Näyttelykeskus Weegee ja EMMA

Helmikuussa sai laittaa raksin seinään, kun vihdoin ja viimein käytiin tutustumassa Espoon Tapiolassa sijaitsevaan Näyttelykeskus Weegee:n ja Espoon modernin taiteen museoon EMMA:n tarjontaan. Weegee sijaitsee vain vajaan parin kilsan päästä meiltä, joten oli jo aikakin käydä siellä.

Etukäteen ajattelimme, että paikkaan riittää noin parin tuntia aikaa. Toisin kuitenkin kävi ja jouduimme kiirehtimään yläkerran melko nopeasti ennen seuraavaan paikkaan siirtymistä. Olin ensinnäkin todella positiivisesti yllättynyt, kuinka mukava paikka Weegee oli ja miten monipuolisesti siellä oli nähtävää. Weegeellä on yhteensä viisi museota. Noiden kaikkien kiertämiseen kannattaa varata vähän enemmän aikaa kuin pari tuntia. Pääsylippu maksoi 12€, joka on mielestäni kohtuuhinta viidestä eri näyttelystä.

Pop Art Design- näyttely avautui juuri samalla viikolla, kun vierailimme EMMA:ssa. Itse päänäyttely tuntui osittain vähän keskeneräiseltä. Silti, se oli mielestäni ihan ookoo. Andy Warholin taideteoksia olen nähnyt ennenkin, mutta olihan näyttelyssä esillä toki muitakin teoksia. Itselle tuo moderni taide tuppaa menemään välillä korkeelta ja kovaa ohi.

Eniten itseäni kiinnosti Pop Art Design-näyttelyn lisäksi Espoon kaupunginmuseo KAMU ja Suomen kellomuseo. Espoon kaupunginmuseo tarjoaa kattavasti tietoa Espoon historiasta ja kehittymisestä keskiajalta tähän päivään. Kellomuseo sen sijaan esittelee erilaisia kelloja. Voit myös tarkistaa, onko kellosi Suomen virallisessa ajassa. En itse tiennyt, että Suomen virallinen aika löytyy Espoosta. Nyt on kello takuulla oikeassa ajassa.

Meiltä jäi näkemättä Helinä Rautavaaran ja Suomen lelu museot. Samoin Futuro-taloa ei ehditty käydä kurkkaamassa.

Weege-talossa on myös SIS.deli, joka tarjoilee muun muassa herkullista lounasta arkisin ja  brunssia viikonloppuisin. Brunssille kannattaa tehdä pöytävaraus.

upload.jpeg
upload.jpeg

Mikä on teidän lempimuseo pääkaupunkiseudulla? Oletteko käyneet Weegeessä? Suosittelen kyllä vierailua Weegeessä ja EMMA:ssa. Pop Art Design- näyttely oli ihan näkemisen arvoinen. Sellainen kulttuuripläjäys.