Talvinen romantiikkaloma Tallinnassa

Ei tarvitse mennä kauas Helsingistä, niin johan aurinko paistaa ja lunta tupruttaa. Viime viikonloppuna löysimme kauniin talvimaiseman Tallinnasta.

Kirpsakka pakkanen,

lumiset kadut,

joululaulut raatihuoneen torilla,

kuuma glögi joulumarkkinoilla,

piristävä auringonpaiste.

Olen käynyt Tallinnassa tänä vuonna kolme kertaa. Tallinna toimii joka kerta.

Tämän syksyn matkailuteemana on ollut miniloma-teema. Tallinnaan lähdimme lauantaina iltapäivällä ja saavuimme Tallinnaan juuri sopivasti auringon laskettua. Tallinnassa oli lunta. LUNTA. Olimme ihan innoissamme tästä valkoisesta hötöstä ja pienestä pakkasesta. En muistanutkaan sitä tunnetta, kun poskipäät punoittavat ja korvia palelee (unohdin myssyn kotiin).

Yövyimme L'Ermitage- hotellissa vanhankaupungin laidalla. Hotelli oli todella jees. Romantiikkapaketin hintaan kuului pullo hömppää, hedelmälautanen ja vielä illallinen hotellin ravintolassa. Huone oli upea ja iso. Kylpyammeessa lilluteltuamme söimme todella maukkaan illallisen hotellin ravintolassa. Pisteitä hotellille antaisin 4/5. Hotellilta on muuten lyhyt matka vanhaankaupunkiin ja Kalamajaan. Satamasta kävelymatka on n.20min.

Tallinnaan menee yleensä suunnitelmien kanssa. Olin ajatellut, että ehdimme viikonlopun aikana käymään Lentosatamassa ja Kalamajan alueelle testailemaan uusia ravintoloita. Aika kuitenkin vierähti ystäväpariskunnan kanssa höyrytessä vanhankaupungin kuppiloissa. Ilta oli kiva, kaikinpuolin. Suunnitelmat jäivät odottamaan seuraavaa kertaa. Eihän se Tallinna mihinkään tuosta lahden toiselta puolelta katoa.

Sunnuntai oli kaunis päivä. Aurinko paistoi ja pakkanen nipisteli jälleen poskia. Kävelimme ympäri vanhaakaupunkia, nautimme kuumat glögit joulutorilla, kuuntelimme lasten laulamia virolaisia joululauluja ja söimme maukkaan lounaan Peppersackissa. Olen muuten huomannut, ettei ole kovin montaa kertaa tullut käytyä Tallinnassa ilman, että olisin vierailut kyseisessä ravintolassa.

IMG_20141130_132723.jpg
IMG_20141130_133437.jpg
IMG_20141202_193843.jpg
IMG_20141202_193943.jpg
IMG_20141129_183543.jpg
IMG_20141130_101654.jpg

Tallinnan miniloma oli ihana! Lyhyt, mutta toimiva.

Tallinnassa riittää aina paljon nähtävää ja tekemistä, mutta sinne voi myös suunnata vailla suurempia suunnitelmia. Tulipa muuten myös pieni joulufiilis vihdoin ja viimein, kun näki lunta ja pääsi joulumarkkinoille. Joulufiilis on lymyillyt tähän asti jossain piilossa.

Tänään onkin aika suunnata sitten pidennetylle viikonloppulomalle Budapestiin. Voi, miten kivaa siitä tulee! Kivaa torstaita matkatoverit ;)

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat

Destination Unknown

,

Kaukokaipuu

ja Wanderlust expert.

Minut löydät Instagramista nimellä @jennaasi