Chongqingin hotelliarvostelut

Joululoman aikana ehdimme yöpymään kolmessa eri hotellissa Chongqingissa. Sanoisin, että ne kaikki olivat oikein hyviä, mutta hinta-laatusuhteiltaan erilaisia. Ajattelinkin esitellä majapaikat, joissa yövyttiin. Näistä kolmesta löytyy vaihtoehto niin budjettimatkailuun kuin "parempaankin" makuun. Itse en näe näiden välillä niin suuria eroja, vaikka Doubletree by Hiltonin pehmeä sänky miellyttävin olikin. Chongqissa on kattavasti hotelleja moneen lähtöön ja hinta ei ole korkea paremmissakaan hotelleissa. Kiinan hintatasoon verrattuna kiristelen hampaita, jos joudutaan maksamaan hotellista yli 70e/yö. 

Sellainen on muuten pakko sanoa, että meillä oli näiden hotelleiden etsimisessä vähän vaikeuksia. Tuli vanhan ajan matkailufiilis mieleen, kun kadut eivät menneetkään niin kuin piti. Chongqing on uudistunut kovaa vauhtia ja City maps 2go-sovellus ei ollut ehtinyt päivittää kaikkia katuja ja sijainteja oikein, joten hotellit sijaitsivat ihan väärissä kohdissa. Onneksi meillä oli kadun nimi tiedossa kiinaksi.

Chongqing Ying Hao Hotel Apartment

2 yötä: 338RMB/n. 50€ (booking.com)
Pisteet 3,5/5
+Hyvä sijainti
+Huikeat näkymät 29.kerroksesta
-Wifi nikotteli

Tämä oli kahden ensimmäisen yön majapaikkamme. Huoneisto sijaitsee erittäin hyvällä paikalla ankan nokassa ja kahden korttelin päässä keskustan kävelykadulta Jiefangbeilta. Metroasemalta "Xiaoshizi" (1.metrolinja) oli noin n. 500metrin kävelymatka. Rakennus, jossa huoneistomme sijaitsi, oli korkea kerrostalo ja paikallisten asuinrakennus. Ovella oli vartija, joka ohjasi meidät 19. kerrokseen, jossa respa sijaitsi. Talon vieressä on Family Mart, josta sai ostettua evästä.

Respa sijaitsi kodikkaassa huoneistossa. Respan nainen  ei puhunut YHTÄÄN englantia. Hänen apunaan oli mies ja poika. Selvästi tämä bisnes oli perheen hoidossa. Pienen ihmettelyn jälkeen saatiin (jälleen kerran kiitos älypuhelimen) lopulta naisen puhelimen kääntäjäsovelluksella käännettyä kiinasta englanniksi ne tiedot, joita he tarvitsivat. Nainen oli oikein ystävällinen ja sisäänkirjoittautuminen sujui oikein hyvin huolimatta kielimuurista. Tosin hiukan lennon jälkeisessä jet lagissa ihmettelin, että miksi käteeni lyötiin heti ensimmäiseksi hedelmäveitsi ja appelsiini. Tämä oli tervetuliaislahja. :) Maksu tapahtui paikallisella valuutalla ja vain käteinen oli mahdollinen maksutapa.

Huoneistomme oli Deluxe Room jokinäkymällä ja sijaitsi 29.kerroksesta. Ikkunasta oli komeat maisemat saasteiseen kaupunkiin ja jangtsejoelle. Pinta-alaa oli 51m2. Huoneistossa oli hyvin varusteltu keittiö, kaksi jättimäistä sänkyä, pyykinpesukone, telkkari ja toimiva ilmastointi. Aamupala ei kuulunut huoneen hintaan. Langaton toimi moiteettomasti yhtenä iltana, mutta toisena ei laisinkaan. Sanottakoon, että Kiinassa asunnoissa on hyvin kylmä talvisin. Meillä oli lämpötilat täysillä ja silti huoneistossa oli kylmä.

Huoneisto oli meidän molempien mielestä toimiva ja hyvä ja varmaan voitaisiin mennä toisenkin kerran, jos halutaan yöpyä taloudellisesti. Ensimmäisten päivien jet lag-huurussa en tajunnut ottaa huoneistosta yhtään valokuvaa. Myös puhelimeni laturi jäi vahingossa huoneistoon muistoksi meistä. Sitä ei saatu takaisin enää. Ensimmäinen kerta, kun unohdan puhelimeni laturin johonkin.

Somerset Jiefangbei Chongqing

2 yötä: 146€ (hotels.com)
Pisteet 3,6/5
+Sijainti loistava
+Hyvin varusteltu huone
- Kehno aamiainen

Tämän hotellin kohdalla nostan käden ylös ja tunnustan O:lle, että olisi voitu mennä halvempaankin. Chengdun Holiday Inn-hotellidiilin jälkeen tämä huone tuntui kalliilta ja odotukset olivat korkealla esim. Hotels.comin (4,5/5) ja Tripadvisorin (4,5/5) hehkutusten jälkeen. No, eipä ihan osunut. Huone oli melko samanlainen kuin 40e maksanut Holiday Innin huone Chengdussa. Ihan ookoo, muttei mitään spesiaalia. Aamiainen oli köyhä ja kahvi kolme viikkoa pannussa seissyttä. Mikä oli hassua, niin huoneen hintaan kuului vaan aamiainen yhdelle. Toiselle henkilölle aamiainen maksoi 50RMB. Palvelu oli aamiaisella hyvin nuivaa, mutta respan miehet hoitivat asiakaspalvelun moitteettomasti englanniksi.

Sijainti oli hiukan parempi kuin Ying Haossa. Välimatkaa näiden majoituspaikkojen välillä oli 500metriä. Iso ruokakauppa oli lähellä, ravintoloita ja katuköökkejä oli heti sisäänkäynnin vieressä ja metroasemalle (Xiaoshizi) käveli pari minuuttia. Näkymä oli tietty ihan kiva 17.kerroksesta. Tämä majoitus jäi kuitenkin "ihan ookoo"-osastoon. Ehkä omissa silmissä pisteitä vähensi se, että olin yöpynyt vastaavanlaisessa huoneessa Chengdussa ja siellä aamiaispöytä kumkvattikulhoineen oli niin mahtava, että odotin myös tämän huoneiston olevan tosi hyvä. Jos haluat kuitenkin yöpyä hyvässä huoneistossa ihan Chongqingin ytimessä, niin tämä on oikein hyvä vaihtoehto. Somerset kuuluu muuten Ascott-groupiin. 

DoubleTree by Hilton Hotel Chongqing North

1 yö: 58€ (hotels.com)
4,5/5
+ Hieno huone
+ Hyvä asiakaspalvelu
- Ei moitittavaa

Viimeisen yön hotellimme sijaitsi aivan uudella alueella vilkkaan ostoskadun varrella. Nuo kaksi edellistä hotellia sijaitsivat Chongqingin "keskustassa" eli ankan nokkaa muistuttavalla alueella. Jos emme olisi yöpyneet Doubletreessä, alue nimeltä Guanyinqiao olisi jäänyt näkemättä. Alue on suosittu business- ja shoppailualue, jossa oli ihan erilainen tunnelma kuin keskustan rosoisilla kaduilla. Alue oli melko länsimaalainen. Ei ehditty enempää aluetta tutkia, koska vietettiin viimeinen ilta melko rennoissa merkeissä hotellilla leffaa katsellen. Hotelli sijaitsi suuren ostoskeskuksen yläkerrassa, joten matka ei ollut pitkä, jos olisi halunnut mennä shoppailemaan. 

Saatiin upgreidaus parempaan huoneeseen ja kiva huone se olikin. Nojatuolissa kelpasi kirjoittaa reissumuistelmia mustaan kirjaan ja telkkarin leffatarjonta oli melko kattava. Respassa asiakaspalvelu hoitui englannin kielellä ja Doubletreen kuuluisa keksi oli oikein maukas. Yleiset tilavat olivat toimivat ja viihtyisät.

Aamulla meille tilattiin taksi respasta ja matka lentokentälle vei noin 40min ruuhkan vuoksi. Myös metro menee lentokentälle asti, jos halvemmalla haluaa matkustaa. Mietimme, että olisimme menneet Hiltoniin yöksi, mutta tämä oli paljon parempi vaihtoehto. Suosittelen! 

Listaamiani Chongqingin matkavinkkejä voit käydä lukemassa täällä. Vähän tekisi mieli matkustaa Chongqingiin uudestaan syömään vain hot pottia.