Päiväretki Porvoossa

Voi että, kun se Porvoon vanha kaupunginosa on kaunis. Sokkeloiset kadut ja ne kauniit talot. Ei ihme, että tämä paikka sulattaa monen turistin sydämen niin kesällä että talvella. Talvella pienillä sivukujilla ei näkynyt ristin sielua. Tulee olo kuin olisi jossain taikamaailmassa, jossa ei ole muita kuin me kaksi.

20150124_145251_1.jpg

Kävimme viime viikonloppuna päiväretkellä Porvoossa. Lauantaiksi meillä ei ollut sen kummempia suunnitelmia, joten päätimme lähteä piipahtamaan Porvoossa.

Visit Porvoon

sivuilta tsekkasin etukäteen muutamia tärppejä. Suuntana oli vanha kaupunginosa, sen pienet somat putiikit ja jokin kiva ruokapaikka. Olin viimeksi käynyt Porvoossa kesällä 2012 ja silloinkin hypännyt vain autosta bussiin. Vanha Porvoo oli tuttu 10 vuoden takaa, joten nyt oli jo aikakin vierailla siellä ja virkistää muistia.

20150124_130925.jpg
20150124_145012_1.jpg

Päädyimme kiertelemään muutamia putiikkeja. Kauhistelimme kyllä hiukan hintoja. Yksi ehdoton suosikkiputiikkini oli Sasu's playhouse, josta olisin voinut ostaa kodin sisustuksen aivan uusiksi. Paikasta sai myös paljon DIY-vinkkejä, jos itse haluaa nikkaroida huonekaluja, Tuonne kyllä palataan vielä, kunhan joskus ostetaan uusi koti (asuntokuume on, tunnustan.)

20150124_133455.jpg
20150124_133349.jpg
20150124_132700.jpg

Ruokapaikaksi valittiin

Zum Beispiel

, jossa kävi kova kuhina lauantai-iltapäivänä. Olin kuullut paikasta paljon hyvää, joten olihan se itsekin testattava. Ravintola oli todella viihtyisä ja siitä tulin hiukan mieleen Södermalmin Urban deli. Delipuodista olisi voinut ostaa matkaan maukkaita herkkuja, joten oliiviöljyä, kotitekoista paastaa, hilloja tai Zum-olutta. Pääruoaksi söin lehtipinaatilla täytettyä paprikaa luomukvinoan, hummuksen, falafelin ja tzatsikin kera. Ruoka nyt ei ollut niiin erikoista, mutta oli se maukasta. O söi hiiligrillatun black angus- tafelspitzin, joka kuulemma oli myös maukasta. Arvostelu ravintolalle 3,5/5. Oikein kiva paikka, kiva tunnelma, ruoka ihan jees. Ei valittamista. Tällainen ravintola Espooseen kiitti ;)

IMG_20150124_134754.jpg

Kun masut oli täytetty, kävelimme vielä kirkon mäelle ja piipahdimme pienessä suklaapuodissa Brunbergillakin tuli luonnollisesti vierailtua, mutta sieltä(kään) ei tarttunut mitään mukaan. Elämä on niin helppoa, kun ei ole suklaanystävä :)

Talvisaikaan jokiranta näytti uneliaalta. Talvi-aitat olivat kyllä kauniit. Muutenkin Vanha Porvoo kokonaisuudessaan oli kaunis. Päiväretkipaikaksi Porvoo on loistava. Kesällä menisin ehdottomasti nauttimaan kahvista joen varteen ja Linnamäelle piknikille.

20150106_144558_1.jpg

Lopuksi vielä ihana talvifiilistelykuva. Oi, miten kaunis tää Suomen talvi onkaan.

Seuraava päiväretkikohde jonain viikonloppuna voisi olla Fiskars. Onko teillä jotain suosikki päiväretkikohteita pääkaupunkiseudun lähellä (maks. 1h ajomatkan päässä)? Nuuksio tiedetään jo ;)