Oi Okinawa - Japanin paratiisisaari

Miten sitä aloittaisi. Miten sitä sanoin pukisi sen viikon, jonka vietimme Okinawalla elokuussa. Ensimmäiset 6 yötä köllöttelimme Rizzan Sea Park Hotel nimisessä resortissa, joka sijaitsee Onnan kylässä reilun tunnin bussimatkan päässä Nahan lentokentältä.

Olin todella todella väsynyt nainen häiden jälkeisenä maanantaina, kun hypättiin lentokoneeseen. Lennettiin suoralla lennolla Tokioon, jossa vaihdettiin Naritan lentokentältä Hanedan lentokentälle. Suora bussiyhteys Naritalta Hanedalle vei 1,5h, joten jos vaihdatte lentokenttää Tokiossa, kannattaa varata aikaa kunnolla. Meillä oli 4h vaihtoaikaa ja se riitti hyvin. Hanedalta jatkolento vei meidän Nahaan, Okinawan pääkaupunkiin. Siellä napattiin taas bussi, joka vei meidät suoraan resortin ovelle.

Viikon agenda, ehdoton päämissio oli ottaa rennosti. Tiedättekö, miten vaikeeta sekin voi olla? Yritä nyt pysyä paikallasi 6 päivää? Helpommin kuin sanottu kuin tehty. Onnistuttiin kuitenkin relaksoitumaan ihan totaalisesti tuon viikon aikana. Meillä oli täydellinen huone ja näkymä parvekkeelta merelle aivan mahtava. Tuore aviopari oli hyvin tyytyväinen häämatkansa ensimmäiseen kohteeseen. Saatiin levätä ja nukkua kunnolla. Okinawa voitti kyllä muut rantalomakohteet ihan täysin meidän silmissä.

IMG_20140829_180152.jpg
IMG_20140810_101600.jpg

Hotelli itsessään oli valtava. Ravintoloita oli seitsemän erilaista, oli karaokea, pelihallia, kauppoja, spa ja hemmottelupalveluja yms yms. Itse resortin alueelta ei olisi tarvinnut poistua koko viikon aikana kertaakaaan, sillä kaikki tarvittava sieltä löytyi. Harrastusmahdollisuuksia oli myös valtavasti vesilajeista ja tenniksestä minigolfiin. Hotelliin mahtui yli 2500 asukasta ja koko viikon aikana nähtiin vain 4 länsimaalaista. Se, jos jokin, oli kivaa.

IMG_20140807_001556.jpg
IMG_20140806_115355.jpg
IMG_20140806_093625.jpg
IMG_20140810_143416.jpg

Ensimmäisenä rantapäivänä meille selvisi vähän ikävämpi yllätys. Se oli nimittäin taifuuni, jonka odotettiin osuvan Okinawalle pari päivää meidän saapumisen jälkeen. Mitään paniikkia ei lietsottu, itse asiassa me ei edes oltaisi tiedetty koko taifuunista, jollei taksikuski olisi naureskellut meille "taifun taifun is coming tomorrow" :D Taifuuni kuitenkin sotki säätä. Parinä päivänä satoi vettä ja tuuli oli yhtenä iltana varsin pelottava. Taifuuni menikin idästä ohi ja selvittiin säikähdyksellä.

IMG_20140806_093939.jpg
IMG_20140808_192726.jpg
IMG_20140812_104013.jpg
IMG_20140808_160443.jpg

Rennon viikon aikana kerettiin totta kai seikkailla muuallakin kuin hotellin lähialueella. Niistä juttua myöhemmin. Muutoin meidän päivät koostuivat rannalla oleskelusta, syömisestä, juomisesta, nukkumisesta ja nauttimisesta. Jäätelö maistui ihan liian hyvältä Okinawalla, sitä tuli vedettyä kaksin käsin. Ehdittiin myös toteamaan moneen kertaan, että on niin IHANAA olla tämmöisessä lomaresortissa lepäämässä ennen kuin itse "loma" alkaa. Nautittiin todella paljon Rizzanissa oleskelusta, mutta olimme myös täysin valmiit jatkamaan seikkailua lähtöpäivänä. Family Lehtonen nimittäin on kovin liikkuvaista ja menevää sorttia.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat

Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

Minut löydät Instagramista nimellä @jennaasi