Paluu keskiajalle - Brugge

Missä: Brugge, Belgia
Miten: Junalla Brysselistä, kesto 1h/suunta
Milloin: 13.6.2015
Hinta: Juna 15€/menopaluu, useissa ravintoloissa pääruoat 20€ >

Viime viikonloppuna jouduin jälleen kerran toteamaan, ettei Euroopasta kyllä kauniit kaupungit kesken lopu. Aina löytyy jokin uusi tuttavuus, josta ei ole aikaisemmin kuullutkaan. Itselleni täysin uusi Euroopan helmi löytyi Belgiasta. Keskiaikainen Bruggen kaupunki lumosi keskiaikaisella arkkitehtuurillaan. Kaupungin keskusta on UNESCON maailmanperintö kohde ja kaduilla kävellessä tuli väkisinkin mieleeni ajatus siitä, olenko hypännyt aikakoneeseen ja palannut 500 vuotta ajassa taaksepäin. Valokuvatkin teki mieli ottaa vain mustavalkoisina.

Useiden kanaalien vuoksi Pohjoisen "Venetsiaksi" usein kutsuttu kaupunki oli myös monen muun turistin mieleen. Kuulin päivän aikana, että Bruggessa vierailee vuosittain enemmän turisteja kuin Brysselissä. Kaupunki on ehdottomasti käymisen arvoinen. Yksi päivä riittää kaupungilla samoiluun ja rakennuksien sekä kanaalien ihmettelyyn. Hevos- ja venekyydit ovat erityisesti turistien suosiossa. Rahastuksen makua noiden kyytien hinnoissa kyllä oli. Myös ravintoloiden hinnat olivat korkeita, mutta ymmärrettäviä turistikohteen hinnoiksi.

Kaupunki oli kuin yksi iso keskiaikainen lavaste. Vain prinsessa Ruususen linna ja itse Ruusunen puuttuivat katukuvasta. Suklaakauppojen määrä hämmästytti. Mondon artikkelin luettuani ymmärrän myös lausahduksen "Sanokaa Brygge, kun haluatte hyvää". Suklaa ei tästä pitäjästä lopu kesken..

Belgia on itselleni aika tuntematon maa. Brysseli on tietysti tuttu, mutta maan muut kohteet herättivät uteliasuuteni. Ei jäänyt tämä matka viimeiseksi tuohon maahan.

Kiitos vierailusta Bruggeen kuuluu ihanalle V:n kolmikolle, jotka johdettelivat meitä ammattitaitoisesti ympäri kaupunkia.