Temppelikierroksella Kiotossa

Wruum wruum!

Lämpömittari lähentelee varjossa +35'c, ei pilven pilveä taivaalla, laukku on asetettu pyörän koriin. Kaikki on valmista päivää varten. Hostellin pitäjä varoittelee meitä polttavasta helteestä, mutta meillä on kovat menohalut.

VAMOS! Nyt mennään!

Päivän ohjelmassa on kiertää mahdollisimman monta Kioton temppeliä ja nähtävyyttä.

Ensimmäinen etappimme on

Higashiyaman

alue, joka on yksi suosituimmista Kioton historiallisista alueista. Tänne kannattaa suunnata heti aamulla, sillä turistien määrä aamupäivällä on jo aikamoinen. Sydän hakkasi tuhatta ja sataa, kun poljimme pyörillä kukkulan päälle. Päivä oli sen verran kuuma, että yksi jos kaksikin turistia oli läkähtymäisillään kuumuuteen.

Käymme ensin kiertämässä Kiyomizuderan temppelin, joka on todella vaikuttava. Temppeliltä on muuten melko mukavat maisemat kaupunkiin. Kiyomizuderalta suuntasimme katsomaan Yasakan pagodaa (kuva alla). Turistit pääsevät myös pagodan sisään ihmettelemään. Tämä on melko harvinaista, sillä useimmiten niitä voi vain ihastella ulkoapäin. Yasakan pagodalta kävelemme Kodaijin temppelille, mikä on uskomattoman hieno paikka. Japanilaisten temppelien puutarhojen kohdalla meinaa loppua adjektiivit kesken. Vihreyttä ja vehreyttä voisi ihastella pidempääkin, mutta mahassa kurnii ja sen verran, että piipahdamme lounaalle syömään nuudelisopat.

Seuraava kohteemme on kuuluisa

Philosopher's walk

eli filosofien polku. Aloitamme Nanzenjin temppeliltä, josta pyöräilemme kuuluisan kävelyreitin aina Ginkakujin temppelille (hopeinen paviljonki) asti. Ehdimme vielä illaksi ihmettelemään kuuluisaa Fushimi Inari Shrinea, joka on tunnettu punaisista Torii porteista. Illalla olemme niin väsyneitä, että jaksetaan juuri ja juuri laahustaa pikaruokalaan syömään ja sitten valo sammuukin jo päästä.

Seuraavana päivänä kierroksemme jatkuu Nijon linnaan. Linnan sisältä ei saan ottaa kuvia, joten kuva-aineisto jää vähäiseksi koko paikasta. Nijon linnan ympäristö on ihan uskomattoman kaunis ja hulppea. Nijon linna on yksi Kioton suosikkipaikoistani. Käymme myös räpsimässä kuvia kuuluisasta kultaisesta Kinkakujin paviljongista. Onhan se ihan kiva nähdä, mutta noh.. päättäkää itse haluatteko maksaa kuvan ottamisesta. Lopulta siirrymme Arashiyamaan, joka onkin jo oma tarinansa. Kaiken kaikkiaan näemme Kioton nähtävyyksiä parin päivän aikana paljon. Pyörällä pääsemme sukkuloimaan paikasta toiseen oikein helposti, eikä kumpikaan meistä kuukahda helteessä. Tosin olkapääni väri on päivän päätteeksi samanlainen kuin Toriin portissa eli kirkkaan punainen.

IMG_20140818_101805.jpg
IMG-20140820-WA0005.jpg
IMG_20141104_094403.jpg
IMG_20140819_201056.jpg
IMG_20140924_225338.jpg
IMG_20140819_203328.jpg
IMG_20141104_123358.jpg
IMG_20140820_185852.jpg
IMG_20141104_095047.jpg
IMG_20140820_191247.jpg

Mitä paikkoja sitten suosittelisin näkemään Kiotossa? Käykää ainakin Kiyomizuderan ja Kodaijin temppeleillä sekä Nijon linnassa. Gionin alue on tunnettu geishoista, joten piipahtakaa siellä. Suosittelen myös Torii-porttien ihastelua. Niitä on huikeat 1000 kappaletta Fushimi Inari Shrinella.

Me kiersimme vain kaksi täyttä päivää ristiin rastiin kaupungissa. Tämä oli aivan liian vähän verrattuna siihen kuinka paljon nähtävää Kiotossa on. Toisaalta, itselleni kyllä riitti tuo temppelimäärä. Alkoi nimittäin tulla jo vähän yliannostus niistä loppumetreillä :D

Ja hei vuokratkaa pyörät! Niillä pääsee helposti siirtymään paikasta toiseen Kiotossa. Pyörällä ajelu säästää myös aikaa, koska liikkuminen paikasta toiseen on nopeampaa kuin julkisilla. Muutenkin oli niin siistiä pyöräillä niin huikeassa paikassa kuin Kioto!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat

Destination Unknown

,

Kaukokaipuu

ja

Running With Wild Horses

.

Minut löydät Instagramista nimellä @jennaasi