvitella asuvani.

Miniloman tervetuliaisjuoma

Miniloman tervetuliaisjuoma

Auringonlasku ja epäonnekas suppaaja

Auringonlasku ja epäonnekas suppaaja

Hiukan ikääntynyt kylppäri. Pieni suihkukoppi vasemmalla nurkan takana

Hiukan ikääntynyt kylppäri. Pieni suihkukoppi vasemmalla nurkan takana

Kirkasvalolamppu ei ole yhtään hassumpi juttu Suomen hotelleihin

Kirkasvalolamppu ei ole yhtään hassumpi juttu Suomen hotelleihin

Hilton Kalastajatorppa on useammassa kiinteistössä. Meidän huoneemme sijaitsi merenrannan puolella olevassa Seawing-rakennuksessa. Olin ajatellut, että merinäköala on varmasti "ihan kiva" huoneestamme, mutta iso ikkuna ja upea näköala yllätti ihan täysin. Kaksi nojatuolia ikkunan edessä suorastaan huusi meitä istumaan ja ihastelemaan maisemia. Huoneemme olisi siis deluxe-huone merinäköalalla. Huone oli tilava, mutta paikoitellen näkyi kulumisen jälkiä ja kylppärissä huokui ysärihenkisyys. Plussaa annan ehdottomasti mukavasta sängystä, kirkasvalolampusta ja BBC Newsistä. Muutoin huone oli mielestäni 4/5. Menisin takuulla uudelleen.

Asia, joka minut yllätti täysin, oli maksullinen wifi. Ilmankin olisi pärjännyt, mutta halusimme katsella matkajuttuja Padilta. Onneksi Hiltonhonorsin kanta-asiakkaana wifi on ilmainen. Muuten siitä saisi maksaa 10€/vrk. Hotellin aulasta löytyy kyllä ilmainen wifi.

Ravintola Meritorpan ruokia emme testanneet, mutta nautimme kyllä yhdet iltadrinkit ravintolassa. Maisema merelle oli kaunis. Melkein teki mieli sanoa O:lle, ettei lähdetä mihinkään ulkomaille kesälomalla, vaan jäädään Suomeen (,kunnes katsoin sääennustetta ja tulin toiseen lopputulokseen).

Kolmannella kahvikupillisella ne silmätkin viimein aukeaa

Kolmannella kahvikupillisella ne silmätkin viimein aukeaa

Aamiainen tarjoiltiin päärakennuksessa. Tarjonta oli monipuolinen ja plussaa annan luomuvaihtoehdoista. Makeat kirsikat täyttivät heti ekan lautasen. Maukas tuorepuuro ansaitsee taputukset, niin hyvää se oli. Muuten aamiainen oli aika perus. Kaikkea löytyi. Hotelliaamiaisella yleensä mittaan sitä, millainen on jogurtti-marja-hedelmä-osasto ja miltä munakas maistuu. Munakasasteikolla Hilton saa nyt vähän huonommat pisteet 3/5, sillä munakas ei maistunut oikein miltään (pippurisuolaketsuppi-yhdistelmällä kyllä). Maukas karpalomehu oli kiva lisä appelsiinimehun vaihtoehdoksi. Palvelu aamiaisella oli hiukan kiirehtivää. Lautanen korjattiin pois ennen kuin olisin halunnut siitä luopua. Maha kuitenkin tuli täyteen ja kiitoksena hyvästä aamiaisesta oli kylläinen hymy.

Tykkäsin Kalastajatorpasta paljon. Se on hyvä vaihtoehto keskustan hotelleille. Olen aina halunnut yöpyä täällä ja hyvä että testattiin paikka. Tykättiin molemmat tosi paljon. Saatiin myös levähtää ennen virallisen kesäloman alkamista.