Iloinen kesä

Kolean kesäkuun jälkeen on koittanut aurinkoinen heinäkuu. Olkoon heinäkuu helteinen ja aurinkoinen, näin moni suomalainen ainakin toivoo kovasti. Kauan odotettu lomakuukausi on taas täällä ja koko Suomi elää sitä täysillä. Kävin kurkkaamassa Instassa eri hashtagien (#kesä, #kesäloma jne.) takaa, miltä suomalaisten kesä näyttää. Se näyttää iloiselta. Se näyttää onnelliselta.

Kotimaa on tällä hetkellä kauneimmillaan, joten suomiretkeily on suuressa suosiossa. Iltapäivälehdet, blogit ja somekanavat ovat pullollaan mitä ihanimpia kuvia kauniista Suomen kesästä. Instagramin eri matkailuaiheisten hashtagien takaa löytyy paljon myös kuvia Suomesta ja se on hienoa se. Jos jotain pitää näin kesällä hehkuttaa niin Suomea. Suomi-brändi nousuun!

Itse kävin pyöräilemässä viime perjantaina ristiinrastiin Espoota ja jouduin pysähtymään useaan otteeseen ihmettelemään kuinka kaunista kaikkialla oli. Ei tosiaan tarvitse mennä kovin kauas kalaan, jotta näkisi jotain ihmeellistä. Mikroseikkailut tarjoavat samalla tavalla piristystä kuin vaikkapa etelänloma Tallinnassa.

Espoon Vintgar Gorge

Espoon Vintgar Gorge

Miten hyvä fiilis ja lomakuukausi näkyy muuten? Ainakin siinä, että iloisia kesäpäivistä nauttivia suomalaisia on kaupoissa, kaduilla, puistoissa, rannoilla ja ennen kaikkea ulkona! Tämä on se aika vuodesta, kun ujokin suomalainen repäisee itsensä terassille istuksimaan. Helsinkiin on muuten vastikään avattu todella kiva kesäpäivän viettopaikka Hernesaaren ranta. Suosittelen ehdottomasti terassikohteeksi. Sieltä saa myös ruokaa isoon ja pieneen nälkään. Hienoa, kun Helsinkiin on tullut tällaisia paikkoja.

Suomen kesäsää saattaa aina sillon tällöin yllättää ja vetää suupielet vähän vakavemmaksi. Viime lauantaina aurinko porotti täydeltä terältä Vuosaaren golf-kentällä, kunnes iso musta pilvimassa tuli ja kasteli meidät aivan uitetuiksi koiriksi. Sade ei kestänyt kuin puolisen tuntia ja sen jälkeen taas paisteli aurinko täydeltä terältä.

Jos jotkin kesäkuvat saavat tämän rouvan hymyilemään, niin ehdottomasti kesäkukkakuvat. Instagramissa kesäkukkakuvia löytyy useiden hashtagien takaa, kuten #kesäkukat, #luonnonkukat, #wildflowers ja #summerflowers. Voisin tykätä kaikista. Tämä kesäkukkakuva ei ole Suomesta, vaan Brysselistä kolmen viikon takaa. Voikun meillä olisi ympäri vuoden ulkona tällainen kukkaloisto.

Nauttikaa kesästä! Kuka voisi olla huonolla tuulella tällaisena vuodenaikana <3 Jos mieltä painaa murheet, niin menkää ulos ja katsokaa ympärillenne. Luonnon kauneus vie pois mielestä kaikki murheet.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday- blogitempausta, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin SatuKaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @jennaasi