Herkkuja tunturissa

Viimeisen 10 vuoden aikana Rukan ravintolatarjonta on laajentunut hurjasti. Jokaisen makuun löytyy varmasti jotain, jos jokainen ilta ei jaksa kokkailla itse. Avajaisviikonlopun aikana ehdimme testaamaan muutaman ravintolan ja kahvilan. Näistä osa avasi juuri ovensa avajaisten alla. Nälkää ei tarvinnut viikonlopun aikana nähdä, päinvastoin. Rukakylän herkut täyttivät mahan herkullisilla annoksilla.

Mura Sushi

Ruka Ski-Inn huoneistohotellin kanssa samaan rakennukseen avattiin avajaisviikolla Kuusamon alueen ensimmäinen sushi-ravintola. Mura on japania tarkoittaa pientä kylää, jollainen Rukakin nykyisin on. Kokki Antti Leino saanut oppinsa Umeshu-ravintolasta. Mura Sushi on 21-paikkainen sushi-ravintola, josta saa herkullisia sushi-klassikoita. Ravintola on viihtyisä ja tunnelmallinen, mutta sushit saa myös otettua mukaan take awayna. Alkuruoaksi voi ottaa miso-keittoa ja edame-papuja. Jos ei osaa päättää, haluaako nigirejä vai makeja, niin erilaisia lajitelmia on tarjolla. Esimerkiksi 10 sushin setti maksoi 14€. Testattu ja hyväksi todettu. Uskon, että Mura Sushilla tulee sesongin aikana olemaan kova pöhinä päällä. 

Les Alpes

Uusi alppihenkinen ravintola Les Alpes on avautunut Pisteen kylkeen Rukakylässä. Ravintola tarjoaa erilaisia Keski-Euroopasta tuttuja alppiklassikoita, kuten fondueta tai vaikkapa tafelspitziä. Totta kai makkarapannua ja juustolautasen on tarjolla, jos tuhdimpaa ateriaa on etsimässä. Meidän piti mennä testamaan tämä ravintola sunnuntaina, mutta harmiksemme ravintola avasi ovensa vasta klo 17. Seuraavalla kerralla sitten!

Rukan Kuksa

Maistuisiko villiruoka? Rukan Kuksa-ravintola tarjoaa aitoa paikallista ja kuusamolaista villiruokaa. Söimme maukkaan lounaan noutopöydästä Rukan Kuksassa, jossa ruoat valmistetaan alusta loppuun asti itse. Salaattipöydästä löytyi perusvalikoiman lisäksi muun muassa hampunsiemeniä. Paikalliset muikut eivät kuitenkaan voittaneet Puruveden muikkuja.

Maukas mustajuurikeitto ansaitsi kaikki maailman ylisanat ja kehut, mitä voi vain keksiä. Gia kysyi keittoa maistettuaan, voisiko keiton vuoksi ruveta itkemään (onnesta, totta kai)? Niin hyvää se oli. Kaksi lautasellista tuota keittoa takasi, että ähky loppupäiväksi oli taattu. Ehdottomasti suosittelen tätä ravintolaa, jos haluaa kokeilla jotain erilaista ja suosia paikallista ruokaa.

Hanki Baari

Hanki baarin tunnelma oli lupsakka ja kotoisa. Täällä maistui vauhdikkaan rinnepäivän jälkeen lounaaksi tofu & avokado sandwitch. Leipä oli erinomainen, mutta ranut olisi voinut jättää lautaselta pois. Hankibaarista saa muuten ruoka-annokset gluteenittomana. Meidän pöytäseurueessa kuolattiin erityisesti Emilian valitsemalle punajuuri & fetapasta-annokselle. Nams!

Kävimme täällä vielä ennen lähtöä nauttimassa kahvit ja kaakaot. Kahvi (2,5€) oli maukasta ja santsikuppi kuului hintaan. Kuulemani mukaan Hanki Baarista saisi Rukan parhaat kahvit. Olin kuitenkin toista mieltä. Jos ulkoilu ei kiinnosta, niin tänne voit tulla pelailemaan. Hyllystä löytyi mm. Kimble, Trivial Pursuit ja Alias.

Cafe Kamu

Ravintoloita ja kahviloita tuntuu avautuvan Rukalle nyt tiuhaan tahtiin. Myös Cafe Kamu avasi ovensa avajaisviikolla. Tallustelin Cafe Kamuun kamalassa kofeiinin puutteessa lauantaiaamuna. Oven avattuani ihana tuoreen pullan tuoksi toivotti tervetulleeksi iloisen asiakaspalvelun kera. Cafe Kamusta saa maukkaita suolaisia ja makeita leivonnaisia. Erityisesti juustokakkua tai kampanisua olisi kuulemma kannattanut maistaa. Tumma paahto-kahvi sai tältä kahviaddiktilta täydet pisteet ja viikonlopun parhaimmat kahvit tuli nautittua juuri täällä. Tosin, ehdin testaamaan vain kaksi kahvilaa. Santsikuppi kuului muuten hintaan (2,5€). Kahvilassa oli ihana mummola-fiilis.

Viikonlopun aikana tulisi siis syöpöteltyä. Rukan ravintolatarjonta on vielä laajempi, sillä meidän testaukset kohdistuivat vain Rukakylän tarjontaan.

* Yhteistyössä Ruka-Kuusamo*