Upea reissuvuosi 2015

Katselin vähän aikaa sitten huvittuneena vuosi sitten kirjoittamaani postausta, jossa mietiskelin, minne vuonna 2015 voisi matkustaa. Vuosi sitten reissukalenteri oli täysin tyhjä vielä vuodelle 2015. Enpä olisi tuolloin arvannut, mitä 2015 vuosi toisi tullessaan reissujen osalta.

Hyppyharjoituksia Soulissa

Hyppyharjoituksia Soulissa

Olin listannut seuraavat "potentiaaliset" kohteet tälle vuodelle:

  1. Kanada & USA
  2. Espanja
  3. Kreikan saaret
  4. Soul, Etelä-Korea
  5. Norja
  6. Suomi
  7. Baku, Azerbaidzan
  8. Sveitsi
  9. Ranska
  10. Edinburgh, Skotlanti

Noista kymmenestä potentiaalisesta kohteesta toteutuivat kohdat neljä ja yhdeksän ja tietenkin kohta 6. Onneksi en lotonnut tai lyönyt vetoa noiden kohteiden puolesta, sillä aika erilaisia kohteita tälle vuodelle lopulta tuli. Tosin, nuo kaikki käymättömät kohteet ovat yhä korkealla bucket listalla. 

Matkailuvuoden motto

Mottoni tälle vuodelle olivat matkailun osalta seuraavat:

"Matkusta kohteeseen, joka tekee sinulle hyvää."

"Matkusta sinne, minne et olisi ikinä ajatellut matkaavasi"

Jos matkakohteet eivät oikein osuneet, niin noita kahta matkailumottoa olenkin sitten noudattanut orjallisesti koko vuoden. Kaikkien reissujen jälkeen en olisi uskonut viettäväni ensimmäistä hääpäivää O:n kanssa Jejun saarella, juhlistavani synttäreitäni Macaulla, käyväni Hongkongissa kaksi kertaa yhden kesän aikana tai viettäväni upeaa tyttöjen viikonloppua Pariisissa ja Bledillä. Matkustin niin monessa kohteessa, jossa hyvinvointiasteikolla viihdyttiin maksimitasolla. Matkustettiin myös sellaisiin kohteisiin, jonne en ajatellut päätyväni. 

Missä kaikkialla seikkailtiin?

Uusi vuosi 2015 vaihtui Chengdussa, Kiinassa. Sieltä palattuani ajattelin, että kyllähän tässä kevät menee mukavasti ihan Suomen kamaralla. Tammikuisilla matkamessuilla olin kuitenkin vähän ahdistunut, sillä en vieläkään oikein saanut kiinni siitä ajatuksesta, minne sitä tänä vuonna lähdettäisiin. 

Kävimme tammikuussa viettämässä romanttista viikonloppua Långvikissa ja se toi kivaa piristystä arkeen. Maaliskuussa ihmettelimme Ainon kanssa Tukholman kaatosadetta ja joogasimme laivan keulassa. Pääsiäinen vei meidät Saksasta muutaman mutkan kautta Itävaltaan skimbaamaan. Prosecco-aamiainen omassa pienessä majassa maistui niin taivaallisen hyvältä. Tuo upea laskettelureissu oli lähtölaukaus reissuronttien matkailuvuodelle. Ajatukset ja suunnitelmat alkoivat selkiytyä ja myös matkailumottomme sai uuden suunnan. Koko vuoden teemaksi muotoutuivat extempore-lomat ja äkkilähdöt.

Toukokuussa matkustin Sloveniaan ja Kroatiaan. Pääsin nauttimaan Ljubljanan tunnelmasta, Zagrebin aamuista ja soutelusta Bled-järvellä. Kesäkuussa vietimme rentouttavan viikonlopun Belgiassa ja ihmettelimme muun muassa Bruggen upeutta. Bruggesta mieleen jäi myös vuoden pahin päänsärkykohtaus. Juhannus vei meidät Hongkongiin ja monta kertaa olenkin hehkuttanut, miten kivaa meillä silloin oli!

Kaikkien aikojen kesäloma vei meidät ensin Souliin, Etelä-Koreaan. Pääsin syömään kimchiä ja söin sitä niin, että napa paukkui. Soulista tie vei viikoksi Jejun saarelle ja sieltä Taiwanin kautta Macaulle ja lopulta takaisin Hongkongiin. Hongkongista lennähdimme kotiin päivittämään repun sisällön ennen kuin lähdimme Balkanin kiertueelle. Viihdyimme Dubrovnikissa, nautimme Kotorissa ja ihmettelimme luodinreikiä taloissa Mostarissa ja Sarajevossa. Ennen kesäloman päättymistä ehdimme vielä etelänlomalle Tallinnaan. Kesäloman jälkeen olin energinen ja iloinen, vaikka elämä olikin yllättänyt murheellisilla uutisilla loman aikana. Elämä on tosiaan hetkistä kiinni. Nyt kesäloma tuntuu jo unelta, mutta nuo kaikki muistot kertovat sen olleen totista totta. 

Syksyn aurinkoiset päivät antoivat energiaa arkisissa aherruksissa. Syksyn huipentuma oli ehdottomasti viikonloppu Pariisissa Lauran kanssa. Kävelimme, hörpimme pariisilaisittain kahvia (=viiniä), ihmettelimme, valokuvasimme ja höpötimme kaiken maan ja taivaan väliltä. Kävimme myös hämmästelemässä Versaillesin puutarhaa, joka oli mielettömän kaunis. Viikonloppu oli niin voimaannuttava, vaikkei Pariisi kaupunkina päässytkään omiin suosikeihin. Marraskuun 13. päivän tapahtumien jälkeen olen ajatellut paljonkin Pariisia ja nuo hirmuteot ajatuttavat ja kauhistuttavat vieläkin.

Pariisin jälkeen oli vuorossa matkailua Itämerellä. Kävimme maukkaalla Ruotsin risteilyllä ja ihastelimme syksyistä Tukholmaa. Seuraavana viikonloppuna tyttöviisikko lähti Tallinnaan minilomalle. Risteilyjen jälkeen ajattelin, että reissut tältä vuodelta alkaa olla vähenemään päin. Pääsin kuitenkin kokemaan upean Rukan avajaisviikonlopun upeiden bloggaajakollegoiden kanssa. Eteeni tupsahtanut viikon loma antoi myös mahdollisuuden lyhyeen aurinkolomaan Dubaissa, Arabiemiraateissa. Vielä olisi joululoma teemalla XY edessä. Siitä lisää ens vuonna.

16 maata tänä vuonna nähneenä, voin vain todeta, että onpa ollut mainio matkailuvuosi. Matkailtu on myös ihan kotimaassa ja kotimaanmatkailua voisi aina enemmän suosia. Matkailu on antanut tänä vuonna enemmän voimavaroja kuin koskaan. Myös matkustustottumukseni ovat muuttuneet vuoden aikana paljon.  

En edes lähde arvioimaan, miltä ensi vuosi näyttää matkailun osalta. Veikkaan kuitenkin, että tahti on paljon rauhallisempi. Ehkäpä vihdoin saadaan tuolta potentiaaliset matkakohteet- listalta käytyä muutama kohde. 

Ensi vuoden matkailumotto?

Matkusta, sinne minne fiilis vie.