Mietinnässä uusi vuosi 2015 - minne sitä matkustaisi?

Reissukalenteri on vuodelle 2015 vielä typötyhjä. Ei reissun reissua, ei suunnitelman suunnitelmaa. Ja hyvä niin!

En ole vielä suuremmin suunnitellut tai varaillut ensimmäistäkään matkaa vielä ensi vuodelle. Ei jaksa. Tänä vuonna on suunniteltu häitä oikein olan takaa ja muutenkin tuntuu tämän vuoden jälkeen, että nyt saa ylimääräinen suunnittelu loppua vähäksi aikaa. Ensi vuonna voisi vielä enemmän mennä fiiliksen mukaan.

Syksy on ollut aika raskas ja arki on syönyt vireystilaa niin, ettei päässä ole paljon ylimääräistä kolissut vapaa-aikana. Ne reissut, jotka ollaan heitetty, ovat olleet supertärkeitä jaksamisen kannalta. Arkena olen keskittynyt olennaiseen ja lähinnä vain suorittamaan. Töihin - salille - kotiin - töihin - salille - kotiin. Siinä se arjen pyhäkolminaisuus. En valita, mutta jotain uutta tuohon arkeenkin voisi ensi vuonna keksiä. Ehkä vaihdan kuntosalia.

Ensi vuonna haluan matkustaa taas niin paljon kuin se vain on mahdollista. Mieheni haukkoi henkeä yhtenä iltana, kun kerroin, ettei Kiinan reissun jälkeen heti matkusteta Aasiaan uudestaan. Välillä on hyvä matkustaa johonkin toiseen maailmankolkkaan. Haluan myös panostaa enemmän kotimaanmatkailuun.

Matkat ensi vuodella ovat siis auki. Muutama kohde on kuitenkin mielessä, joita voisin ajatella ensi vuodelle (okei kyllä se yksi Aasian kohdekin sinne listalle tupsahti).

1. USA & Kanada

New Yorkiin tekisi pitkästä aikaa mieli, mutta se voisi olla vain etappina pidemmällä reissulla. Jenkkilässä on niin paljon koluttavaa, että yksi kesäloma uppoaisi helposti siellä. Mieli tekisi myös kovasti Kanadaan. En usko, että noita reissuja viitsisi paljon yhdistää (tietty riippuu paljon olisi lomaa), mutta jos jompikumpi pitäisi valita, niin suuntaisin kyllä Kanadaan.

100.JPG

2. Espanja

Mä en ihan oikeasti ole koskaan käynyt Espanjassa :D Pitkä viikonloppu esimerkiksi Madridissa tai Barcelonassa tekisi varmasti oikein höpöä keväällä.

barcelona_guellin_puisto.jpg

Kuvan lähde.

3. Kreikan saaret

Jos kaipaisi vain lämpöä, aurinkoa ja maukasta ruokaa niin esimerkiksi Kreeta, Thassos tai muu Kreikan saari voisi tarjota hoitoa mielelle ja keholle. En ole muuten koskaan vielä käynyt Kreikassakaan. Kaikki nämä perus "suomalaiset matkustavat sinne eniten"- lomakohteet ovat mulla kokematta.

917a13af488f824e90fb42c7c5600f70.jpg

Kuvan lähde: Gloholiday

4. Soul, Etelä- Korea

Koreaan haluaisin matkustaa ihan vain ruoan takia. Haluaisin nähdä kuinka paljon kimchiä pystyy syömään viikon aikana. Muutenkin Etelä-Korea, mm. Jejun saarin kiinnostaisi nähdä. Soul on pitkään ollut yksi Aasian kaupungeista, joissa haluaisin päästä käymään.

5. Ristiin rastiin Norjaa

Auton nokka kohti pohjoista ja siitä Norjan puolelle. Haluaisin nähdä jäämeren, käydä Lillehammerissa, nähdä Norjan Rauman, vaeltaa vuoristossa jne. Norja on niin hulppean näköinen maa. Viihtyisin varmasti. Kallishan se tosin on.

6. SUOMI

Ensi vuonna aion panostaa kotimaanmatkailuun ja suomiretkeilyyn. Kaukokaipuun Nella on näyttänyt hyvää mallia siinä, miten kotimaankohteet tuodaan maailmankartalle. Suomi on täynnä upeita paikkoja, jotka ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia. Jos jokin tuon listan kohteista siis ainakin toteutuu ensi vuonna, niin se on rakas kotimaamme.

20140914_143850.jpg
IMG-20140722-WA0007.jpg

7. Baku, Azerbaidzan

Se vaan näyttää niin siistiltä ja eksoottiselta kohteelta!

53f2d7c0c07a800962000450_baku-flame-towers-hok_portada-740x1000.jpg

© Farid Khayrulin, kuva täältä

8. Sveitsi

Upean näköinen maa, josta olen kuullut paljon, mutta en ole vielä käynyt. Pitkään ollut TOP5 listalla Euroopan kohteista, joissa on pakko päästä käymään. Sveitsiin voisi varata pidemmänkin loman, jotta ehtisi näkemään ja kokemaan sekä kaupunkeja että vuoristoa.

e70dab9119b001e73c7f7ad26d348360.jpg

Kuvan lähde

9. Ranska

Kröhöm. Joku voisi vihdoin ja viimein viedä mut romantiikkalomalle Pariisiin tai vaikka Nizzaan.

10. Edinburgh, Skotlanti

Edinburgh ja Skotlanti ovat myös kuuluneet kohteisiin, jotka haluaisin nähdä. Edingburghista olen kuullut pelkkää hyvää. Voisin uhrautua ja lähteä miehen mukaan golf-lomalle ja samalla kierrellä itse paikkoja. Skotlannissa tosin pitäisi pelata golffia, joten voi olla ettei ihan vielä ensi kesänä toteudu tämä yhdistelmä. Ehkä otin tavoitteeksi, että vihdoin opin pelaamaan golffia niin päästään nille golf-lomille.

5f6fbd43c5b6cfa493725587431fbd7b.jpg

Kuvan lähde.

Olihan noita. Joku noista varmasti toteutuu ensi vuonna ja osa ei takuulla. Veikkaan myös, että kohdelistalle tupsahtaa ensi vuonna yllätyksiä, niin kuin aina. Tammikuiset matkamessut tarjoavat usein oikein hyvän startin vuoden matkailuun. Veikkaan, että sieltä löytyy taas aivan uusia kohteita, missä vierailla :) Kohtahan on muuten jo tammiku..

Matkailuun liittyy itselleni pari tärkeää juttua, jotka varmasti vaikuttavat ensi vuonnakin kohteiden valintaan. Ensinnäkin, matka on irtiotto arjesta ja se tuo hyvinvointia ja jaksamista. Toiseksi, matkat tuovat uusia "ärsykkeitä", uusia kokemuksia ja ne opettavat uusia asioita.

Jos pitäisi jokin motto valita vuoden 2015 matkailulle, niin se voisi olla joku tämmöinen:

"Matkusta kohteeseen, joka tekee sinulle hyvää."

tai

"Matkusta sinne, minne et olisi ikinä ajatellut matkaavasi"

Millaisia matkasuunnitelmia teillä on ensi vuodelle?