Heräsin kevääseen

Takatalven viima ja kylmyys tuntuvat niskassa. Laitan pipon syvemmälle päähän ja takin vetoketjun ylös asti kiinni. Liukastun ja vasen pakara huutaa hetken aikaa kivusta. Kivuntunne menee kuitenkin nopeasti ohi. Kun kylmyyden ja kivun unohtaa ja nostaa katseen ylös, näkee jotain piristävää. Näkee kevään. Metsässä alkaa vihertää, vaikka maa on vielä routainen. Kaadettujen puiden tuoksu on huumaava. Tekee mieli laittaa nenä kiinni puupinoon ja tuoksutella tuota ihanaa puun tuoksua.

Kevään ensimmäisessä metsäretkessä on vain sitä jotain. Punkaharjun metsäntutkimuslaitoksen metsissä on vain sitä jotain.

Viikonlopun viima ja kylmyys jäivät toivottavasti viimeisiksi tänä talvena. Tulkoon jo kevät tuonne Itä-Suomeenkin. Kuukauden päästä pääsenkin taas kurkkaamaan, miten kevät tuolla kotikylässä on edennyt. Tunnen vihdoin ja viimein herääväni talven jälkeen tähän hetkeen. Näen kaksi metriä pidemmälle. Osaan katsoa taivaalle. Enää ei tunnu olo synkältä ja väsyneeltä. Kevät tuo ilmaan toivoa. Se tuo eteen myös upeita hetkiä, reissuja, hyvinvointia ja yllätyksiä.

Olipa voimaannuttava viikonloppu! <3

Punkaharjumetla
metla
metla
metsä
metla