Loppupohdinnat häiden järjestämisestä ja muutamia vinkkivitosia

Kiitoskortteja väkerrellessä katselin hetken tauon jälkeen hääkuviamme. Mikä iloinen ja ihana fiilis niistä taas tulikaan. Muutama kuva sai myös rouvan vähän herkistelemään. Vielä kerran täytyy sanoa, että häät olivat meidän mielestä täydelliset ja niin onnistuneet. Niitä iloisia juhlan hetkiä on ihana muistella tulevaisuudessakin.

Jenna%2B%26%2BOlli%2B(30).jpg
Jenna%2B%26%2BOlli%2B(61).jpg

Nyt kun aikaa on vierähtänyt häistä parisen kuukautta on hyvä pistää pakettiin ajatuksiani häiden järjestämisestä yleensäkin. Näiden ajatuksien myötä syntyi kiitoskorttiin runo (en voi sitä paljastaa vielä), joka mielestäni kiteyttää hyvin ajatukseni.

Tässä tulevat ajatukseni häiden järjestämisestä. Mukana myös pari vinkkiä tuleville morsmaikuille:

- Jokainen sekuntti ja hetki, jonka käytin häiden järjestämiseen ja suunnitteluun, oli kannattava. En kadu yhtään sitä panostamista. Se oli ihanaa puuhastelua arjen keskellä. Se oli yksi elämäni tärkein projekti, jonka sain toteuttaa alusta loppuun O:n, perheen ja ystävien avustuksella. Isoin kiitos kuuluu iskälle, äitille, Lissulle, mummolle, Lehtosen veljeksille, kaasoille ja bestmaneille, Annelle, Paavolle, Keijolle ja kaikille niille, jotka halusivat ideoida ja toteuttaa häät kanssamme.

Jenna%2B%26%2BOlli%2B(263).jpg

- Rahan käyttöä moni häitä järjestävä miettii. Ja kyllähän niihin häihin saisi uppoamaan ihan tajuttomasti rahaa. Meillä oli tarkasti suunniteltu budjetti, joka piti suht hyvin paikkansa kaikkien laskujen maksamisen jälkeenkin. Katsoin juuri exceliäni, jossa on kirjattu 

jokainen

kulu, mitä häihin meni (vitsi kyllä kannattaa olla tällainen Excelöinti Elli :D). Pitopalveluun meni ehkä enemmän rahaa kuin ajateltiin ja se oli ehdottomasti isoin kuluerä. En kadu sitäkään, että käytimme "suht paljon" rahaa häihin. Jokainen käytetty euro oli sen arvoinen. Mietimme paljon sitä, missä voitaisiin säästää ja missä emme ehdottomasti halua säästää (ruoka ja juoma). Once in a lifetime juttuja hei!!

Jenna%2B%26%2BOlli%2B(326).jpg
Jenna%2B%26%2BOlli%2B(447).jpg

- Emme halunneet mitään prameita ja elegantteja hienostojuhlia, joissa rahan käyttö näkyy. Me halusimme luonnolliset ja metsähenkiset häät metsästyspirtillä (

täällä

häidemme pöytäkoristeluista). Halusimme hyvät bileet, joita häävieraatkin voivat hymyssäsuin muistella. Me halusimme pitää tunnelmaa yllä ja juhlia rakkaiden ihmisten kanssa päiväämme. Jalat olikin kyllä niin hajalla siitä tanssimisesta, joten sen perusteella onnistuttiin ainakin tunnelman ylläpitämisessä :D Äitikin oli ihan hämmästynyt mun joraamisesta.

- Ihmiset tekevät juhlan, ei häiden ohjelma. Meillä oli tutustumisleikki, matkailutietovisa, anoppien ryöstö ja hääkimpun ja sukkanauhan heitto. Vähän jotain, mutta ei mitään liikaa.

- Livebändi on ehdoton juttu! Kyllä meidän häissä tanssittiin ja se oli niin parasta se.

IMG_1409.JPG

- Liian tarkka ja yksityiskohtia tuijottava ei saa olla. Moni morsian miettii, miten sitä voi nauttia päivästään ja miten kaikki oikein sujuu. Tämä on ihan ymmärrettävää. Morsian käyttää pitkän ajan yhden päivän suunnitteluun ja toteuttamiseen ja haluaa sen menevän niin kuin on päässään miettinyt. Tähän en ryhtynyt alkuunkaan! Mä tiesin, että meillä on täydellinen tehojoukko apuna. En miettinyt ja jännittänyt yhtään, miten hääjuhla tulee menemään. Koska tiesin, että se

menee omalla painollaan varmasti tosi hyvin.

Mä luotin 150 %:sti kaasoihin ja bestmaneihin ja perheen apuun.

Jenna%2B%26%2BOlli%2B(413).jpg
Jenna%2B%26%2BOlli%2B(564).jpg

- Tee hyvä suunnitelma ja tehtävänjako. Pelkäsin vähän, että nauravatko tukijoukot minut ihan pihalle, kun lähettelin heille listan tehtävistä ja aikataulusta etukäteen. Mun mielestä oli tärkeää, että jokainen tietää tehtävänsä ja sen mitä hääjuhlan aikana tapahtuu. Vastuunjako oli selkeä. Rakastan organisointia, mutta en halunnut vetää (ihan) överiksi. Tämä oli kuitenkin onnistuneen päivän yksi tärkeimmistä jutuista. Jokainen tietää, mitä tekee ja aina saa apua toisilta. Tämän vuoksi mulla oli niin helppo olla hääpäivänä. Sain vaan nauttia päivästäni, kun tiesin hommien hoituvan.

Jenna%2B%26%2BOlli%2B(74).jpg

- ÄLÄ LUO LIIAN TIUKKAA AIKATAULUA PÄIVÄLLE. Niin kuin sanottu, niin hääjuhla menee omalla painollaan eteenpäin. Pitää olla tarpeeksi väljä aikataulu. Meidän hääpäivämme oli kuuma ja aurinkoinen. Juhlapaikalla sisällä oli todella lämmin tunnelma, joten oli hyvä päästää ihmiset ulos haukkaamaan happea ja pitihän pitopalvelunkin pitää taukoja keittiössä. Olin tehnyt aikataulun (melko tiukahkon) hääjuhlaan, mutta painotin edellisenä päivänä hääpaikkaa laittaessa, että

"hääjuhlassa on aikataulu, mutta ei ole kuitenkaan aikataulua."

Jenna%2B%26%2BOlli%2B(443).jpg

Ihastuttava hääkoira Kasperi

- Iltapalalla kannattaa tarjota päivälliseltä jääneitä rippeitä. Siihen kylkeen sitten jotain pientä. Mielestäni mitään ihmeellistä ei tarvita, sillä eivät ihmiset kauheasti jaksa syödä. Jotain pientä kuitenkin kannattaa olla.

- Varaa paljon vettä, vichyä ja muita alkoholittomia juomia tarjolle koko illaksi. Jos on kuuma päivä niin on todella hyvä olla muutakin tarjoilla kuin holillista juomista.

- Me juhlimme häitä aina klo 02 asti. Olisi ollut hassua jättää juhlapaikka aiemmin, koska bileet olivat niin mahtavat. Ehdimme kyllä nauttimaan hääyöstäkin ;)

NUKU HYVIN EDELLISYÖNÄ. 

Nukuin häitä edeltävänä yönä ehkä noin 2h. Viiden jälkeen aamulla ei uni tullut enää lainkaan. Hotellihuoneessa oli kuuma ja muutamat tyhmät pikkuseikat vaivasivat mieltä. Hääyönä nukuin toiset mokomat 2h. Häiden jälkeisenä päivänä ymmärrettävästi väsytti.

SAM_1854.JPG

- LÄHDE HÄÄMATKALLE HETI, jos se on mahdollista. Häiden jälkeen tarvitsee lepoa ja rentoutumista, sillä häät väsyttävät niin henkisesti kuin fyysisesti. Oli ihana päästä melkein heti häämatkalle, sillä heti häiden jälkeen on vielä sitä ”maagista tuore aviopari-taikaa” , jolloin haluaa olla vain kahdestaan. Jos ei voi lähteä ulkomaille heti niin mökkireissukin olisi sopinut.

-

Nauti päivästä.

Se on vain se yksi päivä elämästä. Vaikka se onkin todella tärkeä itselle, niin kyse on todella vain yhdestä päivästä. Pitopalvelun nainen sanoi sen niin osuvasti: ”Nauttikaa häiden järjestämisestä, sillä itse hääpäivä menee niin nopeasti ettette siitä osaa välttämättä nauttia.”

Tätä hän ei sanonut pahalla. Tottahan se on. Hääpäivä menee NIIIIIN nopeasti, joten pitää nauttia siitä kaikesta järkkäilystä ennen häitä. Ja myöhän nautittiin! Itse nautin myös hääpäivästä todella paljon aamukuudesta aamuseitsemään, mutta nopeasti se meni.

Jenna%2B%26%2BOlli%2B(221).jpg

Hyvät tulevat morsmaikut. Nauttikaa siis häiden järjestelemisestä täysillä! Se suunnittelu on niin kivaa! Ei kannata kuitenkaan stressata turhia. Kaikki menee omalla painollaan.

Sitten niiden kiitoskorttien kimppuun.

Kuvat:

Pisara Photography

ja Keijo Mäkinen