Tallustellen Tallinnassa

Aikainen lintu ensimmäisen Tallinnan laivan nappaa!

Viime lauantaina kilkattava herätyskello herätti meidät klo 05.15. Hurautimme autolla unenpöpperöisin silmin Länsisatamassa sijaitsevaan laivaan, joka lähti klo 7.30.  Päivän pääagenda oli hakea hääjuomat Tallinnasta (josta mainitsin jo aiemmassa postauksessa). Itse viinaralli-operaation jälkeen meille jäi reilu nelisen tuntia aikaa kierrellä kaunista Tallinnaa. Alkuperäinen suunnitelma oli vähän shoppailla, mutta siitä emme jaksaneet innostua. Ainut ostokseni Tallinnasta oli herkullinen fenkolitee, johon ei vaan voi kyllästyä! Kassi täyteen teetä ja eikun menoksi.

Suuntasimme Tallinnan tuttuun ja turvalliseen Vanhaankaupunkiin kävelemään. Suomalaisten turistien lisäksi liikenteessä oli hyvin paljon saksalaisia. Ihmisiä ei ollut liiaksi liikenteessä, joten pikkukaduilla sai rauhassa tallustella ja ihastella. Tallinnan vanhakaupunki on aina vaan niin kaunis!

Söimme kevyen lounaan kreikkalaisessa

Sytarki

-ravintolassa. Pieni fetasalaatti tuoreen leivän kera täytti kurnivan vatsan vähäksi aikaa. Hiukan viileä ilma söi intoa istua terassilla, joten pistimme töppöstä toisen eteen ja kävelimme Kohtuotsan näköalatasanteelle kuvailemaan. Eniten kiinnostusta herätti paikalle lennähtänyt päällikkö-lokki, joka oli ehdottomasti isoin ikinä näkemäni lokki. Vihaisen näköinen lintu oli mielellään kuvattavana turistien edessä. En tiedä, kuka sille oli maksanu linssiludena toimimisesta.

IMG_20140607_140446.jpg
IMG_20140607_134349.jpg

Vanhastakaupungista suunnattiin Kalamajan alueelle, joka oli itselleni täysin uusi tuttavuus. Kiersimme paikallisilla lauantaimarkkinoilla, joilla riitti sekä ihmisiä että tavaraa. Markkinoilla tunsi olevansa keskellä paikallista elämää. Ei se elintaso kyllä päätä huimaa Tallinnassakaan. Hiukan ehkä hassua oli se, että kun paikallisten markkinoilta asteli pari korttelia eteenpäin, tuli keskelle hipsteri-aluetta, josta löytyi vintage- ja design liikkeitä.

Kalamajan alue oli kyllä siisti. Tykkäsin siitä todella paljon. Harmi vain, ettemme ehtineet aluetta sen enempää kiertämään. Kävimme hyvin suositussa ja blogeissa useaan kertaan hehkutetussa F-Hoonessa toisella lounaalla.  Toisella lounaalla syötiin dumplingeja ja päälle join Saku Manchester oluen, josta on tullut Viron reissuilla yksi suosikkiolueni. F-Hoone oli mielettömän kiva paikka. Siellä olisi voinut istua vaikka kuinka pitkään. Sinne tulee varmasti suunnattua vielä monta kertaa tulevilla Viron reissuilla. Ehdottomasti suosittelen!

Jälleen kerran täytyy myöntää, että: Aina voi mennä Tallinnaan!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

Minut löydät Instagramista nimellä @jennaasi