Taipei: Elephant Mountain

Kun edellisessä postauksessa päästiin ihastelemaan auringonlaskua Jejun saarella, niin tällä kertaa auringonlaskufiilistelyt sijoittuvat Taiwaniin. Auringonlasku ei tällä kertaa ollut niin upea kuin esimerkiksi Jejun saarella, mutta upea kaupunkinäköala kyllä hymyilytti. Saimme monesta lähteestä vinkin kiivetä Taipeissa sijaitsevalle kukkulalle nimeltä Elephant mountain. Täältä on paras näkymä koko kaupunki, näin meille kerrottiin. Niinpä puolitoistatuntia ennen auringonlaskua otimme jälleen agendalle porrastreenin ja kukkulalle kiipeämisen. Tämähän tuntui olevan meidän koko kesäloman ykkösjuttu - portaiden nousu!

Nousu ylös kukkulalle kesti noin 20 minuuttia. Reittejä ylös on parikin, joten valitsemme toisen niistä ylöspäin mennessä ja toista reittiä tulimme alas. Ylhäällä olimme noin puolituntia ennen auringonlaskua. Moni muukin oli tullut ihastelemaan auringonlaskua. Hitaasti kaupungin valot alkoivat syttyä ja aurinko alkoi painua alas horisonttiin. Taipei101 komeili korkeimpana rakennuksena ja näytti aivan mahtavalta illan hämärtyessä. Tottahan se oli, että täältä oli ehdottomasti huikea näköala kaupunkiin.

Kaksi reissupöllöä

Kaksi reissupöllöä

Ihastelimme auringonlaskua ja valojen täyttämää kaupunkia ennen kuin suuntasimme takaisin alas. Tänne olisi voinut jäädä hengailemaan pidemmäksikin aikaa, jollei paikka olisi kuhissut niin paljon väkeä. Jokainen kivi ja penkki oli varattu.

Tällaisista paikoista tykkäilen kyllä isosti. Siis paikoista, joista näkyy koko kaupunki.

Elephant Mountain
Lähin metropysäkki: Xiangshan station, linja 2
Nousuaika: 15 - 20min
Sijainti: Melko lähellä Taipei 101:stä
Vinkki: Vesipullo mukaan