Hotelliarvostelu: Pentahotel, Hongkong

3 yötä / n.85€/yö (Hotels.com)
Pisteet 4/5
+ todella hienosti sisustettu
+ loistava asiakaspalvelu
+ Kiva huone huipulla näköalalla
+ Viihtyisä ravintola
- Sijainti

Jos Hongkongissa ei lopu tarjonta elämyksistä tai ravintoloista, niin ei lopu kyllä tarjonta majoituspaikoistakaan. Chungking Mansions ei meitä majoituspaikkana houkutellut, joten kävimme läpi aika pitkäänkin Hongkongin hotellien tarjontaa. Halusimme majapaikan Kowloonin puolelta, hyvien yhteyksien päästä. Punnitsimme ehkä vähän liian pitkäänkin hotellia, sillä pari tosi hyvää hotellia ehti myydä loppuun tai hinta oli liian korkea. Hongkong ei ole mikään halpa kaupunki majoitusten suhteen.

Lopulta päädyimme Pentahotel Hongkong-hoteliin, joka sijaitsee Kowloonin puolella. Tsekkasin jälleen etukäteen Tripadvisorista, mitä muuta olivat tästä hotellista tuumineet. Hotelli oli saanut miinusta sijainnista, mutta kehuja sisustuksesta. Kuvien perusteella vakuutuin hotellista ja sen hienosta sisustuksesta.

Hotelli sijaitsee tällä hetkellä melkoisen rakennustyömaamyllerryksen keskellä. Alue ei ole mikään ihmeellinen ja hotelli on aika hiljaisella kadulla. Diamond Hillin MTR-asema on kuitenkin viiden minuutin kävelymatkan päässä, joten sijainti oli lopulta ihan ok. Lähellä oli iso kauppakeskus, ravintoloita ja aamiaispaikkoja.

Kävellessämme sisään hotelliin etsimme hetken aikaa respaa, sillä se oli vasta käytännössä kolmannessa kerroksessa. Ensimmäisten kerrosten välillä oli liukuportaat. Kaikki oli sisustettu siistiin rustiikkiseen tyyliin, joka oli kyllä täysin minun makuuni. Hotelli oli niin siisti sisustukseltaan! Hotellista tuli heti sellainen fiilis, että täällä viihtyy varmasti.

Kerroksessa, jossa respa sijaitsi, oli pelihuoneita, ravintola, todella viihtyisä aulabaari ja hengailualue. Asiakaspalvelu oli todella hyvää ja pakko sanoa, että onhan se nyt kiva, kun sitä englantia osataan puhua. Huomaa, että on Kiinassa reissatessa tottunut siihen, ettei kukaan ymmärrä mitään. Nyt ei oltukaan Manner-Kiinassa ;)

Meille oli varattu standardihuone, mutta saimme upgreidauksen parempaan huoneeseen, joka sijaitsi ylimmässä kerroksessa. Huone oli oikein sopivan kokoinen ja sekin oikein tyylikkäästi sisustettu. Olimme unohtaneet adapterit kotiin, mutta saimme respasta lainaan ilmaiseksi kaksi adapteria puhelimien latausta varten.

Sänky oli todella mukava nukkua. Niin mukava, että nukuimme helposti 9-10h yöunet. Aamiainen ei sisältynyt huoneemme hintaan, mutta se ei haitannut. Yleensä tykkään syödä aamiaisen jossain paikallisessa ravintolassa tai sitten vain napata lähikaupasta jotain.

Diamond Hillin MTR-asemalta on ihan hyvät yhteydet esim. Tsim Tsa Tsuille (kesto n. 30min). Lentokenttäbussi A29 tulee suoraan Diamond Hillin asemalle ja pidimme sitä tosi kätevänä. Kävelimme myös ensimmäisenä iltana hotellilta aina Tsim Tsa Tsuille asti ja siinä matkalla ehti näkemään paljonkin eri alueita.

Vaikka tämän hotellin sijainti on ehkä "vähän" syrjässä, niin majoittuisin tänne kyllä uudestaan. Hotellin sisustus on sellainen, joka jää mieleen ja tästä hotellista jäi muutenkin sellainen kiva fiilis, jonka tulee muistamaan pitkään. Ei mikään perushodla. Ainut moka mikä kävi oli se, että kaikki ottamani kuvat hotellista olivat todella huonoja ja vinksahtaneita. Mietin, että postaisinko tätä ollenkaan, mutta menköön nyt ilman kuvia. Mitä tästä opimme? Voisi katsoa vähän tarkemmin, millaisia kuvia ottaa ;) Hups.