Arkistojen aarteita

Voi niitä aikoja, kun ei ollut vielä tietoakaan mistään järkkäristä tai puhelimen kamerasta. Ensimmäisten digikameroiden kuvat olivat omasta mielestä niin edistyksellisiä ja siistejä 2000-luvun alussa. Oli huippua matkata kameran kanssa, josta sai kuvat siirrettyä koneelle. Aikaa ennen Facebookkia niitä kuvia ladattiin mm. IRC-galleriaan. Muistatteko te IRC-gallerian? Sekin oli niin siisti silloin aikoinaan. Eikä tästä nyt niin pitkä aika ole (?).

Ensimmäiset pokkarikamerani olivat Samsungin ja kaikki kamerat olivat oikein toimivia ja pelittäviä omaan käyttööni. Pääasia, että sai otettua kuvia! Olen aina rakastanut valokuvaamista, mutta itselleni se kuvaaminen ei ole ollut niin justiinsa. Eipä ennen ollut väliä oliko horisontti vähän vinksinvonksin tai oliko kuvassa mitään järkeä. Tällaisia kuvia on mahtavaa katsella näin jälkeenpäin. Pystyy palaamaan niihin tunnelmiin, joita kuvaushetkellä oli. Pidän hyvälaatuisista kuvista, mutta itselleni edelleen pääasia on valokuvien tuomat fiilikset ja ne muistot. 

Katsellessani "vanhoja" valokuvia löysin paljon kuvia reissuilta, joista en ole kirjoittanut blogiin. Nämä reissukuvat toivat kuitenkin sellaisia kivoja muistoja mieleen ja ajattelin jakaa näitä teidänkin kanssa. 

Brysseli ja kattoterassihetket

Brysseli ja kattoterassihetket

Agia Napan rantaloma oli eka rantalomani ulkomailla

Agia Napan rantaloma oli eka rantalomani ulkomailla

Eka Thaimaan loma Phuketissa ja nätti auringonlasku. Tätä kuvaa ei ole muokattu mitenkään.

Eka Thaimaan loma Phuketissa ja nätti auringonlasku. Tätä kuvaa ei ole muokattu mitenkään.

Toinen Thaimaan loma: Railay beach. Vähän rakeinen laatu.

Toinen Thaimaan loma: Railay beach. Vähän rakeinen laatu.

Praha

Praha

Thaimaa

Thaimaa

Istanbul. Vähän vinossa.

Istanbul. Vähän vinossa.

Syksyinen Itävalta. Tässä on kyllä tunnelmaa.

Syksyinen Itävalta. Tässä on kyllä tunnelmaa.

Manchester ja katutaide.

Manchester ja katutaide.

Keväinen Itävalta

Keväinen Itävalta

Joogailua Bratislavassa

Joogailua Bratislavassa

Hyppyharjoituksia Wienissä. Kaverin järkkärillä otettu.

Hyppyharjoituksia Wienissä. Kaverin järkkärillä otettu.