On se niin Osaka

Maailmassa on monta kaupunkia, johon kannattaa mennä ruoan takia. En ollut ajatellut, että Osaka voisi olla sellainen kaupunki ennen kuin maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni okonomiyakia. Suupielissä alkaa valua kuola, kun muistelee kuinka maukasta se olikaan. Ja Osakassa katuruoka muutenkin, oijoi. Noh mutta, asiaan.

Kaupunki, jossa olen aina halunnut käydä (niitähän ei ole muuten montaa ;)) on ehdottomasti Osaka. Emme olleet suunnitelleet Osakaa kohteeksi meidän Japanin tourneella. Aikaa oli tosi "vähän", joten olimme ajatelleet jättää Osakan odottamaan seuraavaa Japanin reissua.  Matkasuunnitelmamme kuitenkin muuttui pariin otteeseen reissun aikana ja lopulta päädyimme Osakaan päiväretkelle. Jätimme rinkan ja repun lokeroon säilöön päivän ajaksi Shin-Osaka asemalle ja lähdimme tutkailemaan kaupunkia. Jälleen kerran

kävelimme

 päivän aikana ihan järjettömän paljon. Ehdottomasti paras tapa nähdä kaupunkia, jos ei ole kiire mihinkään eikä tarkoitus säntäillä nähtävyydestä toiseen.

Ensin kävimme katsomassa

Osakan linnaa

, joka on melkoisen hieno ja vaikuttava. Turisteja pyöri linnan ympärillä kuin kärpäsiä, joten tyydyimme ihmettelemään linnaa vähän kauempaa. Linnan sisällä toimii museo. Linnan lähellä on paljon turistikojuja ja food truckeja, joista ehdottomasti suosittelen ottamaan vähän välipalaa.

IMG-20140824-WA0006.jpg
SAM_2740.JPG
SAM_2754.JPG
DSC_0364.JPG
DSC_0347.JPG
DSC_0356.JPG

Linnalta lähdimme kävelemään kohti Dotonboria ja Shinsaibashia. Matkalla pysähdyimme ihmettelemään Kendo-harjoituksia. Melkoista oli kyllä meininki! Varmasti hiukan kuumaa puuhaa, kun on nuo vermeet päällä. Myös O:n oli pakko päästä kokeilemaan Kendo-asusteita. Itse harjoituksiin häntä ei (onneksi) otettu.

DSC_0367.JPG
IMG-20140824-WA0010.jpg

Matkalla Dotonborin alueelle ehdimme ihmetellä Osakan arkea. Bisnesihmisiä käveli lounasbagit käsissä takaisin töihin, joku oli ehtinyt päivälenkille, joku fiksasi pyörää, toinen skootteria. Kaupungissa oli keskellä päivää hyvä pöhinä päällä. Ihmiset näyttivät iloisilta ja tyytyväisiltä. Kaupungin meiningistä tuli hyvälle tuulelle. Juttelimme myös paikallisten kanssa ja kävi ilmi, että Osakassa asuu todella paljon ulkomaalaisia. Tapasimme muun muassa jamaikalaisen lakiopiskelijan, joka oli tekemässä harjoitteluaan Osakassa ja teki myös toisena työnään englanninopettajan hommia. Hän piti kaupungista todella paljon ja kertoi, että Osaka on mainio paikka asua.

Shinsaibashin alue olikin sitten kunnon...ostoshelvetti maan päällä. Kauppoja oli joka lähtöön ja ihmisiä kuhisi kuin muurahaispesässä. Itsekin sorruin TH:n kauppaan katsomaan olisiko alessa jotain kivaa. Harvemmin sitä tulee Hilfigerin liikkeestä ilman ostokassia lähdettyä.. Ostoskadun vilinää ihmetellessä tuli sitten kamala nälkä. Oli aika mennä nauttimaan sitä kuuluisaa okonomiyakia. Voi että, se oli kyllä niin hyvää. Voisin mennä Osakaan pelkästään sen okonomiyakin takia. Kun mahat olivat taas täynnä jäimme hetkeksi aikaa joen varteen istuksimaan ennen kuin sukelsimme Dotonborin ravintola-alueelle tutkailemaan, mistä saataisiin lisää hyvää ruokaa :D

DSC_0389.JPG
DSC_0391.JPG
DSC_0400.JPG
DSC_0385.JPG
DSC_0374.JPG
IMG_20140823_185211.jpg
IMG-20140824-WA0004.jpg
DSC_0392.JPG

Illan pimetessä oli aika palata juna-asemalle ja hypätä Kiotoon menevään Shinkanseniin. Molemmilla oli vähän harmistunut fiilis siitä, että Osakan pitstop jäi niin lyhkäseksi.

Olisimme halunneet jäädä kaupunkiin pariksi päivää, mutta valitettavasti kaikki halvat, keskihintaiset ja "kalliihkot" hotellit olivat TÄYNNÄ. Ei haluttu maksaa Hiltonista 900€ yö, joten menimme Kiotoon lopulta yöksi. Junamatka kestää Shinkansenilla n. 15min Osakasta Kiotoon, joten matka ei ole pitkä :)

Ja tässä tuleekin sitten yksi vinkki: Varatkaa mahdollisimman etukäteen majoitus Japanissa.

Etenkin elokuussa kaikkien isojen kaupunkien hodlat myivät eioota, joten extempore reissuja ei voinut tehdä. Me emme ajatelleet, että tilanne olisi tämä, joten pari muutakin paikkaa jäi näkemättä majapaikkojen puutteen takia. Tyhmää, mutta haluttiin mennä fiiliksen mukaan eikä suunnitella koko reissua alusta loppuun etukäteen.

Me palaamme vielä Osakaan syömään okonomiyakia, se on varma! Kaupungista jäi muutenkin niin hyvä fiilis!

Blogilla on muuten nyt Facebook-sivut. Käykääs kurkkaa: 

https://www.facebook.com/hugepassiontolife