Mahottoman ihana mökkiviikonloppu

Nyt on aikamoinen fiilis. En oikein osaa kuvailla, millainen tämä fiilis oikein on. Ensi viikolla tähän aikaan olen jo naimisissa ja pian lähdössä honeymoonille. Mutta tämän hetkinen fiilis ei liity pelkästään siihen, että tuleva viikko on hyvin hyvin jännä viikko! Takana ollut viikonloppu oli vähintäänkin ihan sanoinkuvaamattoman upea! Mitään ihmeellistä ei tapahtunut, mutta nyt tuntuu, että leijun vähintään puoli metriä ilmassa (vai johtuuko se häistä?)

Olin jo aikaisemmin kuullut, että jotain menoa oli mun pään menoksi suunniteltu, mutta en halunnut edes miettiä etukäteen, mitä se voisi olla. Viikonlopun päätarkoitus oli levätä ja rentotua. Siinä kyllä täydellisesti onnistuinkin!

CYMERA_20140726_154805.jpg
CYMERA_20140725_145035.jpg
IMG_20140727_133230.jpg

Torstai-iltana hyppäsin VR:n kyytiin ja suuntasin kohti Imatraa. Imatran juna-asemalla hyppäsin äidin kyytiin ja matka jatkui kohti mökkiä. Torstai-iltana saunomisen ja monen uintikerran jälkeen uni maistui aitassa maukkaasti. En koskaan nuku missään paikassa niin hyvin kuin tuossa mökin aitassa.

Perjantaina päätarkoitukseni oli nollata pää kaikista arjen kuvioista. Rentoutumisen jalotaitohan on välillä nimittäin todella vaikeaa. Maukkaan aamupuuron jälkeen heitin bikinit päälle ja suuntasin laiturille makoilemaan. Muutama tunti paikoillaan, vain kirja nenän edessä, teki niin höpöä! Järvessä pulikointi ei nyt ollut maailman virkistävintä, mutta ihanan lämmintä linnunmaitoa se vesi oli. +26'c asteisessa vedessä jaksaa kyllä uida vaikka kuinka kauan.

20140725_101811.jpg
CYMERA_20140725_111041.jpg

Mutta sitten siihen yllätyspuoleen. Serkun avopuoliso oli luvannut laittaa mun ripset ja kulmat Imatralla. Ajomatka mökiltä takaisin Imatralle oli ikimuistoinen, koska autossa ei tietenkään ollut ilmastointia. En muista, milloin olisin autossa hikoillut niin järkyttävästi :D Kulmien ja ripsien laiton jälkeen emme palanneetkaan takaisin mökille, vaan matka jatkui väärään suuntaan kohti Lappeerantaa. Lappeerannassa kävimme syömässä ravintola

Tassoksessa

, jossa ruoka oli oikein maittavaa. Pistaasijäätelä jälkkäriksi kruunasi ruoan! Ainut miinus olotilassa oli jäätävä päänsärky ja huono olo, kiitos auringonpistoksen. Matka Lappeerannasta ei jatkunut vieläkään takaisin mökille, vaan kohti Luumäkeä! Luvassa oli perinteiset lavatanssit Risulahdessa. Jos joskus olo ollut kuin Suomi-filmissä 80-luvulla niin tuolla tanssilavalla. Mutta kylläpä ihmiset tanssivat hienosti!

Lavatanssien jälkeen porhalsimme ajoissa äidin kanssa takaisin mökille. Iltahämärässä pistettiin vielä sauna lämpiämään ja nautittiin ihanasta kesäillasta. Se oli äiti-tytär-laatuaikaa parhaimmillaan!

Lauantaina päivä starttasin pitkällä aamu-uinnilla. Rakas ystäväni (kaasoni) tuli lapsensa kanssa viettämään päivää mökille. Aika kului kuin iltamissa, kun saunan rappusilla höpötettiin ja nautittiin. Pikkutyttö tykkäsi kovasti uimisesta ja isommilla tytöillä jäätelöä upposi napaan lakkahillon kanssa reilu satsi. Oltiin kyllä iloisia hymytyttöjä kaikki kolme + tietenkin äiti.

IMG_20140725_110204.jpg
CYMERA_20140726_101154.jpg
CYMERA_20140727_130440.jpg

Kun vieraat lähtivät, olikin jo hirveä kiire kalalle! Isot ahvenet odottivat pyytäjiään Kalavedellä. Ilma oli tyyni ja todella lämmin. Edes paarmat eivät kiusanneet meitä kalareissulla. Ahvenia tuli ja itse sain jopa mato-ongella yhden 1,5kg hauen ylös. Ongella viihdyttiinkin pitkä tovi ja oltaisiin varmasti oltu pidempäänkin, jollei kauhea kiukkunälkä olisi iskenyt. Mutta kyllä se nälkä hyvin nopeasti katosi, kun maha täyttyi paistetuista ahvenista. Kyllä ahven vaan on niin maistuva kala! Lauantai-iltana nautittiin mummon kanssa saunomisesta ja uimisesta ja uni tulikin taas hyvin nopeasti heti saunomisen jälkeen.

20140726_203810.jpg
20140726_175928.jpg

Sunnuntaina, ennen paluuta tunkkaiseen pääkaupunkiin, ehdin vielä nauttia maaseutumaisemista, paistetuista muikuista ja uimisesta. Ehdittiin myös äidin kanssa hössöttämään hääjuttuja oikein riittämiin. Lähtiessäni mökiltä iski taas se tuttu haikeus. Onko täältä tosiaan pakko lähteä? Miksen voi olla täällä viikkoa? Sanoessani mummolle heipat todellisuus kuitenkin iski. Mummo sanoi, että ensi viikolla nähdään ja toivotti hyvää hääviikkoa. Siinä vaihessa tajusin, että no niinpä nähdäänkin! Minä menen ensi viikolla naimisiin. Silloin kyllä pyörähti sellaiset rakkausperhoset vatsassa ja niin isosti, että mieli teki heti oman kullan kainaloon kotiin.

CYMERA_20140727_130326.jpg
CYMERA_20140727_111506.jpg
CYMERA_20140725_145006.jpg

Viikonlopun jälkeen olo oli ennen kaikkea virkistynyt ja levännyt. Olo oli myös niin kevyt ja onnellinen. Tätä minä juuri viikonlopulta halusin. Nyt on täynnä energiaa, jota tarvitaan hääviikon hulinoissa!

Kiitos äiti <3