Tartu hetkeen

Olen miettinyt useasti, mistä iloinen ja positiivinen asenne kumpuaa näin keväällä. Onko syynä tuo auringon valo ja pidentyvä päivä? Vielä yhdeksän jälkeen illalla on valoisaa ja millään ei malttaisi mennä nukkumaan. Vai löytyykö syy vihertävästä luonnosta ja kukkasista? Mistä tämä kevätfiilis oikein tulee?

Mietin tänä aamuna bussissa asioita, jotka ovat tehneet minut onnelliseksi viimeisen parin viikon aikana. Lähdin miettimään ensin kymmentä asiaa. Hypätessäni bussista pois Kampissa minulla oli lähempänä parikymmentä asiaa listattuna. Olin aidosti yllättynyt, näinkö paljon näitä positiivisia asioita löytyy ympäriltäni? Kevät on juuri se aika vuodesta, kun matkakuumemittari näyttää alhaisimpia lukemia. Miten tässä malttaa mihinkään lähteä, kun kotimaassakin on näin kivaa? Kevät ja kesähän ovat juuri niitä aikoja vuodesta, kun reissuja on joka lähtöön.

Mitkä asiat tekevät sitten minut onnelliseksi? Jälleen kerran onnellisuuden lähde löytyy läheltä. Niin läheltä, ettei niitä aina edes huomaa. Elämän suola on niissä pienissä hetkissä.  Tässä listattuna kymmenen asiaa, jotka ovat tehneet minut onnelliseksi. Arki ei ole ruusuista ja kiire painaa päälle. Arkea voi kummasti rikastuttaa pienillä jutuilla. Kaikista hetkistä minulla ei ole kuvaa, sillä aina ei tarvita kuvata kaikkea. Eivätkä kaikki kuvat pysty sitä hetkeä ikuistamaan.

1.     Golf

Tänä vuonna vihdoin ja viimein. Tai sitten tämän on se ensimmäinen ja viimeinen kesä golffin parissa. Will see! Into viheriölle on kuitenkin kova. Mukava suunnitella kesämenoja, kun matkalla jonnekin voi poiketa pelaamaan vaikka 9-reikää. Olen avoin ja innokas golffin suhteen. Katsotaan, mikä tilanne on syksyllä. On muuten niin siisti fiilis, kun joku laji kutkuttaa näin paljon.

2.     Kirsikankukkapuu kotimatkalla

Huomasin sunnuntaina, että kotimme läheltä löytyy kirsikankukkapuu, joka on aivan mielettömän kaunis. Pysähdyin toviksi ihmettelemään tuota puuta. Sellainen olisi kiva omassa pihassa.

3.     Ihana metsäretkeily viikonloppuna

Päätöntä samoilla Punkaharjun metsissä. Istuin mättäällä, hengitin raikasta ilmaa ja katselin, kuinka auringonvalo saa vihreän metsän kimmeltämään. Hyvinvointinikäyräni nousi tappiin asti tuolla metsässä.

4.     Hetket äitin ja mummon kanssa äitienpäivänä

Vietin pitkästä aikaa moneen vuoden tauon jälkeen äitienpäivän äitini ja mummoni ja muun perheen kanssa. Jäi niin hyvä mieli. Olo oli sunnuntaina niin kiitollinen. Rakastan noita vanhemman sukupolven naisia niin paljon. Mummo on erityisesti aina mun mielessä <3

5.     Muhosen ruisleipä ja muikut

Paistetut muikut ja muhosen ruisleipä. Kotiin palatessani sunnuntaina ihmettelin, miksi reissureppuni on niin täynnä. Syy oli repussa ollut Muhosen luomuruisleipä. Kyllähän reissaajalla pitää ruisleipää evväänä olla!

6.     Jännittävä dekkari

Luen parhaillaan Jo Nesbön Lumiukko-dekkaria, joka on tempaissut täysin mukaansa. Se on ehkä vähän liian jännä mielikuvitukselleni. Pelkään nyt, että aamulla pihalle mennessäni, minua odottaa siellä virnistävä lumiukko :D

7.     Reipas pyörälenkki ja bodyattack

Pyörä on onnea. Pyöräilin eilen salille pidemmän lenkin kautta ihanassa kevätilmassa. Pyörä on niin paras kulkuväline tähän aikaan vuodesta. Kävin eilen parin viikon tauon jälkeen suosikkitunnillani BodyAttackissa. Hiki virtasi, pumppu hakkasi ja musiikki sai tekemään liikeet isommin ja isommin. Tuollaiset tunnit, joilla saa riehua täysillä, ovat just mun juttu.

8.     Koivuihin puhkeavat lehdet

Joka vuosi otan kuvia pihakoivusta ja seuraan, miten puu pikkuhiljaa vihertyy. Alla oleva kuva on otettu 1,5 viikoa sitten. Huomasin Itä-Suomessa ollessani, että ihan parissa päivässä koivut vihertävät enemmän ja enemmän. Tänä vuonna en ole (vielä) kärsinyt allergiaoireista, joita etenkin koivun siitepöly aiheuttaa.

9.    Kesävaatteiden kaivaminen varastosta

Sortsit ja topit kaivettu esiin varaston syövereistä. Nyt ne on myös pesty ja eilen jaksoin silittää vielä suurimman osan ryttyisistä hepenistä. Kesä, olen valmis!

10. Siivottu asunto ja palkinto

En tykkää lähteä reissuun, jos koti on epäpuhdas. Vihaan pölyä ja tiedän olevani siivousfriikki. Kun koti kiiltää, niin oma mielikin kiiltää. Puhdas koti on todella tärkeä juttu itselleni. Siivousurakan jälkeen voi palkita itsensä herkullisella terveyskakulla.

11. Kaikki tulevat kesän ulkotapahtumat (puistojooga, SUP-kausi, konsertit, piknikit)

Facebook on pullollaan kaikenmaailman tapahtumia. On puistojoogaa Kaivarissa, kirppiksiä, jumppia ja suppaamaan pääsee joka lätäkköön. Yksi kesän tavoitteista on käydä suppaamassa mahdollisimman paljon. Johonkin konserttiin ja festareillekin on päästävä.

12. Kevätlook hiuksissa

Kevät toi vaaleampaa väriä hiuksiin. En muista milloin olisin lähtenyt kampaajalta niin iloisena kuin viime viikolla.

13. Tuleva reissu (okei, en malttanut..)

Toukokuun kevätreissun aika on jo hyvin hyvin lähellä. Passi on jo pakattu. Tuliaiset Suomesta pitäisi vielä ostaa, mutta vielähän tässä ehtii. Huomenna mennään jo!

Ainiin mun piti listata vain kymmenen asiaa... Listaa olisin voinut jatkaa vielä. Niin ne pienet asiat tekevät pienen ihmisen arjesta ja elosta luksusta. Niistä pienistä hetkistä pitää vain osata nauttia. Aina ei tajua, kuinka paljon yhden päivän aikana tapahtuu asioita, joista on onnellinen.

Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi arjessa?