American Village - huvittelukeskus Okinawalla

Kävimme kerran Amerikassa Japanissa. Eikun Japanin Amerikassa. Eikun ihan vaan Okinawan jenkkikylässä.

DSC_0341.JPG

Mihama American Village kylä sijaitsee USA:n sotilastukikohdan liepeillä Okinawan saaren keskiosassa. Kävimme mielenkiinnosta kurkistamassa, mikä tämä jenkkikylä oikein on. Olimme ottaneet selvää sen verran, että jenkkikylä on tehty tarjoamaan huvituksia saarella asuville sotilaille ja heidän perheilleen kuin myös paikallisille.

DSC_0298.JPG
DSC_0320.JPG
DSC_0314.JPG

Alueelta löytyy sotilasperheiden asuntoja, ravintoloita, baareja, kahviloita, peli- ja keilahalli, Aeon- shopping mall, elokuvateatteri ja muita huvittelumahdollisuuksia. Jenkkiteema näkyy vaatemerkeissä, ruoassa (=hodareita ja burgereita) ja leffavalikoimassa. Ostoksien suhteen ei kannata muuten ihan hirveästi elätellä toivoa. Koot ovat pieniä ja vaatteet vähän sieltä tännepäin.

Ei muuten ihan sopinut saareen yleiskuvaan tämä mesta. Tuntui kuin olisimme kävelleet kulisseissa. Ainoa oikealta tuntuva asia oli vallitseva sää. Taifuuni muistutteli vielä itsestään kovilla tuulilla ja sateilla, joten alueella oli hyvin hiljaista. Vai olimmeko sittenin kulisseissa, kun siellä ei ollut ketään? Jokin tässä paikassa oli ihan hupsua. Olimme Okinawalla, mutta olo oli kuin olisi ollut pienen amerikkalaiskaupungin lähiössä. Poikkeuksena, että paikallisia pyöri siellä enemmän kuin jenkkejä. Eikä siellä muuten puhuttu oikein englantiakaan ;) Jos tarvitsee turisti-infoa, niin kylästä löytyy sellainen. Uskoisin, että siellä puhutaan hyvää englantia.

Kylän "päätunnusmerkki" on maailmanpyörä. Taifuunin takia se oli suljettu. Kävimme pyörimässä pelihallissa ja testasimme kaikki pallopelimahdollisuudet. Sitten vain yleisesti ihmettelimme kylän ympäristöä. Kylä sijaitsee meren rannalla. Sunset beach ei ollut mitenkään kummoinen ranta ja paikka oli hiukan aavemainen.

DSC_0292.JPG
DSC_0300.JPG
DSC_0312.JPG
DSC_0330.JPG
20140808_164538.jpg
CYMERA_20140808_164249.jpg

Kylä oli ihan käymisen arvoinen. Okinawalla on hurjasti muuta nähtävää ja jos aikataulu on tiukka, niin tämän paikan voi kyllä jättää välistä. Paikka oli todella hiljainen silloin kuin siellä vierailimme ja tämä varmasti johtui ihan edellisyön taifuunista. Muutenkin kylä oli nuhjaantunut ja päivänsä nähnyt. Ehkä suosittelisin vierailemaan täällä ilta-aikaan, jolloin kylässä on enemmän elämää.

Olimme havainneet saarella jenkkivaikutteita aiemminkin, joten oli kiva käydä tsekkaamassa, miten kahden valtion kulttuurit ovat sekoittuneet Okinawalla. Ja onhan ne. Okinawan saari koko komeudessaan on kyllä kokemus.