Kaunis Arashiyama

Jos satut liikkumaan Kioton seudulla niin tulet varmasti miettineeksi kannattaisiko Arashiyamassa pistäytyä? Jep, kyllä siellä kannattaa piipahtaa.

DSC_0197.JPG

Arashiyama on Kioton yksi suosituimmista turistialueista. Se sijaitsee hiukan kaupungin ulkopuolella, noin 10 minuutin junamatkan päässä Kioton rautatieasemalta. JR junapassin omistavat pääsevät ilmaiseksi JR Sagano Linella Arashiyamaan. Matka ei ole tosiaan pitkä. Arashiyaman asemalta "pääkadulle" kävelee noin 8 minuuttia.

Jos energiaa riittää, niin täältä(kin) löytyy paljon temppeleitä. Kun temppelit alkavat tulla nenästä ja korvista ulos, voi suunnata mäen laelle ihastelemaan apinoita Iwatayama apinapuistoon. Mäen päältä on myös todella mahtavat maisemat kaupunkiin.

DSC_0193.JPG
DSC_0201.JPG
DSC_0236.JPG

Luonto selvästi läsnä Arashiyamassa. Kävelyreittejä, luontoa ja kauniita maisemia on Arashiyama täynnä. Kannattaa harkita pyörän vuokraamista, jos aikaa on enemmän. Arashiyamasta tuttu kuva on otettu yleensä bambumetsästä. En ehkä ihan ymmärtänyt, mitä ihmeellistä paljon mainostetussa "bambumetsässä" oli. Se oli hyvin pieni.

Pidimme kovasti Arashiyaman maisemista ja erityisesti apinapuistosta. Apinapuisto sijaitsee korkeahkon mäen päällä, jonne kiemurtelee alhaalta kaunis metsäpolku. Apinoita oliki enemmän kuin luulin. Siellä ne istuskelivat ja ihmettelivät. Apinoita sai syöttää pienestä mökistä ja yhtä pikkuahmattia oli itsekin pakko ruokkia.

DSC_0248.JPG
DSC_0257.JPG

Me vietimme mukavan iltapäivän Arashiyamassa. Fiiliksemme oli hyvä. Hymyilimme. Apinakeikan jälkeen istuimme vain joen varressa aurinkoisesta päivästä nauttien. Elokuisena iltapäivänä lämpötila oli reilusti päälle 30'c, joten hiki taas virtasi ja kyllä siinä yksi asahi maistui ;) O keskittyi kuvaamaan täydellistä olut-kuvaa ja itse vain istuin ja hengitin raikasta ilmaa. Tuo hengähdyshetki on yksi niistä hetkistä, jotka palaavat kirkkaana mieleen, kun niitä muistelee. Tuo paikka, hetki ja maisema.

20140820_152427.jpg
DSC_0206.JPG
DSC_0218.JPG

Tulipa näitä kuvia katsellessa niin kesäfiilis. Ja tuo häämatka. Se oli kyllä niin upea ja mahtava.