Rantaloma Jejun saarella

Viimeiset lomapäivämme Jejun saarella vietimme saaren eteläosassa, Jungmunissa, joka on Seogwipon lisäksi suosituimpia rantakohteita saarella. Kokemusrikkaan ja nopeatahtisen ensimmäisen lomaviikon jälkeen rantalomailu kuulosti oikein hyvältä idealta. Ja olihan meidän ensimmäinen hääpäiväkin tulossa!

Kesäloman jälkeen moni kysyi minulta, mitä teimme ensimmäisenä hääpäivänä ja oliko se ikimuistoinen. Mitä me teimme? No olimme reissussa - tottakai! Ensimmäiseen hääpäivään latautuu paljon odotuksia ja ajatuksia. Silloin "pitää" tehdä jotain ikimuistoista, uniikkia ja sen päivän pitää jäädä mieleen. Onhan se juuri se ensimmäinen hääpäivä! Itsellänikin oli aika joitain ajatuksia siitä, millainen ensimmäisen hääpäivän pitäisi olla. Voin tässä kohtaa jo tunnustaa, ettei ensimmäinen hääpäivämme ollut yhtään sitä, mitä olin ajatellut tai odottanut. Hääpäivä oli kuitenkin täydellisesti meidän näköinen.

Jungmun vaikutti kohteena kivemmalta ja pienemmältä kuin Seogwipon kaupunki, joten varasimme hotellin Jungmun resortin läheisyydestä. Varasimme majoituksen melko myöhään, joten valinnanvaraa hotelleissa ei ollut kovin paljoa jäljellä. Omasta mielestämme päädyimme ihan suht hyvään vaihtoehtoon, Familia Hotel Jejuun. Hotelli oli noin 20min kävelymatkan päässä Jungmunin rannalta. Hotelli oli hiukan syrjässä, mutta ajattelimme sen olevan pariksi yöksi oikein toimiva ja kukkaron kolikoita säästävä vaihtoehto (hinnat olivat aika yleisesti ottaen aika korkeat). Hotelli oli ihan kiva. Näkymä parvekkeelta merelle oli ihana, mutta muuten hotellissa ei ollut mitään erikoista. Ehkä hotelli olikin pettymys, sillä olimme ajatelleet viettää hääpäivää paremmassa hotellissa.

Saavuimme Jungmunille O:n synttäripäivänä, joka oli hääpäiväämme edeltävä päivä. Päivä meni täydellisesti rentoutuen. Otimme päikkärit, löhöilimme rannalla, kävimme kävelemässä Jungmun resortin alueella ja illallisella kävimme Hansin buffassa, jonka jälkeen sai kirjaimellisesti pyöriä kamalassa ähkyssä ulos ravintolasta. Olipa muuten sellainen buffet, joka hakkasi jopa Macaun kasinoiden buffetit.

Hääpäivän "romanttinen" aamiainen oli kaikkea muuta kuin romanttinen. Tarjolla oli vesimeloonia, bataattia ja vaaleaa leipää. Hotellin aamiainen oli hostellitasoa ja jopa kimchi puuttui (mur)! Aamiaisen aiheuttama pieni pettymys unohtui kuitenkin nopeasti, sillä kävin hakemassa kaupasta jäätelön (tai kaksi) toiseksi aamiaiseksi. Hääpäivä sujui aika samalla kaavalla kuin edellinen päivä: rentoutuen, nauttien ja rannalla löhöillen. Kävimme lisäksi ihastelemassa Cheonjeyeonin vesiputouksia, joka on must see-kohde Jungmunissa. Täytyy kyllä sanoa, että Jejun saaren vihreys yhdistettynä mereen ja noihin vesiputouksiin on kyllä ihan mieletön yhdistelmä. Miten keskellä pitäjää olikin sellainen viidakko! Tämä paikka oli niin upea.

Hääpäivän teemana oli tietenkin rakkaus, mutta olimme jättänneet lässytykset ja lahjat sikseen. Ehkä itselleni koko hääpäivän paras juttu oli se, että vietimme oikeasti sen niin kauniissa maisemissa. Vaikka hääpäivään latautui niin paljon odotuksia, niin en tarvinnut mitään muuta kuin O:n viereeni. Ehkä näin jälkeenpäin ajateltuna onkin hupsua, miten sitä oli ajatellut ensimmäisen hääpäivän niin erilaiseksi. En olisi kaivannut koruja, suklaata, lahjoja tai jotain kallista illallista. Materialla kun ei ole mitään merkitystä, vaan rakkaudella on. Ainoa asia, mitä kaipasin, oli O:n seura, läheisyys ja huomio. 

Hääpäiväämme kuului romanttinen illallinen. Etsiskelimme pientä söpöä ravintolaa, joka oli melkoinen haaste. Jungmunin alueella on paljon isoja ravintoloita ja iso buffet-pöytiä, joka ei tähän päivään sopinut laisinkaan. Löysimmekin pienen italialaisen ravintolan, jonka ainoina asiakkaina olimme hetken aikaan. Saimme syödä kaikessa rauhassa kynttilän valossa terassilla maukkaan illallisen. Join myös lasillisen valkoviiniä ruoan kanssa, mikä on aika harvinaista Aasiassa. Jos jokin, niin hääpäiväillallinen jäi kyllä mieleen.

Seuraavana päivänä suuntasimmekin jo kohti lentokenttää ja matkamme jatkui kohti Taiwania. Jungmun on todella kaunis rantalomakohde. Jos olisimme viettäneet Jejulla enemmän aikaa niin matkamme olisi jatkunut Jungmunista länteen. Ehkä olisimme myös yöpyneet Teddy Valley Golf Resortissa ja pelanneet kierroksen golffia.

Niin ja millainen se meidän ensimmäinen hääpäivä oli? Se oli ikimuistoinen.