Kaunis Suomen talvi

Silmäni ovat avautuneet tänä talvena. Olen kiinnittänyt huomiota yhteen asiaan enemmän kuin ehkä koskaan ennen: Suomen kauniiseen talveen.

En tiedä johtuuko tämä silmien avautuminen vähilumisuudesta ja ei-talvimaisesta säästä vaiko siitä, että Kiinan reissulla saastepilviä kummastellessa, minulle tuli ikävä kunnon talvea. Kaipaan talvea, jolloin on paljon lunta, pakkasta ja kirkas sää. Muutamana edellisenä talvena näitä tällaisia upeita talvipäiviä on ollut vähemmän ja vähemmän.

Kävellessäni eräänä kauniina sunnuntaipäivänä Espoon kotinurkilla, kännykän kamerani oli kovassa käytössä. Ilma oli kirkas ja kirpsakka. Oli aurinkoista ja lumista. Oli maisema, josta olisin voinut räpsiä 1000 kuvaa. Ihan kuin olisin kävellyt taikamaassa.

IMG_20150106_194031.jpg
IMG_20150113_094236.jpg
IMG_20150203_094656.jpg

Erilaisilla matkailufoorumeille hehkutaan Pohjoismaista talvea ja sen kauneutta. Meidän talvi täällä Suomessa on todellakin kaunis. Upea. Aurinko saisi vain paistaa pikkasen useammin. Suomen talvi on myös upea matkailuvaltti ja turisteja pitäisi saada tänne enemmän ihmettelemään talvimaisemaa. Eihän se aina tietenkään niin kaunis ole, välillä on loskaista ja tuulista ja aurinko ei välttämättä näyttäydy viikkoon. Mutta sitten kun mittariin räpsähtää -5'c ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, kaikki näyttää niin upealta.

IMG_20141225_150902.jpg

Niin sitä minä vaan, että meillä on muuten todella kaunista talvella pimeydestä huolimatta. Hashtag #winterwonderland onkin tuolla Instagramissa melko suosittu. Kotimaanmatkailua tulisi harrastaa enemmän talvella ja jakaa loisteliaita kuvia matkailuaiheisten hashtagien taakse ihan kotinurkilta. Olkoon siis tämä Instagram travel thursday pieni hehkutus kotimaan kauneudesta ja siitä, että talvisessa Suomessa riittää ihmeteltävää ihan meille kaikille.

Postauksen kuvat on otettu Espoosta ja tuo viimeinen tapaninpäivänä Punkaharjulta. Aika nättiä, sanoisin. Nämä kuvat ovat saaneet myös julmetun määrän tykkäyksiä tuolla Instagramin puolella.

Tämä postaus on osa

Instagram Travel Thursday

ta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät

Destination Unknown -blogin Satu

,

Kaukokaipuun Nella

ja

Veera Bianca

. Minut löytää Instagramista nimimerkillä

@jennaasi