Suosituimmat blogipostaukseni ja muita ajatuksia

Tehdessäni tutkimusta kohta 1,5 vuotiaan blogini historiasta ja kerätessäni ideoita uutta blogialustaani varten, katselin hieman tilastoja. Klassikkolöydökseni oli, ettei ne postaukset, jotka ajattelin olevan suosituimipia, olleet niin suosittuja. Kun perustin blogin, en vielä tarkalleen tiennyt, haluanko olla tiukasti "matkablogi", sillä hyvinvointi ja liikunta ovat liian lähellä sydäntäni ja näistä voisin kirjoitella melkein jokapäivä. Siksipä päätin, että muutamia irtiottoja liikuntaan ja hyvinvointiin saa blogissani olla, vaikka blogini pääteema on matkailu. Viime kesän häitä varten en halunnut perustaa omaa blogia, joten myös hääpostauksia tupsahteli viime vuonna. Kaikki häihin liittyvät postaukset ovatkin olleet suosituimpia postauksia niin kuin ajattelinkin. TOP5 eniten lukijoita keränneet postaukseni ovat nimittäin nämä:

1. Tuore rouva lähdössä honeymoonille

2. Loppupohdinnat häiden järjestämisestä ja muutamia vinkkivitosia

3. Morsian Coco Jambo Airwaysin kyydissä

4. Jos saisin valita spinning-biisit itse

5. Häähömpötyksiä 

Jenna%2B%26%2BOlli%2B(40).jpg
Jenna%2B%26%2BOlli%2B(69).jpg
Jenna%2B%26%2BOlli%2B(29).jpg

Sitten matkailuaiheisiin postauksiin, jotka eivät ole paljoa jääneet jälkeen hääpostauksista noissa lukijamäärissä. Eniten olen kirjoittanut matkailujorinoita Kiinasta ja Japanista. Ja niitä on tulossa molemmista maista vielä. Tässä ovat suosituimmat matkapostaukseni:

1. Oi Okinawa- Japanin paratiisisaari

2. Temppelikierroksella Kiotossa

3. Matkailun streotypiat- pöljää puhetta?

4. Ystävänpäivän kunniaksi matkatoverin esittely

5. Traveling makes you smile

Noiden matkailupostausten jälkeen tulee pötköön paljon muita. Postaukseni matkatoverin esittelystä oli megasuosittu, eikä ihme. Onhan mun matkatoveri niin cool.

DSC_0892.JPG
SAM_2152.JPG
IMG_20140806_115355.jpg
IMG_20140820_191247.jpg

Sitten yleiseen höpinään:

Huomasin, että luonnos-kansiossa minulla on hiukkasen liikaa postauksia odottamassa. Luonnokset ovat a) melkein valmiita, kuvat puuttuu b) otsikoita, joista haluan kirjoittaa c) entiset matkailutarinat, jotka eivät vain ole valmistuneet d) mielipidepostaukset, jotka kaipaavat viimeistelyä. Meinaan nuo kyllä kaikki saada julkaistua, mutta tästä eteenpäin aion olla enemmän "ajan tasalla".

Matkoilla en kanna läppäriä mukana, sillä haluan irtautua koneella olosta kokonaan. Matkailu on minulle lomaa ja nimenomaan lomaa tietokoneesta. Matkan päältä postailen matkailufiilistelyjä Instagramiin ja Twitteriin, mutta blogipostaukset kirjoitan vasta matkan jälkeen. Matkoilla ärsyynnyn helposti, jos esim. O räplää puhelintaan koko ajan. Loma on loma ja silloin pysyy kanavat kiinni.

0471.jpg

Jatkossa meinaan tosin tuottaa noita postauksia vähän nopeampaan tahtiin matkan jälkeen. Nyt on vielä noita häämatkankin juttuja kirjoittamatta. Mottona kirjoittamisen kanssa on kuitenkin: NO STRESS! :) Tykkään fiiliksien mukaan kirjoittamisesta. Jotkut postaukset kirjoitan vartissa ja jotkut roikkuvat luonnoksissa tovin ennen kuin saan ne pihalle. Joitakin postauksia en julkaise koskaan, koska niistä jää puuttumaan se "oikea fiilis".

Tämmöisiä ajatuksia tänään. Prosessi "uusi blogialusta" vaatii näköjään aivoiltani ylimääräistä työtä. Toivottavasti saan pian uuden blogikodin julkaistua! Kiitos vain toisille matkabloggaajille hyvistä ideoista, vinkeistä ja avusta näin etukäteen. Katsotaan, mitä saan aikaan ;)