Juhannus Hongkongissa

Olen ehdoton mökkeily-, yöttömän yön ja Suomen kesän fani, joten juhannukseen on aina kuulunut mökkeily. Tänä vuonna kuitenkin perinteinen juhannus sai väistyä uusien suunnitelmien myötä. Vietimme nimittäin urbaanin suurkaupunkijuhannuksen Hongkongissa. Tänä vuonna juhannus oli erilainen, sillä ilta pimeni jo klo 19 jälkeen, itikat eivät inisseet korvan juuressa ja Nathan roadin valosirkus toimi juhannuskokkona. Joku voisi ajatella, ettei sitten yhtään pidemmälle lähdetty juhannuksen viettoon? No nimenomaan, ei sitten yhtään pidemmälle. Mainioilla lentoaikatauluilla, jolloin voi kuorsata mennetullen yölennoilla lähes koko lennon, kaikki on mahdollista.

Millainen se meidän juhannussää oli tänä vuonna? Erinomainen, sanoisin. Aurinko porotti joko pilvettömältä taivaalta tai pienen pilviverhon takaa ja lämpöä oli noin 30'c. Ei ollut kylmä. Maisematkin olivat ihan mukavat verrattuna perinteisiin juhannuksen järvimaisemiin. Hongkong oli kauniimpi ja vihreämpi kuin ajattelin. Vaikutuin kaupungin monipuolisuudesta. Hongkong on erilainen verrattuna Manner-Kiinaan. Modernimpi, länsimaalaisempi ja kalliimpi.

Myöhemmin lisää siitä, mitä teimme paikan päällä. Pääasiassa kävelimme kuin hullut muutaman päivän ajan. Kaupungin korkeuserot tuntuivat myös takamuksessa päivän tallustelujen jälkeen. Pääsimme myös O:n oikoreiteillä kiipeämään paikkoihin, jotka melkein vaativat extremeä urheilusuoritusta. Juhannuksen ruoka oli tänä vuonna pääpainoitteisesti korealaista ja totta kai dim sumeja upposi yksi jos toinenkin.

Tässä muutamia juhannuksen fiilistelykuvia.

Ostettiin muuten selfiekeppi Hongkongista. Siinä sitä hupia reissulle sitten riittikin. Hongkongista lisää tarinoita myöhemmin!