Ystävänpäivän kunniaksi matkatoverin esittely

Ystävänpäivä = rakkaudenpäivä = vuosipäivä. Helmikuun 14.päivä on tunnetusti rakkaudenpäivä maailmalla. Meillä Suomessa se on nimensä mukaisesti ystävänpäivä, jota on vietetty 1980-luvulta lähtien. Ystävänpäivänä halaillaan kavereita ja kiitellään nöyrästi ystävyydestä. Mielestäni kuitenkin joka päivä on ystävänpäivä. Jenkeissä Valentines Day on kaupallinen överiromanttinen juhlapäivä. Sydämiä pursuaa niin tyynyn kuin tikkarin muodossa joka tuutista. Itse pidän enemmän teemasta ystävänpäivä ja ystävyys, vaikka meidän taloudessa tämä päivä näyttäytyy myös rakkaudenpäivänä.

Ja näin rakkaudenpäivän kunniaksi ajattelin esitellä vähän suosikkimatkatoveriani, joka on tavalla tai toisella näyttäytynyt blogissani. Hän on usein meistä se, joka heiluu kameran takana. Rakas matkatoverini O on nimittäin maailmanmatkaaja henkeen ja vereen. Matkailutarinoita riittää loputtomiin. Pistin hänet laskemaan, kuinka monessa maassa hän on matkustanut. Tulos oli n. 40 maata (muutama maa enemmän kuin itsellä). Hän on jopa käynyt Pohjois-Koreassa ja voittanut siellä golf-kisan. Kim Jong-ilin hole-in-one ennätystä hän ei ole sentään peitonnut ;)

IMG-20130801-WA0019.jpg
1478913_10152102434074174_126089681_n.jpg

Bio: Seikkailija O

Suosikkimaa:

Kiina

Paras reissumuisto:

Ei voi sanoa, mitään yksittäistä parasta, niitä on niin paljon ja jotain jokaiselta reissulta. Häämatkan eka ilta on kuitenkin jäänyt mieleen.

Pahin sähläykseni ulkomailla:

Kameralaukun ja repun unohtaminen melkein perättäisinä päivinä junaan ja bussiin; ensin Garmisch-Partenkirchenissä kameralaukku jäi lahjakkaasti junanvaihdon yhteydessä edelliseen, parin päivän päästä reppu ski-bussiin Innsbruckissa. Molemmat saatiin kuitenkin takaisin.

Haaveilen:

Puolen vuoden reppureissusta.

Parhain matkavinkkini:

Älä aikatauluta ja suunnittele reissuasi liikaa etukäteen, vaan jätä riittävästi liikkumavaraa.

Lempiruokani ulkomailla:

Korealainen

Jos minulla olisi blogi, sen nimi olisi:

#matkablogi

Mihin en koskaan matkustaisi:

Kuumalle konfliktialueelle.

Mihin ehdottomasti haluaisin matkaustaa seuraavaksi:

Tiibetiin

Suosittelen pelaamaan tällä golf-kentällä maailmalla:

Trump International Golf Links

Reissureppuni painaa keskimäärin kuukauden reissulla:

12kg

Mitä matkailu minulle merkitsee:

Elämisen vapautta ja vuoden kohokohtia.

Mikä kotimaan kohde minua kiinnostaa eniten:

Lappi ruska-aikaan.

Tällainen on unelma urheilulomani ulkomailla:

Pyöräily- ja juoksumatka Alpeilla.

DSC_0025.JPG
1170743_10151865300903324_1597908714_n.jpg
10259809_10152340068169174_2282121082204863734_n.jpg
1174927_10151865255533324_984255207_n.jpg

Kerronpa vähän, miten kaksi matkailijasielua ihastuivat toisiinsa. Suhteellisen lyhen ajan seurustelun jälkeen päätimme tehdä ensimmäisen yhteisen matkan ulkomaille. Sellainen kiva eka yhteinen halihalipusipusi-loma oli mielessä (siis mulla, ei O:lla) :D Varasimme mahdollisimman edulliset lennot Kiinaan, johon kuului kaupanpäälle 15h ja 9h layoverit Moskovan lentokentällä sekä lennot Aeroflotin vanhahkoilla koneilla ukkosmyrskyissä mennen tullen. Iisi romantiikkapaketti kahdelle. Ensimmäinen Kiinan reissumme sisälsi myös 14h ja 15h junamatkat seisomapaikoilla täyteen ammutuissa junissa välillä Peking-Xi'an ja Xi'an-Shanghai. Onneksi O oli ennen meidän Kiinan reissua käynyt Kiinassa 5 kertaa, joten hän tiesi paikan päällä, miten paljon säätämistä asioiden järjestäminen vaatii. Itselleni tuo Kiinan reissu oli kyllä ikimuistoinen kokemus. Yhtään riitaa ei saatu matkalla aikaiseksi.

Pari.jpg

Lopputuloksen te tiedättekin. Kiinasta tultiin rakastuneina takaisin kotiin. Meikällä oli neljä metriä jalat ilmassa. Eikä mennyt kauaa kuin vasemmassa nimettömässä kiilteli sormus ja yhteinen asuntolaina tuli isompana kihlajaislahjana vähän myöhemmin. Nykyisin postilaatikossa on kahden sukunimen sijaan yksi sukunimi.

Kiinasta se meidän yhteinen reissutaival siis alkoi. Muutaman vuoden yhteiselon jälkeen olemme matkustaneet yhdessä (vasta) 13:ssa maassa. Mutta taivalhan on vasta alussa! Itse asiassa O on yksi syy siihen, että olen niin matkailufani nykyisin. Meillä on muuten myös yhteinen tili Instagramissa: @familylehtonen.

Reissaaminen toisen kanssa on niin paljon kivempaa, kun omistaa samanlaiset matkustustavat. Meillä ei niuhoteta eikä ressata. Kun toinen hermostuu, niin toinen tsemppaa. Kun toinen on väsynyt, toinen skarppaa ja päinvastoin. Kun itse en uskalla tehdä jotain tai maistaa jotain niin O rohkaisee. O omistaa noin satatuhatta kertaa paremman suuntavaiston kuin minä ja voin kertoa, että se on hyvä asia. Samoin hän on yleensä kartanlukija. Tosin olen kunnostautunut tuossa kartan lukemisessa nykyisin, kiitos älypuhelimen. ;)

Reissut suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä. Toinen ottaa hotellin ja toinen lennot. Ihan liian tarkkoja ja viilattuja matkasuunnitelmia ei kuitenkaan tehdä. Molemmat pidämme fiiliksen mukaan menemisestä ja  rennosta matkustustyylistä. Ennen reissua otetaan  kyllä selvää, missä paikoissa haluttaisiin käydä ja mitä kohteissa voisi tehdä, mutta paikan päällä suunnitelmat muuttuu aina. Yhteiset reissut ovat olleet aina antoisia ja tapahtumarikkaita. Parasta on, kun saa jakaa matkailukokemukset toisen reissurontin kanssa ja muistella niitä jälkeenpäin kotona.

DSC_0898.JPG
IMG-20150101-WA0002.jpg
DSC_0005.JPG

Olemme budjettimatkailijoita. Rahaa on tietty määrä käytettävissä ja sen haluaa käyttää fiksusti. On ihan sama nukkuuko sitä hostellissa, kahden tai neljän tähden hotellissa. Hyvin vähän sitä aikaa siellä hotellissa viettää. Yleensä käydään vain nukkumassa. Viime aikoina ollaan tosin molemmat huomattu, että mukavuudenhaluisemmaksi sitä muuttuu ajan myötä. Ehkä itse olen pehmentynyt reissaajana enemmän kuin O. Tämä ei silti tarkoita, ettenkö voisi nukkua teltassa tai dormissa. Nirsoja ei olla.

20130726_125348.jpg
IMG_20140331_182512.jpg
SAM_0069.JPG
IMG_20140420_195621.jpg
IMG_20140821_101636.jpg

Matkan odotus ja suunnittelu on jo tärkeä osa matkustamista. Se toisen kanssa fiilistely on vain niin kivaa sekä kotona että matkalla. Kun kotona asustaa kaksi intohimoista matkailijaa, voi hyvillä mielin katsoa vaikka koko lauantai-illan matkadokkareita (suosikit: Madventures, Globe Trekker ja Anthony), metsästää halpoja lentoja ja haaveilla eri kohteista maailmalla.

IMG_20140719_112652.jpg

Näin ystävänpäivänä olen kiitollinen ja onnellinen, että mulla on niin ihana matkatoveri ja aviomies <3

Ihanaa ystävänpäivää kaikille <3