Långweekend - lepoloma aikuiseen makuun

Tässä on viime aikoina muutaman kaverin kanssa useampaankin kertaan naureskeltu, mikä tämä tämmöinen karvan verran alle kolmekymppisen keski-ikä oikein on. Kyllä sitä vaan peppu pehmenee ja pienet ylellisyydet kiinnostaa tänä päivänä. Tarvitsisin selkeästi jonkin viidakkoykä-seikkailun. Ei tästä sen enempää.

Lauantaina hurautettiin autolla Kirkkonummella sijaitsevaan Långvik congress wellness hotelliin lepolomalle. Silmääni sattui jokin aika sitten mainos

Långweekendistä

, joka sai väsyneet aivoni vielä sen verran raksuttamaan, että tähän konseptiin kannattaisi tutustua. Siis eikun hiiri varaus napille ja niin näppärästi se lepoloma oli varattu. En tunnusta olevani mikään kylpyläihminen, etenkään Suomen kylpylät eivät ole itselleni tuttuja. Tämä kuitenkin houkutteli. En kysynyt O:n mielipidettä minilomasta laisinkaan, vaan koko juttu oli yllätyslahja hänelle.

Långweekend-pakettiin kuului huone merinäköalla, vapaa pääsy kylpylään ja kuntosalille, vapaa pääsy elokuviin, DJ allasbaarissa, mahdollisuus osallistua shampanja tastingiin (45€/hlö), late breakfast ja late check-out klo 14. Hintaan ei sisältynyt ravintolapalvelut eikä span hoidot. Olimme ihan selvästi kohderyhmää, sillä koko Långvik oli täynnä "nuoria" pariskuntia.

IMG-20150207-WA0002.jpg
IMG-20150208-WA0006.jpg
IMG-20150207-WA0003.jpg
IMG-20150207-WA0005.jpg
20150207_153344.jpg
20150207_153624.jpg
IMG-20150207-WA0006.jpg

En ollut aiemmin käynyt Långvikissä ja en edes tiennyt, missä se sijaitsi. Paikka oli keskellä ei mitään, luonnonhelmassa. Todellinen rauhallisuuden tyyssija ja vain 30min ajomatkan päässä Helsingistä. Huoneet, kylpyläosasto ja yleiset tilat olivat oikein kauniit ja toimivat. Kylpyläosastolla oli uima-alla, kaksi poreallasta, kahluuallas, amazon suihkut, saunat (infrapuna, höyry ja tavallinen), allasbaari ja mukava rentoutumisalue, jossa sai katsella takassa roihuavaa takkatulta. Naposteltavana oli hedelmiä ja sipsejä. Kylpyläosastosta tuli mieleen sekä japanilainen kylpylä että hyvät herrat-ohjelma. Ei mitään liian fancya, mutta ihan tarpeeksi kaikkea. Vähän sellainen 70-luvun meininki. Kylpyläosaston seinällä oli myös komea taulu Kekkosesta, joka jotenkin sopi täydellisesti sinne.

Mitä teimme? No nautiskelimme! Kun olimme tarpeeksi poreilleet porealtaassa, suuntasimme huoneeseen kaunistautumaan ja suuntasimme ravintola Bistroon. Pöytävaraus kannattaa muuten tehdä ajoissa, ennen saapumista. Me emme älynneet, että paikka olisi niin suosittu ja saimme lopulta pöydän klo 21. Hyvä aika meille. Alkuruoaksi söimme etanoita. Perushyvää. Pääruokana itselläni oli härkäpapuraviolia ja O otti härkätartarin. Maistelumenu ja Kirkkonummi-menu olivat ravintolan vetonaulat. Illallisen jälkeen jäimme vielä lounge baariin yksille, jonka jälkeen oli aika painua makoisille yöunille.

IMG-20150207-WA0008.jpg
IMG-20150207-WA0001.jpg
IMG-20150207-WA0004.jpg
IMG-20150208-WA0000.jpg
IMG-20150208-WA0003.jpg
IMG-20150208-WA0004.jpg
IMG-20150208-WA0005.jpg

Seuraavana aamuna heräsin tuttuun tyyliin aivan liian aikaisin. Olin silti tyytyväinen, että heräsin vasta vähän ennen yhdeksää. Olisi voinut nukkua vaikka kuinka pitkään, kun aamiainen oli tarjolla klo 11.30 asti. Aamiainen se vasta olikin jotain! En tiedä mihin mahaan söin, mutta neljä lautasellista upposi hyvin kevyesti :D Piti oikein hifistellä noiden annosten ulkoasujen kanssa.

Aamiaisen jälkeen löhöilimme hetken aikaa ja päätimme vielä mennä kylpyläosastolle uimaan ja saunomaan. Kuntosali jäi lopulta väliin, koska maha oli aivan liian täysi. Kuntosali oli muuten aika pieni. Ei mikään ihmeellinen, mutta kaikki tarvittava sieltä näytti löytyvän. Telkkarin tuijotus infrapunasaunassa ja poreilu porealtaassa teki vielä niin höpöä. Kylpylöinnin jälkeen olimmekin valmiita starttaamaan auton kohti kotia. Olo oli levännyt ja virkistynyt.

Juuri tällaista minilomaa oli kaivannut! Tällaista laatuaikaa yhdessä sitä vain välillä tarvitsee. Voisin kuvitella meneväni toisenkin kerran samankaltaiselle minilomalle. Tykkäsin esimerkiksi Långvikistä enemmän kuin Naantalin kylpylästä. Tunnelma oli ihanan seesteinen ja palvelu erinomaista. Pisteet Långvikille 4,5/5.

Mikä on teidän suosikkikylpylä Suomessa?