Kesän ensimmäinen superviikonloppu

Vähän aikaa sitten kirjoittelin kuuluisista kesäsuunnitelmistani postauksen, jossa listasin mitä kaikkea haluan tänä kesänä tehdä. Nyt kahden viikon aikana en ole saanut kovin monta juttua "to do-listalta" yliviivattua, mutta kaikkea todella kivaa tässä on ehtiny tekemään. Tämän viikonlopun aikana ollaan menty eikä meinattu!

Koska kesän viikonloppuja on hyvin vähän, tulee ne viettää tehokkaasti. Tämä viikonloppu on ollut tapahtumien täyteinen. Ja vaikka nyt kovasti väsyttääkin, niin kyllä on ollut niin kivaa.

Perjantaina käytiin O:n kanssa kunnon "treffeillä". Kyllähän sitä tulee tehtyä vaikka mitä kivaa joka viikko yhdessä, mutta oikeita treffejä tarvitaan parisuhteessakin! Mentiin perinteiseen tapaan syömään ensin hyvin ja sitten leffaan. Vaikka treffikumppani olikin hyvin tuttu ja rakas, niin matkatessani Solna-ravintolaan perjantaina, mulla oli todella jännittynyt fiilis :D Näytänkö hyvältä? Onko hiukset hyvin?

Töistä lähtiessä olin ehtinyt sotkea meikkini ja hiukseni vesisateessa. Kampin vaateliikkeiden peilien edessä kävin vähän korjailemassa naamataulua ja hiuksia. Vaihdoin myös pitkästä aikaa korkkarit jalkaan ja niilläkin onnistuin melkein kaatumaan hakiessani leffalippuja Tennarista. Viheliäitä koroille nuo muoviset reikämatot! Istuessani ratikassa Munkkiniemeen tuli sellainen olo, että on todellakin menossa treffeille. Ja hyvät treffit ne olikin! O oli ostanut vielä mulle lahjankin: rannekkeet Lintsille! Kyllä lapsi on taas onnellinen :)

CYMERA_20140608_203303.jpg

Solnassa syötiin viiden ruokalajin yllätysmenu, joka oli minun osaltani arvosteltuna sellainen 4/5. Olin etukäteen ilmoittanut, etten syö punaista lihaa, joten omat annokseni vaihtelivat O:n annoksista. Alkuruoaksi oli risottoa, keittoa ja parsaa. Pääruoaksi oli paistettua siikaa ja jälkkäriksi pannacottaa, jäätelöä ja raparperihilloketta.  Iso suositus Solnalle, menkää ihmeeessä käymään Munkkiniemen helmessä!

Dinnerin jälkeen käytiin katsomassa The Grand Budapest Hotel -leffa, joka oli kaikkea muuta kuin olin ajatellut. Kreisi taide-elokuva. Ei missään nimessä huono. Ihan eri genreä, mitä yleensä menee katsomaan. Leffan jälkeen oli aika mennä nukkumaan maha täynnä leffakarkkeja. Elintasomaha kiittää!

Pitkään ei ehdittykään nukkua, kun piti jo herätä klo 5. Lauantain ohjelmassa oli viinaralli Tallinnaan. Haukotuksien määrä oli suuri, kun jonotettiin autossa laivaan pääsyä aamulla, mutta siitä se päivä lähti rullaamaan. En ollut koskaan aiemmin matkustanut auton kanssa laivalla, joten jo pelkkä autokansi oli kokemus! :)

Voin kertoa, ettei oltu ainoita Superalkossa klo10 aamulla. Kaikki kesäjuomia hakevat suomalaiset juoksivat päättöminä kanoina alkoholin perässä. Huvitti hiukan. Me saatiin hääjuomat nopeasti tilaustiskin takaa ja kaikki mahtui autoonkin näppärästi. Sitten vain auto parkkiin ja päiväksi Tallinnaan seikkailemaan. Lisää Tallinnasta myöhemmässä postauksessa.

IMG-20140608-WA0023.jpg

Kotona oltiin lauantai-iltana klo20 ja en muista milloin olisin ollut niin väsynyt. Pienen lepohetken jälkeen päätettiin tehdä pitkästä aikaa pizzaa kotona. Tungin kaiken mahdollisen omaan pizzaani aina punajuurista lähtien. Vähän päälle pinaattia takapihalta ja avot, kun tuli hyvää!

IMG_20140608_123022.jpg
CYMERA_20140608_141932.jpg

Tänään, sunnuntaina, sain silmät auki kunnolla puol11 aikoihin. Olo oli naattipotaatti. Ei jaksanut mitään. Piti siivota, piti mennä salille, piti kitkeä kasvimaa jne. En jaksanut! Sen sijaan laiskottelin aamupäivän kotona. Korkkasin OITNB kakkoskauden Netflixistä (huippu!) ja otin iisisti. Sitten olikin virtaa lähteä Korkeasaareen ihmettelemään eläimiä.

Olin käynyt viimeksi 20 vuotta sitten Korkeasaaresta. Muistikuvat? Hatarat. Käytiin ihmettelemässä apinoita, kameleita, papukaijoja, sammakoita ja etenkin karhujen touhuja jaksettiin seurata pitkään. Joitain ihan uusia lajejakin tuli nähtyä. Leijonat ja muut isot kissakaverit olivat piilossa, joten valitettavasti niitä ei nähty kuin vilaukselta. Huippu retki meillä kaiken kaikkiaan oli!  Ja voi, että miten ihana paikka Mustikkamaa on! Niin kaunis! Sinne on mentävä pyöräreissulle vielä tänä kesänä.

CYMERA_20140608_201946.jpg
CYMERA_20140608_202206.jpg

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, kun suuntasimme Korkeasaaresta kohti Vuosaarta. Kävimme haukkaamassa maukkaat lohileivät Vuosaari Golfin ravintolassa ja katsomassa kuinka golf-kentällä kuhisi. Tästä innostuneena jatkoimme matkaa kohti Paloheinä Golfia ja siellä tämä nti otti pitkästä aikaa golf-mailan kätösiinsä. Green card- kurssin jälkeen mailaa ei ole tullut pidettyä käsissä kovin montaa kertaa. En ole koskaan oikein päässyt lajiin sisään. Olen myös ollut vähän sitä mieltä, ettei golf ole tämmöisen hätähousun laji.

Ja mitä vielä! Vaikka alku oli hankalaa, pallon singotessa ilmaan mielenkiinto lajiin vain kasvoi ja kasvoi.  Harjoiteltavaa riittää ja paljon, mutta kyllä aikamoinen golffi-kärpänen (ei missään nimessä golf-kärpänen, vaan golffi-kärpänen. Tästä sain jo kotona palautetta) pääsi puremaan. Olisin voinut lyödä palloja vaikka yöhön asti. Nyt on kauhe tarve päästä pian uudelleen harjoittelemaan. Ihan pakko. Onneksi mulla on omasta takaa pro, joka varmasti jaksaa lähteä mun kanssa harjoittelemaan. Tavoitteena on pelata kierros häämatkalla.

IMG-20140608-WA0030.jpg
IMG-20140608-WA0029.jpg

 Olipa hieno päätös viikonlopulle! Osuin palloon (kai ihan hyvin), aurinko paistoi ja elämä hymyili. Elämä on <3

Tämmöinen kesäviikonloppu oli niin voimaannuttava ja mieleenpainuva, vaikkakin vähän energiaa syövä. Huomenna suunnataan taas kuitenkin uuteen kesäviikkoon uusin avoimin mielin!

Mahtavaa uutta viikkoa kaikille! :)