Chengdu- matkavinkit

Chengdu, Sichuanin pääkaupunki, on moderni ja viihtyisä kiinalaiskaupunki. Olin melko yllättynyt, kuinka "länsimaalainen" se on. Täysin erilainen kuin Chongqing, jossa oli kunnon kiinafiilis. Vietimme Chengdussa neljä yötä joululomalla. Majapaikkamme oli Holiday Inn Express Gulou. Aivan loistava hotellivalinta. Hinta n. 40€/yö, johon sisältyi aamupala. Tuli muuten vedettyä kunnon kumkvattiöverit neljänä aamuna :P Iso suositus tälle hotellille. Meidän huone oli mielettömän kotoisa ja näkymät 17.kerroksesta olivat mahtavat näkymät (sumuiseen) kaupunkiin. Tianfu squarelle käveli noin 10 minuuttia ja vastapäätä löytyi Family Mart ja lähistöltä useita ravintoloita. Viihdyimme Chengdussa loistavasti. 

night

Chengdu on kaupunkina helppo. Kaupungissa toimii hyvä joukkoliikenne. Metrolinjoja on kaksi ja metrolinjat ovat melko uudet. 1.metrolinja avattiin 2010 ja toinen metrolinja syksyllä 2014. Molemmat linjat kulkevat Chengdun keskustan, Tianfu Squaren kautta. Kaupungissa on myös helppo kävellä ristiin rastiin ja ainakin me suosimme kävelyä. Taksillakin voi suhailla kaupungin sisällä, jos haluaa turvautua helppoon vaihtoehtoon. Tosin taksilla ajellessa kannattaa muistaa, että sinulla täytyy olla selkeästi paikka tiedossa kiinaksi tai kannattaa olla esim.kartta mukana, sillä harvat kuskit puhuvat englantia.

Chengdu on monelle vain yön tai kahden matkakohde. Monet turistit pitävät Chengdua vain etappina esim. Tiibetin reissulle tai menevät tsekkaamaan vain pandat ja jatkavat matkaa. Hot pot ja ruoka kannattaa pitää pääjuttuina, kun Chengdusa vierailee. Herkullisia ravintoloita on nimittäin joka lähtöön. Itse söin maailman parhaita tofuannoksia Chengdussa. Itse pitäisin Chengdun lungia ilmapiiriä ja yleistä hengailua hyvinä tapoina tutustua kaupungin sykkeeseen. Jos kuitenkin kaipailet turistinähtävyyksiä, niin tässä muutamia.

1. Tianfu Square

Chengdun keskipiste. Tianfu squarella on metroasema, kauppoja ja ravintoloita. Itse aukio on Kiinan tyyliin iso. Aukiota vastapäätä sijaitsee Maon patsas ja sen takana Sichuan science and technologu museum, mikä muutaman matkaopuksen mukaan olisi ihan käymisen arvoinen. Muutenkin, jos olet museoihmisiä, niin Chengdussa oli museoita moneen lähtöön. 

DSC_0100.JPG

2. People's park

Mielettömän kiva puisto, jossa paikallisia oli hengaamaassa iso kööri. Oli päivätansseja, pelejä, kirkuvia lapseja, munkkeja päiväajelulla. Nimensä mukaisesti ihmisten puisto, jossa on kiva tunnelma. Ihmiset hymyilivät ja nauttivat ja voin kertoa, että se hyvä fiilis ei voi olla tarttumatta. 

monks

3. Wenshu monastery

Keskellä Chengdua sijaitseva temppelialue. Hienoa, että osa vanhaa Kiinaa on jätetty kaupunkiin. Melko seesteinen tunnelma.

wenshu1

4. IFS 

Jos haluat shoppailla niin vieraile IFS-kauppakeskuksessa ja sen ympäristössä. IFS-kauppakeskus on ihan järjettömän kokoinen. Sisältä löytyy muun muassa luistelurata ja todella toimiva food court. Kauppoja riittää ja jos jokin myymälä puuttuu, sitä ei tarvita. IFS:n ympäristössä me vietimme uudenvuoden. (Siitä lisää tässä postauksessa.). Hintataso on kauppakeskuksessa kallis. 

5. Jinli old street ja Tibetian quarter

Turrekatu, jossa ei ole varsinaisesti mitään nähtävää. Jännä, että tätä paikkaa suositeltiin kaikissa kirjoissa. Me löydettiin ihan helmi baari, jonka pöytiin oli jätetty matkaajien matkalippuja ympäri maailmaa. Itsekin kaiveltiin kaikki vanhat junaliput ja pääsyliput kameralaukuista ja laitettiin ne lasin alle muiden matkalippujen joukkoon.

Tiibetiläinen kortteli löytyy Jinli-kadun läheltä. Vastaan kävelevät tyypit näytti vähän erilaiselta täällä kuin muualla Chengdussa. Kaupoista löytyi kaikkea Tiibettiläistä sisustuskamaa ja patsaita. Ravintoloitakin on, jos mieli tekee Tiibetiläistä ruokaa. Tämä kortteli on muuten melko kaukana keskustasta. Huomasimme tämän, kun oltiin kävelty sellainen 10 km. Taksilla kannattaa ajella, jos ei halua urheilla.

6.  New Century Global Center

Maailman suurimmaksi rakennukseksi tituleerattu rakennus sisältää muun muassa vesipuiston, hotellin ja ostoskeskuksen. Rakennus on ihan pöyristyttävän iso. Me ajettiin vain tämän ohi bussilla. Valitettavasti paikan päälle ei ehditty, mutta suosittelen katsomaan paikan päällä tämän paikan jo pelkästään sen koon vuoksi. 

7. Chunxifang Tangsong Food Street

Tämän pitäisi melkeinen olla ykkönen. Melko keskustassa sijaitseva Tangsong Food street tarjoilee ruokaelämyksiä isossa hallissa. Tilaat valitsemasi ruoan jostain tiskiltä, saat vekottimen, joka värisee, kun ruoka on valmis. Syö ruokasi pitkien pöytien ääressä. Todella maukasta ruokaa ja mielettömän autenttinen tunnelma. Olihan siinä taas elämystä syödä isossa tuvassa ruokaa ainoina länsimaalaisina.

Chengdussa kannattaa siis viettää vähän enemmänkin aikaa. Kun pandat on nähty, voit käydä ihmettelemässä kaupungin sykettä. Chengdussa on paljon länsimaalaisia ja melko paljon myös länsimaalaisia ravintoloita. Jokaiselle löytyy jotain.