Maaginen auringonlasku Jejun saarella

Elämä on hetkiä, jolloin tuntee olevansa Liisa Ihmemaassa. Ne hetket piirtyvät muistoiksi, joita myöhemmin elämässä palaa muistelemaan uudelleen ja uudelleen. Joskus harmittaa, ettei niistä kaikista hetkistä ole kirjoittanut mitään ylös. Mutta eihän sitä tarvitse, sillä on muistoja, jotka eivät unohdu.

Kapusimme Seongsan Ilchulbong Peakille, myös eräänä kauniina heinäkuisena iltana. Seikkailu Udon saarella tuntui jo kropassa ja väsymys alkoi painaa jalkoja. Sitkeinä sisseinä halusimme vielä kuitenkin nähdä Jejun parhaimmaksi kuvatun paikan ihastella auringonnousua ja -laskua. Ostimme 1600 WON/hlö maksavat liput ja lähdimme nousemaan kohti huippua.

Seongsan Ilchulbong on UNESCO:n suojeluperintökohde ja sen huipulla on sammuneen tulivuoren kraateri. Ylhäältä päin katsottuna se näyttää suurelta maljalta. Huipulta avautuu kahdenlaiset maisemat. Ensinnäkin eteen avautuu aivan mielettömän upeat maisemat merelle ja saarelle. Näköala on mykistävä. Kaukaisuudessa näkyy Mt. Hallasan, joka näyttää satumaailman korkeimmalta huipulta. Toiseksi, huipulla on 600 metriä halkaisijaltaan oleva kraateri. Korkeiden kallioiden ja kivien ympäröimänä kraateri näyttää jylhältä kruunulta.

Huipulle pääsee nousemalla kiviportaita pitkin, jotka ovat osittain aika jyrkät. Ilman ruuhkia aikaa ylös kapuamiseen menisi vartti, mutta kaikkine kuvaustaukoineen meillä kesti lähes puoli tuntia päästä ylös. Jyrkät portaat olivat hyvä pakaratreeni päivän päitteeksi.

Satuimme juuri sopivasti auringonlaskun aikaan huipulle. Auringon laskiessa en voinut kuin pidättää hengitystä. Olin sanaton. Olin ihastunut. Olin rakastunut. Rakastunut aurinkoon. Jokainen auringonnousu ja -lasku näyttää erilaiselta, mutta aurinko aina sama. Vietimme pitkän tovin maisemia ihastellessa, ennen kuin palasimme takaisin alas illan hämärtyessä.

Vinkki 1: Älä jätä tätä paikkaa väliin Jejun saarella.

Vinkki 2: Alhaalla voi nähdä kuuluisia naissukeltajia, joten kannattaa varata aikaa hiukan enemmän alueen tutkimiseen.

Vinkki 3: Retken Udon saarella voi mainiosti yhdistää Seongsanin kanssa.

Joskus ihmisen on hyvä olla hetken aikaa Liisa Ihmemaassa. Jejun saari oli minun ihmemaani kesälomalla.